Klíma fajták: melyik a legjobb? BudaKlíma

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Klíma fajták

Klíma fajták

Milyen klíma fajták léteznek? Mikor, melyiket ajánljuk? Részletesen összefoglaltuk Ön melyik klímával jár a legjobban! 

A klíma fajtákat többféleképpen is megkülönböztethetjük, hiszen lehet márka, a klíma teljesítménye vagy épp a típusa szerint. A következőkben ezeket fogjuk összehasonlítani egymással, így megtudhatja melyik klíma fajtát érdemes választania. 

 

Klíma fajták – Milyen klíma típusok közül választhatunk? 

A klíma típusait tekintve kétfélét különböztetünk meg egymástól: a mobil klímákat és a split vagy másnéven fali klímákat, tehát a fixen elhelyezett rendszereket. A split típusú klíma fajták a falra vagy a mennyezetre is szerelhetők. A mobil klímák elhelyezéséről azt gondolnánk, hogy teljesen mobilisak, azonban ez nem igaz. A mobil klímáknak egyaránt van egy mozgástartományuk, amely a csövek kivezetéséből adódik, mivel ugyanúgy a lakáson kívülre kell kivezetni. Melyiket érdemes választani? Mi mindenképp a fali klíma fajtákat részesítjük előnyben, hiszen hosszú távon sokkal jobban megéri a split klímákba befektetni.

Pontosan miért mondjuk ezt? Nézze meg összehasonlításunk a fali és a mobil klímákról!

 

Klíma fajták – A klíma teljesítménye szerint

A klímák teljesítménye szerinti csoportosítást az ipari és a háztartási klímáknál kezdjük, azonban innen még pontosabban meghatározhatók, hogy milyen klíma fajták vannak teljesítmény szerint. A leggyakrabban telepített klíma fajta a 2,5 kW-os klímaberendezés, amit a kisebb szobák esetén javaslunk. Ez a klíma fajta egy 20-24 négyzetméteres szobát megfelelően képes lehűteni vagy befűteni, attól függően mire használjuk. A következő klíma kategória a 3,5 kW-os klíma fajták, amelyek már egy nagyobb szobát is képesek lehűteni, így az amerikai konyhás nappalik és a nagyobb terek esetén ezt szoktuk ajánlani. A 3,5 kW-os klíma fajták egy 30-40 négyzetméteres szobát tökéletesen lehűtenek. Az ennél nagyobb teljesítményű 5kW-os klímaberendezések esetén alapvetően az egységek is nagyobbak a szokásosnál, így ezek egy 40-60 négyzetméteres helyiségben jó választásnak bizonyulnak. 

Nem kell azonban egyedül döntenie! Segítünk Önnek meghatározni az ideális klíma fajtáját teljesítménye szerint az Ön otthonába, ingyenes helyszíni felmérésünk alkalmával!

 

Klíma fajták – Márka szerint 

A klíma fajták esetén a márka szerinti megkülönböztetésnél lesz az egyik legnehezebb dolgunk. Rengeteg márka létezik, amelyek közül nehéz a választás, hiszen van, amelyikről még biztosan nem hallott. A BudaKlímánál jelenleg 14 márkát forgalmazunk, amelyek közül egyiket sem preferáljuk jobban a másiknál, hiszen kizárólagos szerződésünk egyik márkával sincs. Éppen emiatt bizton állíthatjuk, hogy a klíma fajtákat tekintve minden esetben egyedi igények alapján ajánljuk az egyes márkákat, azon belül is az egyes modelleket. 

20 éves szakmai tapasztalatunkra hagyatkozva elmondhatjuk, hogy minden esetben a lehető legjobb klíma fajtákat ajánljuk, amelyek megbízhatóak, illetve teljesítményük és élettartamuk is jó eredményeket mutat. 

 

Bízza ránk a klíma fajták kiválasztását, kérje ingyenes helyszíni felmérésünket még most! 

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ május 31-ig!

Bruttó 90.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS