Fűtés split klímáva: mennyire hatékony a klímás fűtés, mennyit fogyaszt a klíma fűtés közben?

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Fűtés split klímáva

Fűtés split klímával mennyibe kerül?

A mai korszerű klímaberendezéseknek köszönhetően fűtés split klímával is megoldható nagyon hatékonyan. A fűtés split klímával egy korszerű megoldás lehet, ami nemcsak az átmeneti időszakban alkalmazható, hanem egész télen is, ugyanis egészen mínusz húsz fokig lehetséges ezekkel a készülékekkel fűteni. Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a split klímával való fűtésről.

 

Hogyan működik a fűtés split klímával?

Manapság már olyan modern klímaberendezésekkel lehet találkozni a piacon, amikkel nemcsak hűteni, hanem fűteni is lehet. A fűtés split klímával is lehetséges. Ezek a falra szerelhető készülékek nagy segítséget nyújtanak az otthoni, vagy éppen az irodai komfort megteremtésében. Több féle split klíma is létezik, amennyiben Ön fűtésre is akarja használni, akkor fontos, hogy úgynevezett inverteres klímát, azaz hűtő-fűtő klímát válasszon. Sokan azt gondolják, hogy a klímákat fűtőszál melegíti fel, azonban más elven működnek: hőszivattyú készíti a meleget a klímában lévő hűtőközeg összesajtolásával és annak kitágulásával. Amennyiben klímáját fűtő üzemmódba kapcsolja, megváltozik benn a hőáramlás, a meleg belül fog képződni.

 

Fűtés split klímával: melyik készülék a legjobb? 

Hogy pontosan melyik típust, milyen teljesítményű készüléket válasszon, azt a helyszín felmérése nélkül nem tudjuk megmondani. Azonban ingyenes helyszíni felmérésünk során szakértő kollégáink segítenek kiválasztani a tökéletes fűtésre is alkalmas split klímát. Minden lakás, szoba kialakítása, nagysága elrendezése más, ahogy az emberek hőérzete, igényei is, ezért mi nem szoktunk látatlanban javasolni klímákat, de egy kis segítséget adunk. Általában 2,5 kW-os, 3,5 kW-os és 5 kW-os split klíma van. A 2,5 kW-os split klímák inkább a kisebb, 20-24 négyzetméteres szobákba működnek hatékonyan, a közepes, 3,5 kW-os berendezések 30-40 négyzetméterig ajánlottak, az 5 kW-os split klímák pedig akár 60 négyzetméterig is képesek fűteni, hűteni, ezt érdemes figyelembe venni a kalkulációnál. A fűtés split klímával akkor hatékony, ha megfelelő berendezéseket választ, szakértő kollégáink segítenek a döntésben és a beszerelésben is!

 

Fűtés split klímával mennyibe kerül?

A mai modern klímaberendezések energia hatékonyak, azaz nem magas a fogyasztásuk. Amennyiben megfelelően vannak felszerelve, optimalizálva, karbantartva a készülékek, úgy a fűtés split klímával nem költséges. Azt azonban fontos tudnia, hogy egy teljes lakás felfűtéséhez több beltéri egységre is szükség lehet, ugyanis egy ilyen berendezés, csak abban a helyiségben csinál meleget, amelyikben van. Ha jobban belegondol radiátor, konvektor is van minden szobában, nem igaz? A fűtés split klímával kevesebb komplikációval jár, minta  gázzal való fűtés, ugyanis nincs szükség hozzá sem engedélyre, sem pedig kéményre, a gázhálózattól függetlenül kialakítható bárhol, valamint könnyedén módosítható is. Itt bővebben olvashat róla, hogy mennyit fogyaszt egy klíma. Amennyiben a split klímás megoldást választja egy úttal a lakás nyári hűtése, páramentesítése, sőt a por, pollenek kiszűrése is megoldódik egy csapással.
 

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ május 31-ig!

Bruttó 90.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Marketing tanácsadás, SEO, honlapkészítés: Marketing Professzorok