Klíma típusok ➜ A BudaKlíma segít a döntésben

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Klíma típusok

Klíma típusok és fajták

Milyen klíma típus léteznek? Melyiket ajánljuk a leginkább? Részletesen összefoglaltuk Ön melyik klímával jár a legjobban! 

Klíma típusokat nézve többféle értelemben is megkülönböztethetjük a klímaberendezéseket. Lehet márka, a klíma teljesítménye vagy épp a fajtája szerint. A következőkben ezeket fogjuk összehasonlítani egymással. 

 

Klíma típusok – Milyen fajták vannak? 

„Fajta” alatt legfőképpen azt értjük, hogy a klíma fixen elhelyezett vagy mobil. A fix klíma típusokat nevezzük split vagy fali klímáknak, amelyeket a falra vagy a mennyezetre kell felszerelni. A mobil klímák ehhez képest egy fokkal mobilisabbak, azonban ezt sem állítanánk teljesen. A mobil klímáknak is van egy véges mozgástartományuk, hiszen a csövüket ugyanúgy ki kell vezetni a lakáson kívülre. Mi mit ajánlunk? Minden esetben előnyben részesítjük a fali klímaberendezéseket, hiszen hosszú távon sokkal jobban megéri egy ilyen klímába befektetni. Miért mondjuk ezt? Tekintse meg összehasonlításunkat a fali és a mobil klímákról

 

Klíma típusok – Klíma teljesítménye szerint

Alapvetően megkülönböztetünk ipari és a háztartási klímákat, azonban ezt lebontva még pontosabban meg tudjuk határozni, hogy milyen klíma típusok vannak teljesítmény szerint. A klímaberendezéseknél a legáltalánosabb a 2,5 kW-os berendezés, amelyet kisebb szobák esetén szoktunk javasolni. Ez a fajta klíma egy 20-24 négyzetméteres szobát képes kellőképpen lehűteni vagy épp befűteni. A következő kategória a 3,5 kW-os klíma, amely a legideálisabb választás egy nagyobb szoba vagy akár egy amerikai konyhás nappali esetében, hiszen ezek már egy 30-40 négyzetméteres helyiséget tökéletesen lehűtenek. Ezek a leggyakrabban alkalmazott méretek. Ezen felül a ritkábban használt 5kW-os klíma típusok is elérhetők. Az 5kW-os klímaberendezések méretükben is nagyobbak a szokásosnál, azonban egy 40-60 négyzetméteres helyiségbe jó választásnak bizonyulnak. 
Kollégáink minden esetben segítenek Önnek meghatározni a klíma típusát teljesítménye szerint az ingyenes helyszíni felmérés alkalmával! 

 

Klíma típusok

 

Klíma típusok – Márka szerint 

Nos, ez az a pont, amikor végtelenségig lehetne sorolni a különböző márkákat. A BudaKlíma termékkínálatában 14 márkát forgalmazunk jelenleg, viszont egyik márkát sem preferáljuk jobban a másiknál. Minden esetben egyedi igények alapján ajánlunk klíma márkát és klíma típusokat egyaránt. Mivel egyik márka iránt sem vagyunk elköteleződve és legfőképpen nem állunk kizárólagos szerződésben, így a piaci viszonylatokat folyamatosan vizsgálva ajánlunk ügyfeleinknek különböző klíma típusokat. 20 éves szakmai tapasztalatunkra hagyatkozva elmondhatjuk, hogy minden esetben a lehető legjobb klíma típusokat ajánljuk, amelyek nem csak megbízhatóak, de teljesítményük és élettartamuk is jó eredményeket mutat. 

 

Inkább bízza ránk a klíma típusok kiválasztását, kérje ingyenes helyszíni felmérésünket még most! 
 

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ január 31-ig!

Bruttó 80.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS