Légkondi fűtéssel ➜ BudaKlíma

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Légkondi fűtés

Légkondi fűtés

Manapság már egyre népszerűbb a légkondi fűtés, azonban még most is sokan szkeptikusak ezzel kapcsolatban, és gondolják azt, hogy ez nem egy jó megoldás, pedig a légkondi fűtés jó megoldás tud lenni sok esetben, ami gazdaságosabb sok már módszernél. Mi mindent kell tudni a légkondi fűtésről? Mutatjuk!

 

Hogyan működik a légkondi fűtés?

A légkondi fűtés ma már egy elég sokszor használt eljárás. Hogy hogyan működik pontosan? Az elve lényegében ugyanaz, mint a hűtés esetében, míg hűtés esetében a klíma a kinti levegőt felhasználva a hőszivattyú segítségével alakítja át a levegőt hűvössé, amely a benti egységből távozik, addig légkondi fűtés esetében ez a folyamat annyiban módosul, hogy hogy a klímában a levegőt a hőszivattyú nem lehűti, hanem felmelegíti. Ennek következtében pedig a szobában kellemes meleg hőmérséklet alakul ki.

 

Miért jó választás a légkondi fűtés?

A légkondis fűtésnek számtalan előnye van. Egyrészt gazdaságos, de erről a későbbiekben még ejtünk szót, másrészt pedig nagyon egyszerűen, szinte bárhol kialakítható ez a fűtési rendszer, még csak engedélyeztetésre sincs szükség ehhez. A klíma egységei nagyon könnyen telepíthetők és egyszerűen átszereltethetők, így például lakásfelújítás esetén is egyszerűbb módosítani a berendezés helyét. De ne felejtkezzünk meg arról sem, hogy egy légkondi fűtés nemcsak fűtésre, hanem hűtésre is használható a nyári nagy melegben, így ez egy multifunkcionális megoldást jelenthet, egyértelműn ez az egyik legnagyobb előnye. 

 

Gazdaságos a légkondi fűtés?

Sokak gondolják azt, hogy a légkondi fűtés nem gazdaságos, pedig ez nincs így. Kezdve azzal,, hogy már a kialakítás költsége is jóval alacsonyabb, mintha valami más alternatívát választana. Ráadásul a mai modern légkondicionáló berendezések energiafogyasztása már nagyon takarékos, így nem kell attól tartania, hogy nagyon magas lesz az áramszámlája. Természetesen tapasztalni fog különbséget, amint légkondi fűtést kezd használni, de cserébe a gázszámlája csökkenni fog, így összességében pedig egy gazdaságos megoldásnak mondható a légkondis fűtés, de erről bővebben itt olvashat: Mennyit is fogyaszt valójában a klímaberendezés?

 

A légkondis fűtés nagyon hidegben is használható?

Sokan azt gondolják, hogy a légkondis fűtés csak mérsékelt időjárási körülmények között, tavasszal, és ősszel nyújt megfelelő megoldást, de a mai modern berendezések, amivel mi is, a BudaKlímánál dolgozunk akár -25 C° fokig képesek teljes hatékonysággal fűteni. Azonban ez alatt a hőmérséklet alatt, a légkondis fűtés már nem jó megoldás. 

 

Légkondi fűtés tudnivalók

A klímával való fűtés során a nedvesség a kültéri tálcában lecsapódik a kültéri egységeknél, amely hideg időben könnyedén megfagyhat, ezáltal pedig tönkre teheti a klímát is.

 

Ha bármilyen kérdése van a légkondi fűtéssel kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal! 
 

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ május 31-ig!

Bruttó 90.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS