Klíma típusok ➜ A BudaKlíma segít a döntésben

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Klíma típusok

Klíma típusok és fajták

Milyen klíma típus léteznek? Melyiket ajánljuk a leginkább? Részletesen összefoglaltuk Ön melyik klímával jár a legjobban! 

Klíma típusokat nézve többféle értelemben is megkülönböztethetjük a klímaberendezéseket. Lehet márka, a klíma teljesítménye vagy épp a fajtája szerint. A következőkben ezeket fogjuk összehasonlítani egymással. 

 

Klíma típusok – Milyen fajták vannak? 

„Fajta” alatt legfőképpen azt értjük, hogy a klíma fixen elhelyezett vagy mobil. A fix klíma típusokat nevezzük split vagy fali klímáknak, amelyeket a falra vagy a mennyezetre kell felszerelni. A mobil klímák ehhez képest egy fokkal mobilisabbak, azonban ezt sem állítanánk teljesen. A mobil klímáknak is van egy véges mozgástartományuk, hiszen a csövüket ugyanúgy ki kell vezetni a lakáson kívülre. Mi mit ajánlunk? Minden esetben előnyben részesítjük a fali klímaberendezéseket, hiszen hosszú távon sokkal jobban megéri egy ilyen klímába befektetni. Miért mondjuk ezt? Tekintse meg összehasonlításunkat a fali és a mobil klímákról

 

Klíma típusok – Klíma teljesítménye szerint

Alapvetően megkülönböztetünk ipari és a háztartási klímákat, azonban ezt lebontva még pontosabban meg tudjuk határozni, hogy milyen klíma típusok vannak teljesítmény szerint. A klímaberendezéseknél a legáltalánosabb a 2,5 kW-os berendezés, amelyet kisebb szobák esetén szoktunk javasolni. Ez a fajta klíma egy 20-24 négyzetméteres szobát képes kellőképpen lehűteni vagy épp befűteni. A következő kategória a 3,5 kW-os klíma, amely a legideálisabb választás egy nagyobb szoba vagy akár egy amerikai konyhás nappali esetében, hiszen ezek már egy 30-40 négyzetméteres helyiséget tökéletesen lehűtenek. Ezek a leggyakrabban alkalmazott méretek. Ezen felül a ritkábban használt 5kW-os klíma típusok is elérhetők. Az 5kW-os klímaberendezések méretükben is nagyobbak a szokásosnál, azonban egy 40-60 négyzetméteres helyiségbe jó választásnak bizonyulnak. 
Kollégáink minden esetben segítenek Önnek meghatározni a klíma típusát teljesítménye szerint az ingyenes helyszíni felmérés alkalmával! 

 

Klíma típusok

 

Klíma típusok – Márka szerint 

Nos, ez az a pont, amikor végtelenségig lehetne sorolni a különböző márkákat. A BudaKlíma termékkínálatában 14 márkát forgalmazunk jelenleg, viszont egyik márkát sem preferáljuk jobban a másiknál. Minden esetben egyedi igények alapján ajánlunk klíma márkát és klíma típusokat egyaránt. Mivel egyik márka iránt sem vagyunk elköteleződve és legfőképpen nem állunk kizárólagos szerződésben, így a piaci viszonylatokat folyamatosan vizsgálva ajánlunk ügyfeleinknek különböző klíma típusokat. 20 éves szakmai tapasztalatunkra hagyatkozva elmondhatjuk, hogy minden esetben a lehető legjobb klíma típusokat ajánljuk, amelyek nem csak megbízhatóak, de teljesítményük és élettartamuk is jó eredményeket mutat. 

 

Inkább bízza ránk a klíma típusok kiválasztását, kérje ingyenes helyszíni felmérésünket még most! 
 

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ április 30-ig!

Bruttó 90.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS