Klíma fajták: melyik a legjobb? BudaKlíma

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Klíma fajták

Klíma fajták

Milyen klíma fajták léteznek? Mikor, melyiket ajánljuk? Részletesen összefoglaltuk Ön melyik klímával jár a legjobban! 

A klíma fajtákat többféleképpen is megkülönböztethetjük, hiszen lehet márka, a klíma teljesítménye vagy épp a típusa szerint. A következőkben ezeket fogjuk összehasonlítani egymással, így megtudhatja melyik klíma fajtát érdemes választania. 

 

Klíma fajták – Milyen klíma típusok közül választhatunk? 

A klíma típusait tekintve kétfélét különböztetünk meg egymástól: a mobil klímákat és a split vagy másnéven fali klímákat, tehát a fixen elhelyezett rendszereket. A split típusú klíma fajták a falra vagy a mennyezetre is szerelhetők. A mobil klímák elhelyezéséről azt gondolnánk, hogy teljesen mobilisak, azonban ez nem igaz. A mobil klímáknak egyaránt van egy mozgástartományuk, amely a csövek kivezetéséből adódik, mivel ugyanúgy a lakáson kívülre kell kivezetni. Melyiket érdemes választani? Mi mindenképp a fali klíma fajtákat részesítjük előnyben, hiszen hosszú távon sokkal jobban megéri a split klímákba befektetni.

Pontosan miért mondjuk ezt? Nézze meg összehasonlításunk a fali és a mobil klímákról!

 

Klíma fajták – A klíma teljesítménye szerint

A klímák teljesítménye szerinti csoportosítást az ipari és a háztartási klímáknál kezdjük, azonban innen még pontosabban meghatározhatók, hogy milyen klíma fajták vannak teljesítmény szerint. A leggyakrabban telepített klíma fajta a 2,5 kW-os klímaberendezés, amit a kisebb szobák esetén javaslunk. Ez a klíma fajta egy 20-24 négyzetméteres szobát megfelelően képes lehűteni vagy befűteni, attól függően mire használjuk. A következő klíma kategória a 3,5 kW-os klíma fajták, amelyek már egy nagyobb szobát is képesek lehűteni, így az amerikai konyhás nappalik és a nagyobb terek esetén ezt szoktuk ajánlani. A 3,5 kW-os klíma fajták egy 30-40 négyzetméteres szobát tökéletesen lehűtenek. Az ennél nagyobb teljesítményű 5kW-os klímaberendezések esetén alapvetően az egységek is nagyobbak a szokásosnál, így ezek egy 40-60 négyzetméteres helyiségben jó választásnak bizonyulnak. 

Nem kell azonban egyedül döntenie! Segítünk Önnek meghatározni az ideális klíma fajtáját teljesítménye szerint az Ön otthonába, ingyenes helyszíni felmérésünk alkalmával!

 

Klíma fajták – Márka szerint 

A klíma fajták esetén a márka szerinti megkülönböztetésnél lesz az egyik legnehezebb dolgunk. Rengeteg márka létezik, amelyek közül nehéz a választás, hiszen van, amelyikről még biztosan nem hallott. A BudaKlímánál jelenleg 14 márkát forgalmazunk, amelyek közül egyiket sem preferáljuk jobban a másiknál, hiszen kizárólagos szerződésünk egyik márkával sincs. Éppen emiatt bizton állíthatjuk, hogy a klíma fajtákat tekintve minden esetben egyedi igények alapján ajánljuk az egyes márkákat, azon belül is az egyes modelleket. 

20 éves szakmai tapasztalatunkra hagyatkozva elmondhatjuk, hogy minden esetben a lehető legjobb klíma fajtákat ajánljuk, amelyek megbízhatóak, illetve teljesítményük és élettartamuk is jó eredményeket mutat. 

 

Bízza ránk a klíma fajták kiválasztását, kérje ingyenes helyszíni felmérésünket még most! 

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ szeptember 1-ig!

Bruttó 70.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft.