Mi az a split klíma? Milyen fajtái vannak? Split klíma választás, split klíma tudnivalók! ➜ BudaKlíma

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Split klíma

Mi az a split klíma, milyen split klíma fajták vannak?

Klímaszerelés kapcsán már biztosan Ön is találkozott a split klíma fogalmával. De pontosan mit is jelent a split klíma? Érdemes split klímát választania, ha igen milyen split klíma típust? Ezekre a kérdésekre is válaszolunk a split klíma tudnivalókat összefoglaló cikkünkben.

Mi az a split klíma? 

Első, és egyben legfontosabb kérdés annak megválaszolása, hogy mi is az a split klíma, milyen speciális funkciói vannak, mit lehet tudni róla összességében. Lássuk! A split klíma tulajdonképpen fali, vagyis falra rögzíthető klímát jelent. Azaz a split klíma az a hagyományos klíma, amit otthonunkba vagy az irodába szereltetünk komfortérzetünk megteremtése érdekében. Amikor egy szaklapban, az interneten split klímákról olvas, akkor erre kell gondolnia. A split klímákon kívül még mobil klímák is vannak, ezek alkotják a klímaberendezések két nagy csoportját. A split klímáknak is rengeteg alfajtája van, amiket alább be is mutatunk.

 

Split klíma fajták

A split klímák között is többféle klíma fajta létezik, amelyek különbözhetnek márkájukban, teljesítményükben, méretükben, hatékonyságukban egyaránt, a BudaKlíma kínálata között is rengeteg split klímát találhat.  De akkor melyik split klímát érdemes választani? Ne aggódjon, segítünk, hogy melyik split klíma lesz az Ön számára ideális!

 

Legjobb split klíma fajta

Mivel egyetlen márkával, forgalmazóval sem állunk kizárólagos szerződésben, de valamennyivel kapcsolatunk van, minden ügyfelünknek a számára legideálisabb split klímakészüléket tudjuk biztosítani. Nálunk csak a legjobb minőségű, leghatékonyabb split klímákat találja meg, amikre garanciát is vállalunk az előírások (például rendszeres karbantartás) betartása mellett. Ingyenes helyszíni felmérésünk során a lakása, irodája kapacitásához mérten kiválasszuk az Önnek legideálisabb split klímát.

Szeretné megtalálni a legjobb split klímát otthona, vagy irodája komfortosabbá tételére? Egy olyan split klímaberendezést szeretne, ami a hűtésen túl fűtésre is alkalmas? Kérjen időpontot ingyenes helyszíni felmérésünkre IDE kattintva! 

 

Split klíma vagy mobil klíma?

Ugye, mint már tudjuk a split klíma a fali klímát jelenti, de felötlik a kérdés, hogy akkor a mobil klíma a split klíma ellentétje? Lényegében igen. A klíma típusai között a megkülönböztetést innen indítjuk, hiszen van a split klíma, és a mobil klíma. De melyik érdemes választani? Erről bővebben már kifejtettük véleményünket egy összehasonlító oldalon: fali vagy mobil klíma. Amennyiben bővebb tájékoztatásra van szüksége a mobil, illetve split klímákkal kapcsolatban, keresse szakértő munkatársainkat. Tudta, hogy a BudaKlíma már több évtizede foglalkozik klímaszereléssel? Már a kezdetek óta jelen vagyunk, és folyamatosan újítunk. Kínálatunkban megtalálhatóak a legújabb, költség-, és energiatakarékos, többfunkciós, távolról is irányítható split klímák is, de igény szerint mobil klímákat is tudunk biztosítani.

 

Milyen split klímát válasszak?

Tudta, hogy a BudaKlíma minden ügyfele számára ingyenes helyszíni felmérést biztosít? Bármilyen szakértők is vagyunk előre, a telefonon beszélgetve nem tudjuk 100%-os biztonsággal megmondani, hogy melyik Önnek a legjobb split klíma berendezés. Az, hogy melyik split klíma a legmegfelelőbb választás, sok minden függvénye. Függ a rendelkezésre álló lakás, iroda nagyságától, elrendezésétől, szobák, helyiségek számától, egymáshoz való viszonyától, belmagasságtól, a szigeteléstől, és sok apró egyéb tényezőtől, amit csak a helyszínen tudunk felmérni. Amennyiben split klíma beszereltetésén gondolkodik, kérje ingyenes felmérésünket! A felmérés után készítünk Önnek egy konkrét tervet, árajánlattal, amiben a legjobb split klímákat ajánlunk az Ön otthona/irodája számára.

 

Split klíma: Milyen teljesítményűt válasszunk? 

Gyakran érkezik a kérdés, vagy valaki már előre szeretné meghatározni milyen klímát szeretne otthonába. A BudaKlíma csapatánál mindig azt tanácsoljuk, hogy először várják meg az ingyenes előzetes helyszíni felmérésünket, hogy olyan ajánlást tudjunk tenni, amellyel valóban jól jár. Ezt miért mondjuk? Mert minden szoba mérete más, ezáltal a klímát is a szoba méretéhez kell igazítani, hogy valóban olyan hatékonyságot érhessünk el a split klímaberendezéssel, amilyet szerettünk volna. A split klíma fajtái között teljesítményük szerint az alábbiak közül választhatunk: 2,5 kW-os, 3,5 kW-os és 5 kW-os split klíma. Az utóbbi split klímák teljesítményük szerint már inkább az ipari kategóriába tartoznak, azonban egy nagyobb, 40-60 négyzetméteres helyiségbe is ideálisak lehetnek. Még a 2,5 kW-os split klímák inkább a kisebb, 20-24 négyzetméteres szobákba ajánlottak, addig a 3,5 kW-os berendezések 30-40 négyzetméret is képesek hatékonyan lehűteni. De ez sok más tényezőtől is függ, ezért pontosan a helyszíni felmérés után tudunk split klímát teljesítmény szerint javasolni. 

Kollégáink minden esetben segítenek Önnek meghatározni a split klíma fajtáját teljesítménye szerint az ingyenes helyszíni felmérés alkalmával! 

 

Split klíma fűtésre is?

A legjobb split klíma berendezések már nemcsak hűtésre, hanem fűtésre is alkalmasak. A BudaKlíma kínálata között több nagyon jó hatékonyságú, energiatakarékos hűtő-fűtő split klíma is megtalálható, amikkel nemcsak komfortosabb lesz az otthona, irodája, hanem a rezsi számlája is jóval alacsonyabb! A hűtő-fűtő split klímák, akár kinti -25 fokos hőmérséklet mellett is képesek kellemes hőmérsékletet csinálni önmagukban, úgy hogy nem kell másmilyen fűtőeszközt használni. Új lakások esetében is ajánljuk a hűtő-fűtő split klímákat, mert beszerelésükhöz nem kell engedélyeztetési eljárás, valamint nem szükséges kéményt beszerelni sem.

 

Melyik az ideális split klíma modell? 

Erre nincs jó válasz így látatlanban, hiszen mindenki igénye más. Cégünk számos split klíma márkát forgalmaz, azonban egyik cég felé sincs kizárólagos szerződésünk. Ezáltal biztos lehet benne, hogy ajánlataink során mindig a legjobban Önhöz és a környezetébe illő berendezéseket fogjuk ajánlani. Ha konkrét elképzelése van, abban az esetben is szívesen segítünk több évtizedes tapasztalatunkkal megtalálni az Ön számára legideálisabb modellt. 

Kérje helyszíni felmérésünket és kollégáink segítenek kiválasztani és beszerelni a megfelelő split klímát otthonába vagy az irodába! 
 

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ április 30-ig!

Bruttó 90.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS