Klíma karbantartás menete részletesen- így kell szakszerűen elvégezni a klíma karbantartásást

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Klíma karbantartás menete

Klíma karbantartás menete szakszerűen

A megfelelő klíma karbantartás elengedhetetlen ahhoz, hogy a berendezés hosszú életű és hatékony legyen. Mi pontosan a klímakarbantartás menete, miért van rá szükség, és lényegében hogyan zajlik a folyamat? A következőkben ezt fogjuk kifejteni!

 

A klíma karbantartás menete nagyon fontos

A klíma karbantartás menetének betartása fontosabb, mint hinnénk. Nem csak abban az esetben kell a szerelőt felhívni, ha valamiyen problémát észlelünk a berendezéssel kapcsolatban, hanem bizonyos időközönként egy általános karbantartásra is szükség van ahhoz, hogy hosszú ideig életképes és hatékony legyen a berendezés. Azonban a műszaki állapot megőrzése mellett van egy másik, sokkal fontosabb dolog is, amiért különös figyelmet kel fordítani a megfelelő és rendszeres klíma karbantartásra, ez pedig az egészségügyi vonatkoztatása a klímáknak. A klíma berendezések áramoltatják a levegőt a helyiségben, amennyiben nincsenek megfelelően karban tartva akár károsak is lehetnek a szervezetre. A lerakódott por nedvesség hatására könnyedén penésszé alakulhat, a penészről pedig mindenki jól tudja, hogy milyen veszélyes tud lenni az egészségre. Az egyik leggyakrabban betegséget okozó baktérium, a legionella baktérium is könnyedén megelőzhető lenne, ha a klíma karbantartás menete megfelelőképpen, kellő rendszerességgel el lenne végezve.

 

Klíma karbantartás menete részletesen

Az alábbiakban leírjuk, hogy mi részletesen a klíma karbantartás menete. Fontos, hogy a klíma karbantartás menetének egyik lépése se maradjon ki, és az szakszerűen legyen elvégezve, máskülönben hamis biztonságérzetet ad. Az első lépés, a klíma minden egyes elemének sterilizálása, ezzel könnyedén megszüntethető az összes kialakuló szennyeződés, ami esetlegesen problémát okozhat. Erre akkor is szükség van, ha láthatólag nem szennyeződött a berendezés, ugyanis a baktériumok teljesen láthatatlanul is kialakulhatnak. Ezt vegyszeres gőzöléssel lehet megakadályozni. Fontos mind a beltéri, mind a kültéri egység tisztítása.

 

Klíma karbantartás menete- beltéri egység 

A beltéri egység esetében elengedhetetlen az elsődleges porszűrők portalanítása, folyóvizes lemosása, szűrőbetétek lemosása, vegyszeres kezelés a baktérium-, penész-, gombatelepek kialakulásának megelőzése céljából. 

 

Klíma karbantartás menete- kültéri egység

Sokan hajlamosak megfelejtkezni róla, de a klíma karbantartás menete során a kültéri egység sem maradhat ki. Sok kellemetlenséget és felesleges kiadást el lehet kerülni, ha ez is szakszerűen el van végezve. Cégünk sűrített levegős tisztítást végez, valamint az egység hőcserélőjének átmosását 3 bar nyomású ipari tisztítószerrel, és sor kerül ellenőrző munkálatokra is, amik szintén hasznosak ebben a fázisban.

 

Klíma karbantartás menete: ekkor kell elvégezni

A klíma karbantartás menete teljes körűen elvégzendő minden évben, még abban az esetben is, ha a klíma nem volt kitéve nagyfokú használatnak, ugyanis ekkor is érte por, a klíma használatának rendszerességének ezért nincsen jelentősége. Fontos minden évben elvégezni ezt a folyamatot, célszerű a szezon végezetére vagy kezdete előttre időzíteni. A klíma karbantartás menetét elvégezni nem ajánlott és nem is célszerű otthoni eszközökkel elvégezni, ugyanis ez speciális szakértelmet igényel. Keresse szakértő kollégáinkat! 
 

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ április 30-ig!

Bruttó 90.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS