Klímaszerelés több egységgel a BudaKlímánál

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Klímaszerelés több egységgel

Klímaszerelés több egységgel

Klímaszerelés több egységgel

Klímaszerelés több egységgel is lehetséges, ami azt jelenti, hogy egyetlen kültéri klímaegységhez több beltéri egység is csatlakozik. Ezt a megoldás multi split klímának szoknák nevezni A klímaszerelés több egységgel akkor ajánlott, amikor több helyiség hűtését szeretnénk megoldani, tehát több beltéri egységre van szükségünk, de csak egyetlen egy kültéri egységnek van helye, vagy több kültéri egység esztétikailag nagy romlást eredményezne, mondjuk kis hely van csak a teraszon. Egy kültéri egységre jellemzően 2 vagy 3 beltéri egységet csatlakoztatnak, ezért szokták ezt a megoldást duál és a triál klímának is hívni. 

 

Hogyan működik a klímaszerelés több egységgel? 

A klímaszerelés több egységgel alapvetően ugyanúgy működik, mint a hagyományos klímaszerelés, de mivel egy kültéri egységhez több beltéri is csatlakozik, hosszasabb tervezést, és valamivel gondosabb kivitelezést igényel. A kültéri egységet ebben az esetben is a lehető legközelebb helyezzük el a beltéri egységekhez, annak érdekében, hogy a csövezés a lehető legrövidebb legyen. A legideálisabb a több egységgel rendelkező klímák setében is, ha a csövezés általában 5 méter alatt van, ugyanis így nincsen teljesítményvesztés a beltéri egységnél. Szakértő csapatunk minden esetben úgy jár el, hogy az eredmény a lehető legtökéletesebb legyen, ha klímaszerelés több egységgel, akkor is a BudaKlíma a legjobb választás!

 

Mikor éri meg a klímaszerelés több egységgel?

A klímaszerelés több egységgel akkor jó megoldás, ha nincsen hely több kinti egységnek, azonban több benti egységre van szükség. A beltéri egysége nagyon jól variálhatóak, egyesével állíthatóak, akár különböző típusúak, jellegűek, teljesítményűek is lehetnek. A kültéri egység teljesítményét ugyanis egy műszaki teljesítmény alapján el lehet osztani, így nem kell, hogy klímák ugyanolyanok legyenek. Valamint a beltéri egységek egyedien kezelhetők, úgy mintha különálló klímák lennének. A klímaszerelés több egységgel akkor nagyon előnyös, ha spórolni kel a kinti hellyel, és egymás melletti helyiségeket szeretnénk különböző egységekkel hűteni, illetve fűteni.

 

Mikor nem éri meg a klímaszerelés több egységgel?

A klímaszerelés több egységgel azonban sok esetben nem előnyös választás, és úgy véljük ezekről az esetekről is beszélnünk kell. Alapvetően, ha rendelkezésre áll a megfelelő hely több külső egységnek is, akkor mindenképpen ajánljuk, több különálló klíma felszerelését. Egyrészt ennek alacsonyabbak a költségei, másrészt pedig további előnyökkel is járnak. Meglepő lehet, de két különálló klíma hozzávetőlegesen 30%-al olcsóbb, mint egy multi klíma két beltéri egységgel, de a fenttartása, karantartása esetében is hasonlóak a különbségek. Nehezebb a szerelhetősége is a multi klímának, előfordul, hogy nem is lehet megoldani a teljes rendszer kiépítését ilyen módon, mert mondjuk túl távol vannak a helyiségek egymástól. A klímaszerelés több egységgel üzembiztonsági szempontból sem a legideálisabb, ugyanis, ha egy egység meghibásodik, akkor a többi sem üzemeltethető.

Mielőtt a klímaszerelés több egységgel kiépítésébe belefog, mindenképpen vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot, ugyanis egy helyszíni felmérés keretében nagyon szívesen elmondjuk, hogy Ön számár ideális választás-e!

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ április 30-ig!

Bruttó 90.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS