20 évesek lettünk | Budaklíma szakértelem klímaszerelés

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

20 évesek lettünk

Idén tavasszal lettünk 20 évesek, de csak most ősszel jutottam el oda, hogy ezen a szép kerek születésnapon pár sorban meséljek az elmúlt éveinkről, összegezve honnan jöttünk, és merre is tart a cégünk.

20 év Budaklíma

2002-ben kezdett a vállalkozásunk nyitni az akkor még éppen csak bimbózó klimatizálás felé, ebben az időben szinte luxuscikknek számítottak a berendezések, és az éghajlat sem volt ennyire szélsőséges, de mivel pont a nyári időszakban rendelkeztünk a cég többi tevékenységéből fakadóan szerelői kapacitással, így belevágtunk ebbe az új területbe. Az első munkáink ismerősi körből kerültek ki, így az első tapasztalataink is így születhettek meg, ma már mosolygunk egyes hibáinkon és az akkori felszereltségünkön és piac ismeretünkön.

A nagy változást a 2008-2011-es gazdasági válság hozta el, amit túlélve már csak a klímaszerelés és üzemeltetés irányban haladtunk tovább folyamatosan fejlesztettük a humán és eszközállományunkat is, míg a mai napra 40 kollégánk, két budapesti telephelyünk és számos a klímatechnikához szorosan kapcsolódó tevékenységünk az irányvonal. Az elmúlt években közel 30.000 db klímaberendezést telepítettünk lakásokba, irodákba, közintézményekbe és folyamatosan biztosítjuk a műszaki felügyeletét, karbantartását, javítását a berendezéseinknek.

 

 

Az idő előrehaladtával felnőtt egy új generáció és amíg 20 éve a szülőknél szereltünk klímát és még én voltam kint felmérni a munkát, úgy ma már az ügyfeleink gyerekénél, sőt unokáknál is dolgozunk, ami minden alkalommal egy szívmelengető érzés. Ez a bizalmi és családias légkör amire nagyon büszke vagyok és a cégen belül is fontosnak érzek, teljesen más érzés így reggel bejönni a fiúk közé és elindítani a napot.

A cégünknél dolgozik a lányom a fiam és a testvérem, illetve több barátom is erősíti a bizalom szövetét, így nem kell állandóan kontrollálni minden tevékenységünket, biztos lehetek benne, hogy mindenki teszi a dolgát és felelőségteljesen jár el a maga területén. Hiszek benne, hogy az alapoknál kell kezdeni az új generációnak és nem csak beülni a készbe- ezt persze néha viccesen a fejemre is olvassa a család- de mindkét gyerek már kamaszként hozzám járt nyári gyakorlatra és amíg a fiam már a szerelőkkel dolgozik úgy a lányom az ügyfélszolgálatnál foglalkozik az ügyfelekkel és adminisztrációval, így óvatosan elkezdtem előkészíteni a majdani visszavonulásomhoz is a terepet.

Tevékenységünk bővülésével jött a felismerés, hogy akár még fővárosi szinten is jelentősen egyszerűsíti a munkánkat, ha nem a budai központból járunk az északpesti régióba szerelni, felmérni karbantartani így megalapítottuk a Pesti Klíma Kft-t, aminek a telephelye a város másik végén, a 15 kerületben található és így sokkal rugalmasabbá vált az ügyfélkiszolgálás. Szokás mondani, hogy ebben az országban nincsenek távolságok, de senkinek sem közömbös, hogy órákig csak a dugóban állnak az autók és kollégák, araszolva a városon keresztük és hetek telnek el mire kijutunk egy hibajavításra. Így az új céggel lokálisan sokkal flexibilisebben tudunk dolgozni az adott területen és tehermentesíti a budai céget is a feleslegesen hosszú kiszállási idők alól.

Az idő haladtával és elérve azt a szintet amikor már csak a minőségi munka számít, elégedett ügyfeleket hozva, nem pedig a mennyiség növelése csökkentettük a működési területünket és kifejezetten a Budapest, illetve a közvetlen környéke, ahol munkát vállalunk. Mi az oka ennek? Megtapasztaltuk, hogy ott vagyunk jók a munkánkban, ahol nem okoz problémát egy apró hiba elhárítása és rövid időn belül tudunk segíteni az ügyfeleinknek, nem szabad tovább nyújtózkodni, mint ameddig valóban kompetens egy szolgáltatás. Persze ez néha nagyon kellemetlen és ilyenkor mindig elmondom a távolról megkereső ügyfeleknek, hogy jót akarok nekik, a közeli klímás a jó klímás és nem lehet 100 kilométerről meghúzni egy lelazult csavart a burkolaton, nem érdemes távoli cégeket megbízni a szereléssel.

 

 

Budapesten vagyunk itthon, ismerjük az utcákat, alig van olyan amelyikben nem dolgoztunk még, tudjuk mit szabad és mi az, amire azt kell mondani, hogy ez egy műemlék házban nem kivitelezhető, milyen engedélyekre lehet szükség, hová lehet a cseppvizet kivezetni és melyik az a szerelés, amiből mindenkinek csak a gondja lehet később. A két évtizedes működés során amilyen hibát el lehetett már követni a klímaszerelésben azt vagy már láttuk máshol vagy egy részét biztosan mi is elkövetük de a legfontosabb, hogy ezekből tudtunk tanulni és tapasztalatokat nyerni.

Folyamatosan tanulunk a mai napig, minden munka és környezet más és más, alkalmazkodni kell a változáshoz, ma egy panelben szerelünk klímát, holnap pedig egy régi bérház folyosón kell kitalálni, hogy melyik nyomvonal lehet, amivel elkerüljük a száz éve befalazott vezetékeit a háznak, nincsen két egyforma munkánk és szeretjük a változatosságát.

Folyamatosan fejlesztjük eszközeinket, a létező legprofibb szerszámokat vesszük meg a piacról, legyen az egy fúrókalapács vagy az ipari porszívó, amivel elszívjuk a törmeléket, nem köthetünk kompromisszumot mert csak a legprofibb eszközökkel tudjuk hatékonyan és szépen elvégezni a munkánkat.

Mindegyik szerelőcsapatban olyan tapasztalt kollégák viszik az irányítást, akik már több ezer klímaszerelést végig vittek és az ő tudásukra támaszkodunk a nehezebb kivitelezéseink során.

A felméréseket három gyakorlott mérnökünk végzi és minden munkát fényképekkel dokumentálunk, hogy a helyszínen később ne legyenek kérdések a szerelés alkalmával.

 

 

Mivel jómagam multi környezetben foglalkoztam ügyfélkezeléssel a megszerzett tudást igyekszem a saját ügyfélszolgálatunkra is alkalmazni, a kolléganők kedvesek, segítőkészek és ami legalább ennyire fontos tájékozottak még a műszaki kérdésekben is. Több telefonszámot is használunk a jobb elérhetőség érdekében, ami nem változott, hogy 20 éve pontosan ugyanazok az elérhetőségeink, akivel egyszer kapcsolatban voltunk bármikor számíthat a segítségünkre és ez nem csak egy szlogen.

A klímapiacon a lakossági szerelések tekintetében azt gondolom, hogy az egyik – vagy talán a legnagyobb- cég vagyunk, aki éves szinten felszerel 4.000db klímaberendezést, saját szerelőcsapatokkal és nem csak a szezonra leszerződtetett és utána megfoghatatlan alvállalkozókkal, így garantált a folyamatosság és a garancia a munkánkban. Így nem kérdés, hogy ki lesz, akinek el kell járnia egy meghibásodás miatt és egy személyben visszük végig a sokszor valóban idegőrlő folyamatot a nehézkes márkaképviseletekkel csatákat vívva egy alkatrészcseréhez. Ez a mi dolgunk és aki megbízott minket a munkával attól csak egy kis türelmet szoktunk kérni, egyes reménytelen javításoknál pedig akár a saját készletből és kontónkra is kicseréljük a készüléket nem egy esetben, a jó ügyfélkapcsolat és a jó hírünk miatt is.

Időközben a márkák és készülékek terén is jó adag tapasztalatra tettünk szert így egész egyszerűen azokat a márkákat forgalmazzuk és ajánljuk, akik ügyfélbarát és profi módon szolgálnak ki minket, nem kerülünk kellemetlen helyzetbe egy rossz szériával, jók a klímáik, szeretik a modelljeiket az ügyfeleink és alkatrészben is maximálisan rugalmasak.

Amikor a fentiek mindegyike teljesül úgy adhatunk nyugodtan 5 éves teljes körű garanciát a klímára és a saját munkálatainkra is, immár tizenéve, a piacon elsőként bevezetve ezt a garanciát, amihez tartjuk is magunkat minden esetben.

 

 

Terveink? Divat azt gondolni manapság, hogy kisgömböcként kell folyamatosan növekedni és folyamatos bővüléssel egyre nagyobb mennyiségeket eladni, szolgáltatni, de én inkább arra vágyom és azon dolgozom, hogy amit most csinálunk abban legyünk csak mindig jobbak.

 Elismerjék a munkánkat és maradjon meg a jó hírünk a piacon, jó érzéssel gondoljanak ránk az ügyfeleink, szívesen ajánlják a cégünket a barátaiknak, családtagjaiknak. Maradjunk egy hiteles cég, aki ugyan nem vállal el mindent, de amit igen azért garanciákat vállal, évekig, évtizedekig.

Nem több klímát szerelni, nem több dolgozót alkalmazni, ezt a színvonalat tartani, fejleszteni és szépen nyugodtan elvégezni a munkánkat minden egyes nap.

Amikor reggel megérkezem a céghez és beszélgetünk a fiúkkal, látom ahogyan a fiatalabbak sürögnek a bepakolásnál az autóinkba, az öreg rókák rendezik a papírokat és készülnek a napi feladatra, megbeszéljük kinek mi fáj éppen és mit kell rá szedni, együtt öregszünk és együtt dolgozunk immár ősz fejjel, de ami nem változott: mindannyian nagyon szeretjük a munkánkat.

 

Bata József

cégvezetőHa tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ május 31-ig!

Bruttó 90.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

A zöldenergia elterjedésének és a kormányzati támogatásnak is köszönhetően egyre többen érdeklődnek a lakásuk/házuk fűtési rendszerének korszerűsítése és megújuló energiákkal történő fűtése/ hűtése iránt. Cikkükben szeretnénk segíteni a fűtési lehetőségek...
Tovább
Hőszivattyúról máshogyan. Kezdjük az elején, a cikk írójaként tizenéve fűtök levegő- víz hőszivattyúval otthon, tehát a korai felhasználók között szereztem tapasztalatokat és pro és kontra igyekszem felsorolni az előnyöket és hátrányokat mellette és ellene is egyaránt.
Tovább
Általában évente egyszer tartjuk karban ügyfeleink klímáját, egy két speciális esettől eltekintve. Van olyan berendezés, amelyet a környék adottságai miatt évente kettő vagy akár több alkalommal is tisztítanunk kell mivel rendkívül gyorsan elszennyeződik a berendezés és...
Tovább