Klímák elektromos bekötése Budaklíma

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Klímák elektromos bekötése

Felmerülő kérdés szereléseink egyeztetésekor, hogy hová lehet majd elektromosan bekötni a klímát és elegendő lesz e hozzá a hálózat teljesítménye, a vezetékezés minősége, főleg a régen épült házak esetében.

Megnyugtathatom az ügyfeleket, a modern, inverteres vezérlésű klímák elektromos áramfelvétele nem egyenlő a dobozon megadott hűtési kapacitás kilowatt értékével. Tehát a jellemzően 2,5-3,5 kilowatt nem az áramfelvételt mutatja, hanem egy hideglevegő szállítási teljesítményből származtatott érték, ami azt mutatja meg, hogy milyen hűtési osztályba tartozik az adott klíma.

elektromos bekötés Budaklíma

A modern klímaberendezések legnagyobb előnye, hogy fokozatmentesen szabályozzák a lakásba szükséges teljesítményt és így 0,6kw hűtéstől akár 3,2kw hűtési teljesítményig üzemel egy névlegesen, a 2,5kw-os osztályba tartozó klíma. Érzékelőivel folyamatosan szabályozza a hűtőközeg mennyiségét a rendszerben és így egyenletes hűtést biztosít, miközben és ez a legfontosabb, 600-1200watt közötti áramfelvétellel dolgoznak. A 600 watt a szinten tartó áramfelvétel, amikor már lehűlt a lakás, az 1200 watt pedig a csúcsérték amire fűtés üzemmódban van szüksége a klímának, amikor a legnagyobb teljesítményt kell leadnia.

Egy átlagos porszívó áramfelvétele 2000-2500watt, tehát a klíma negyedét, felét fogja üzemszerűen fogyasztani, miközben lassan épül fel az áramfelvétel és így a nagyon régi, gyenge hálózattal rendelkező lakásokat is képes kiszolgálni, villanyszerelési bővítés nélkül.

A porszívó próbát szoktam javasolni amikor kérdéses, hogy a klíma áramfelvétele nem terheli esetleg túl a hálózatot. Ahol gondmentesen lehet porszívózni, ott a klímának is elegendő lesz a hálózat kapacitása, lévén sokkal kevesebb a fogyasztása és nem terheli meg a vezetékezést.

A lakótelepi panellakások hálózata kifejezetten modernnek számít, amennyiben nem történt plusz nagyfogyasztók beépítése- szárítógép, elektromos főzőlap, indukciós tűzhely- a klíma üzemeltetése nem okozhat problémát.

Felmerülő kérés lehet, hogy kössük be a klímát kötődobozba vagy a mérőórához, a kismegszakítóba közvetlenül. Sajnos az ilyen típusú bekötést több okból sem tudjuk elvállalni. Az első és legfontosabb, a lakás elektromos hálózatába csak regisztrált, érintésvédelmi vizsgával rendelkező villanyszerelő végezhet módosításokat. Felelőtlenség lenne a hálózat rajza és ismerete nélkül csak találomra rákötni egy megszakítóra, vagy megbontani egy kötődobozban a lakás rendszerét és tetszőlegesen bekötni a klímát.

A másik fontos szempont a kötés könnyű oldhatósága. A klíma karbantartása és javítása alatt is áramtalanítanunk kell a készüléket, hogy biztonságos legyen a munkavégzésünk, egy fix bekötés esetén sokkal nehezebben megvalósítható. Illetve szoktuk ajánlani, hogy szezonon kívül a nem használt klímát nyugodtan húzzák ki a hálózatból, ezzel is csökkentve a kívülről jövő kóboráram, túlfeszültség, villámlás okozta meghibásodás kockázatát.

A fenti szempontok alapján a klímaszerelés során minden alkalommal egy villásdugós, oldható kötést készítünk az ügyfél által preferált konnektorba szerelve, megfelelve ezáltal az érintésvédelem biztonsági követelményeinek.Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ május 31-ig!

Bruttó 90.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

A zöldenergia elterjedésének és a kormányzati támogatásnak is köszönhetően egyre többen érdeklődnek a lakásuk/házuk fűtési rendszerének korszerűsítése és megújuló energiákkal történő fűtése/ hűtése iránt. Cikkükben szeretnénk segíteni a fűtési lehetőségek...
Tovább
Hőszivattyúról máshogyan. Kezdjük az elején, a cikk írójaként tizenéve fűtök levegő- víz hőszivattyúval otthon, tehát a korai felhasználók között szereztem tapasztalatokat és pro és kontra igyekszem felsorolni az előnyöket és hátrányokat mellette és ellene is egyaránt.
Tovább
Általában évente egyszer tartjuk karban ügyfeleink klímáját, egy két speciális esettől eltekintve. Van olyan berendezés, amelyet a környék adottságai miatt évente kettő vagy akár több alkalommal is tisztítanunk kell mivel rendkívül gyorsan elszennyeződik a berendezés és...
Tovább