Légkondi fűtéssel ➜ BudaKlíma

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Légkondi fűtés

Légkondi fűtés

Manapság már egyre népszerűbb a légkondi fűtés, azonban még most is sokan szkeptikusak ezzel kapcsolatban, és gondolják azt, hogy ez nem egy jó megoldás, pedig a légkondi fűtés jó megoldás tud lenni sok esetben, ami gazdaságosabb sok már módszernél. Mi mindent kell tudni a légkondi fűtésről? Mutatjuk!

 

Hogyan működik a légkondi fűtés?

A légkondi fűtés ma már egy elég sokszor használt eljárás. Hogy hogyan működik pontosan? Az elve lényegében ugyanaz, mint a hűtés esetében, míg hűtés esetében a klíma a kinti levegőt felhasználva a hőszivattyú segítségével alakítja át a levegőt hűvössé, amely a benti egységből távozik, addig légkondi fűtés esetében ez a folyamat annyiban módosul, hogy hogy a klímában a levegőt a hőszivattyú nem lefűti, hanem felmelegíti. Ennek következtében pedig a szobában kellemes meleg hőmérséklet alakul ki.

 

Miért jó választás a légkondi fűtés?

A légkondis fűtésnek számtalan előnye van. Egyrészt gazdaságos, de erről a későbbiekben még ejtünk szót, másrészt pedig nagyon egyszerűen, szinte bárhol kialakítható ez a fűtési rendszer, még csak engedélyeztetésre sincs szükség ehhez. A klíma egységei nagyon könnyen telepíthetők és egyszerűen átszereltethetők, így például lakásfelújítás esetén is egyszerűbb módosítani a berendezés helyét. De ne felejtkezzünk meg arról sem, hogy egy légkondi fűtés nemcsak fűtésre, hanem hűtésre is használható a nyári nagy melegben, így ez egy multifunkcionális megoldást jelenthet, egyértelműn ez az egyik legnagyobb előnye. 

 

Gazdaságos a légkondi fűtés?

Sokak gondolják azt, hogy a légkondi fűtés nem gazdaságos, pedig ez nincs így. Kezdve azzal,, hogy már a kialakítás költsége is jóval alacsonyabb, mintha valami más alternatívát választana. Ráadásul a mai modern légkondicionáló berendezések energiafogyasztása már nagyon takarékos, így nem kell attól tartania, hogy nagyon magas lesz az áramszámlája. Természetesen tapasztalni fog különbséget, amint légkondi fűtést kezd használni, de cserébe a gázszámlája csökkenni fog, így összességében pedig egy gazdaságos megoldásnak mondható a légkondis fűtés, de erről bővebben itt olvashat: Mennyit is fogyaszt valójában a klímaberendezés?

 

A légkondis fűtés nagyon hidegben is használható?

Sokan azt gondolják, hogy a légkondis fűtés csak mérsékelt időjárási körülmények között, tavasszal, és ősszel nyújt megfelelő megoldást, de a mai modern berendezések, amivel mi is, a BudaKlímánál dolgozunk akár -25 C° fokig képesek teljes hatékonysággal fűteni. Azonban ez alatt a hőmérséklet alatt, a légkondis fűtés már nem jó megoldás. 

 

Légkondi fűtés tudnivalók

A légkondis fűtéshez még azt kell tudni, hogy elengedhetetlen ehhez a klímaberendezés szakszerű téliesítése. A klímával való fűtés során a nedvesség a kültéri tálcában lecsapódik a kültéri egységeknél, amely hideg időben könnyedén megfagyhat, ezáltal pedig tönkre teheti a klímát is. Ha ezt szeretné kerülni, akkor mindenképpen kérjen szakértő segítséget a klíma téliesítéséhez! 

 

Ha bármilyen kérdése van a légkondi fűtéssel kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal! 
 

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

KLÍMASZERELÉSI AKCIÓ!

Május 1-ig  AKCIÓS 60 000 Forintos beszereléssel!

(2 méter csövezésig, felmérés alapján) 

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft.