Klímák elektromos bekötése Budaklíma

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Klímák elektromos bekötése

Felmerülő kérdés szereléseink egyeztetésekor, hogy hová lehet majd elektromosan bekötni a klímát és elegendő lesz e hozzá a hálózat teljesítménye, a vezetékezés minősége, főleg a régen épült házak esetében.

Megnyugtathatom az ügyfeleket, a modern, inverteres vezérlésű klímák elektromos áramfelvétele nem egyenlő a dobozon megadott hűtési kapacitás kilowatt értékével. Tehát a jellemzően 2,5-3,5 kilowatt nem az áramfelvételt mutatja, hanem egy hideglevegő szállítási teljesítményből származtatott érték, ami azt mutatja meg, hogy milyen hűtési osztályba tartozik az adott klíma.

elektromos bekötés Budaklíma

A modern klímaberendezések legnagyobb előnye, hogy fokozatmentesen szabályozzák a lakásba szükséges teljesítményt és így 0,6kw hűtéstől akár 3,2kw hűtési teljesítményig üzemel egy névlegesen, a 2,5kw-os osztályba tartozó klíma. Érzékelőivel folyamatosan szabályozza a hűtőközeg mennyiségét a rendszerben és így egyenletes hűtést biztosít, miközben és ez a legfontosabb, 600-1200watt közötti áramfelvétellel dolgoznak. A 600 watt a szinten tartó áramfelvétel, amikor már lehűlt a lakás, az 1200 watt pedig a csúcsérték amire fűtés üzemmódban van szüksége a klímának, amikor a legnagyobb teljesítményt kell leadnia.

Egy átlagos porszívó áramfelvétele 2000-2500watt, tehát a klíma negyedét, felét fogja üzemszerűen fogyasztani, miközben lassan épül fel az áramfelvétel és így a nagyon régi, gyenge hálózattal rendelkező lakásokat is képes kiszolgálni, villanyszerelési bővítés nélkül.

A porszívó próbát szoktam javasolni amikor kérdéses, hogy a klíma áramfelvétele nem terheli esetleg túl a hálózatot. Ahol gondmentesen lehet porszívózni, ott a klímának is elegendő lesz a hálózat kapacitása, lévén sokkal kevesebb a fogyasztása és nem terheli meg a vezetékezést.

A lakótelepi panellakások hálózata kifejezetten modernnek számít, amennyiben nem történt plusz nagyfogyasztók beépítése- szárítógép, elektromos főzőlap, indukciós tűzhely- a klíma üzemeltetése nem okozhat problémát.

Felmerülő kérés lehet, hogy kössük be a klímát kötődobozba vagy a mérőórához, a kismegszakítóba közvetlenül. Sajnos az ilyen típusú bekötést több okból sem tudjuk elvállalni. Az első és legfontosabb, a lakás elektromos hálózatába csak regisztrált, érintésvédelmi vizsgával rendelkező villanyszerelő végezhet módosításokat. Felelőtlenség lenne a hálózat rajza és ismerete nélkül csak találomra rákötni egy megszakítóra, vagy megbontani egy kötődobozban a lakás rendszerét és tetszőlegesen bekötni a klímát.

A másik fontos szempont a kötés könnyű oldhatósága. A klíma karbantartása és javítása alatt is áramtalanítanunk kell a készüléket, hogy biztonságos legyen a munkavégzésünk, egy fix bekötés esetén sokkal nehezebben megvalósítható. Illetve szoktuk ajánlani, hogy szezonon kívül a nem használt klímát nyugodtan húzzák ki a hálózatból, ezzel is csökkentve a kívülről jövő kóboráram, túlfeszültség, villámlás okozta meghibásodás kockázatát.

A fenti szempontok alapján a klímaszerelés során minden alkalommal egy villásdugós, oldható kötést készítünk az ügyfél által preferált konnektorba szerelve, megfelelve ezáltal az érintésvédelem biztonsági követelményeinek.Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ március 31-ig!

Bruttó 80.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

A zöldenergia elterjedésének és a kormányzati támogatásnak is köszönhetően egyre többen érdeklődnek a lakásuk/házuk fűtési rendszerének korszerűsítése és megújuló energiákkal történő fűtése/ hűtése iránt. Cikkükben szeretnénk segíteni a fűtési lehetőségek...
Tovább
A folyamatosan növekvő energiaszámlák és növekvő rezsiköltségek mellett akár az ellátásbiztonság kérdése is felvetődik így egyre többen keresnek alternatívákat a ház/ lakás fűtésének kiváltására, korszerűsítésére.
Tovább
Gyakran tapasztaljuk a már felszerelt klímaberendezéseink karbantartása során, hogy a házikedvences lakásokban jelentősen gyorsabban elpiszkolódik a klíma beltéri egysége.
Tovább