Fűtő klíma tudnivalók, tanácsok, előnyök ➜ BudaKlíma

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Fűtő klíma

Fűtő klíma tudnivalók, tanácsok, előnyök

Fűtő klíma? Igen! Ma már akár gazdaságosabb is lehet, mint egy gázzal történő fűtési rendszer. Természetesen nem mindegy milyen fűtő klímát választunk! A BudaKlíma segít! 

 

Fűtő klíma: Hogyan működik?

Az elv hasonló, mint a klíma hűtésekor: a klíma a kinti levegőt felhasználva a hőszivattyú segítségével alakítja át a levegőt hűvössé, amely a benti egységből távozik. A fűtő klíma esetén ugyanez a folyamat zajlik le, csak annyi a különbség, hogy a klímában a levegőt a hőszivattyú nem lefűti, hanem felmelegíti, ezáltal a szobában kellemesen meleg lesz. 

 

Fűtő klíma: Mennyi lesz a villanyszámla? 

Sokan félnek a klímával való fűtéstől, hiszen azt gondolják, hogy biztos egy vagyonba kerül. Szerencsére a mai modern technológiáknak köszönhetően ettől egyáltalán nem kell tartani, hiszen a legtöbb fűtő klímaberendezés nagyon jó energiafelhasználással rendelkeznek, így a megugró villanyszámlától egyáltalán nem kell tartani. Amennyiben a fűtő klímát rendszeresen karbantartjuk, és rendeltetésszerűen használjuk, nem lesz a villanyszámlánk rendkívül magas. 
Ha tovább olvasna a klímák energiafogyasztásáról, olvassa el erről szóló cikkünket: Mennyit is fogyaszt valójában a klímaberendezés

 

Melyek a fűtő klíma és az azzal való fűtés előnyei? 

A fűtő klíma használatával nem csak gazdaságosabb lehet a fűtés, de más előnyei is vannak. Az egyik legnagyobb előnye, hogy bárhol kialakítható a lakásban, és nincs szükség engedélyre sem ahhoz, hogy felszereltessük, ellenben a kéménnyel vagy a gázhálózattal. A fűtő klíma beszerelése emellett lokálisan is lehetséges, ami azt jelenti, hogy csak azokban a helyiségekben szereltetjük fel, ahol valóban sokat tartózkodunk. A fűtő klíma egységei könnyen telepíthetők és átszereltethetők, így akár lakásfelújítás esetén is egyszerűbb módosítani a berendezés helyét. Persze, a fő előnye, hogy nem csak télen tudjuk használni fűtésre, hanem nyáron a legnagyobb kánikulában is segítségünkre lesz a szoba lehűtésében. 

 

Mit kell még tudni a fűtő klímáról? 

Fontos tudnivaló, hogy a fűtő klímát csak akkor tudjuk hatékonyan télen használni, ha a kinti hőmérséklet nem megy -25 C° fok alá. Ugyan egyes modellek akár ezalatt is hatékonyan képesek fűteni otthonában, a túl szélsőséges időjárás megnövelheti a klíma energiafogyasztását. Emellett fontos odafigyelni nagy hideg esetén, hogy a kültéri egységnél a csepegtető tálcában lecsapódik a fűtés során a nedvesség, amely könnyen megfagyhat. Erre érdemes figyelni, hogy a fűtő klíma állapota ne károsodjon. 
Ha szeretne többet megtudni a témáról, a klímák pontos működési elvéről, és olvasna egy ügyfélvéleményt, akkor kattintson IDE. 

Ha pedig érdekli ajánlatunk fűtő klímaberendezésre, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot még ma és elvégzünk Önnél egy ingyenes helyszíni felmérést!
 

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ április 30-ig!

Bruttó 90.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS