Hogyan használja klímáját költséghatékonyan otthonában? Mutatjuk!

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Klímaberendezés használati tanácsok

Gyakori kérdés a felmérés során, hogy mennyivel emelkedik majd meg a villanyszámla a klíma használatával. Nagyon nehéz erre konkrét választ adni mivel minden lakásnak más az adottsága, az ablakoktól kezdve a benapozottságig, a lakók komfortérzetétől a használat módjáig számos tényező befolyásolja a valós költségeket. 

klíma használat

Általánosan a havi 5000-8000Ft/ nyári hónap az ügyfelek által gyakorlatban kifizettet költsége a klimatizálásnak, ami nagyon kedvező, ha 200-300Ft/ átaludt éjszakában mérhetjük a kifizetett nyugalmunkat. A legtöbb pozitív visszajelzést azoktól az ügyfeleinktől kapjuk, akik addig egy lesötétített lakásban, ki sem mozdulva töltötték el a nyarakat és most újra visszakapják ebben az időszakban is a lakásuk komfortját a klíma használatával.

 


A legnagyobb félelem, amit általában le kell küzdenie az ügyfeleinknek amikor klímavásárlásra adják a fejüket, hogy jégverem lesz a lakásukból és egész nap olyan hidegben élnek majd mit az áruházakban, egyes munkahelyeken nyáron és megfáznak! Erről szó sincsen! A lakossági komfortklímák rendkívül precízen szabályozhatóak, és aki 28 fokot szeretne annak 28 fok lesz a lakásában, aki pedig 22-23 fokban érzi jól magát annak így is beállítható a klíma! Gyerekszobákban gyakran kívánság, hogy csak arra figyeljünk, ne menjen 30 fok fölé a hőmérséklet így belátható, hogy minden igény kiszolgálható és nem kell kompromisszumot kötni a használatával. 

 


Klímát nyáron fűtésre? Igen! A tavaszi és nyári hónapokban is gyakran előfordulnak olyan szélsőséges hetek ahol a lakás hőmérséklete korrekcióra szorul, fáznak a lakók. Ilyenkor vagy az egész házban el kellene indítani a fűtést, esetleg központilag, vagy már nem elérhető a távfűtés szolgáltatása és marad az olajradiátor. A klíma rendkívül hatékonyan és olcsón, helységenként szabályozhatóan tudja a fűtést kiváltani és így egész évben hasznos szolgáltatást nyújt a lakóknak, legyen tél vagy nyár, hűtés vagy fűtés.

 


Hogyan használjuk a klímát?


Hálószobákban még a leghalkabban működő klíma is zavaró lehet az éberen alvók számára, így gyakorlati tanácsként javasolnám, hogy a lefekvési idő előtt 4-5 órával kapcsoljuk be az üres szobába a klímát és az esti lefekvéskor annyira hidegek lesznek a burkolatok, bútorok, hogy az éjszaka során végig kellemes időben alhatunk, nem melegszik vissza a szoba reggelig.
Nagyobb terek, nappalik, amerikai konyhás lakások.

 


A klímát érdemes a kánikulai napon már kora reggel egy kis fokozaton elindítani, így teljesen észrevétlenül teszi majd a dolgát és állandó kellemes hőmérsékletet biztosít, érezhető hang vagy légáramlat nélkül. A klíma áramfogyasztása a folyamatos használat során a legalacsonyabb, szenzorai biztosítják, hogy minimális terheléssel üzemeljen a klímaberendezés és a hűtés is a leginkább kiegyensúlyozott lesz ezáltal.

 


Üres helyiségek hűtése


Mennyi szobát használ otthonában? Ebből mennyit hűt klímával? Azokat is hűti, amelyeket nem használ? Érdemes odafigyelnünk erre, hiszen a nem használt szobák hűtése felesleges, és csak megemeli a rezsinket. Emellett nem csak sok energiát pazarol el vele, de azok a szobák, amelyeket gyakran használunk sem fognak kellően lehűlni. Csukjuk be azoknak a szobáknak az ajtaját, amiket nem használunk, hogy biztosítani tudjuk a megfelelő hőmérsékletet ott, ahol a klímaberendezéseket használjuk. 
 
 


Káros napsugarak


Árnyékoljunk! A légkondicionáló első számú ellensége a nap. A nagy ablakok esetén, különösen azoknál, amelyek a déli vagy nyugati irányba néznek, nagyon sok a bejövő napsugárzás ami hőcsapdává változtatja a lakást. Ezáltal az ilyen helyiségek esetén a klímaberendezéseknek nagyobb energiafelhasználásra van szükségük, folyamatosan fognak üzemelni és áramot fogyasztani. A nyári időszakban ilyen esetekben használjunk függönyt vagy redőnyt, hogy a helyiséget védeni tudjuk a nap hőjétől. Így a klímaberendezés is hatékonyabban tud működni, és valóban olyan hőmérséklet biztosít, amelyet szeretnénk, jelentős költségmegtakarítással.


 
 
A klímarendszer karbantartása


A légkondicionálót évente legalább egyszer kell karbantartani, ha fűtésre is használjuk, akkor két alkalom az ajánlott. Az elkoszolódott belsőlégszűrők akár 15 százalékkal is növelhetik a villanyszámlát, és rövidíthetik a rendszer élettartamát. A kültéri egységbe rakodott por és nyárfaszöszök teljesen eltömíthetik a hőcserélőt, paplant képeznek rajta, és gyakorlatilag megszüntetik a hő leadást, akár a kompresszort is tönkretéve a túlterhelt használattal! 

 


Fontolja meg a rendszer karbantartását tavasszal vagy közvetlenül a nyár előtt, hogy optimálisan működjön. Az éves ellenőrzés minden olyan problémát azonosíthat, amelyet meg kell oldani annak biztosítása érdekében, hogy a szezonban problémamentesen üzemeljen a klímaberendezése.

 


 
A klímaberendezések karbantartásáról további tudnivalókat ITT talál. 
 Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ május 31-ig!

Bruttó 80.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

A zöldenergia elterjedésének és a kormányzati támogatásnak is köszönhetően egyre többen érdeklődnek a lakásuk/házuk fűtési rendszerének korszerűsítése és megújuló energiákkal történő fűtése/ hűtése iránt. Cikkükben szeretnénk segíteni a fűtési lehetőségek...
Tovább
Új, csomagolás sérült Samsung termékek kiárusítása, féláron, harmadáron! Hőszivattyúk Légcsatornás klímák Multi klímák Mono klímák VRF rendszerek Érdeklődni: Bata Balázs +36209996999 ; bata.balazs@budaklima.hu
Tovább
A szezon közeledtével mindig élénkül a javítás- karbantartás utáni érdeklődés és főleg a legkomolyabb kánikulában napi szinten kapunk megkeresést, hogy vállalunk e nem általunk szerelt klímában gáztöltést. Általában hozzánk is már akkor jutnak el, amikor volt pár...
Tovább