BudaKlíma ➜ A klíma beszerelés menete

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Hogyan zajlik a klíma beszerelése?

A klíma beszerelés menete már az ügyfél megkeresésétől kezdődik, egészen a készülék beüzemeléséig. De hogyan néz ki ez a gyakorlatban? Nézzük át közösen azokat a lépéseket aminek a végén elégedetten bekapcsolja klímáját a lakásában.

klíma beszerelés menete

Az első megkereséstől 

Az ügyfélszolgálatunkon vagy weboldalunkon meghagyott értesítési címen még a megkeresés napján visszajelezzük az ügyfélnek, hogy megkaptuk a megkeresést és továbbították a kollégáink a felmérést végző tanácsadónak a címet, elérhetőséget.

 

A helyszíni felmérés és az ajánlat

A tanácsadó kolléga egy megbeszélt időpontban felkeresi az ügyfelet és a személyes konzultáció alkalmával az ügyfél elvárásait és a lehetséges műszaki adottságok figyelembevételével ajánlást tesz a klíma típusára, teljesítményére a telepítés helyére, elektromos becsatlakozására és a használat során keletkező kondenzvíz elvezetésére. A felmérés során fényképeket készítünk a falnézetekről, így akár később is tudunk módosítani egy elképzelésen, nem kell újra kimenni, felmérni, ha változás történne az eredeti elképzelésekhez képest a klímaszerelésben.

 

A cseppvíz elvezetése

A klíma cseppvizének megfelelő elvezetése rendkívül fontos és az erősödő hatósági szabályozás miatt semmiképpen sem javasolt az utcára kiengedni a járókelők nyakába. Itt több megoldásban is gondolkozhatunk, a legkényelmesebb amikor esőcsatorna megy el a lakás mellett és beköthetjük a cseppvízet vagy családi ház esetében bárhová kivezethetjük. Arról, hogy mit javaslunk és hogyan történik a kivitelezés egyes lakások esetén bővebb információt ITT találhat. 

 

Az árajánlat elkészítése

A felmérés alapján a következő nap során e-mailben egy részletes, több típusra és akár több szerelési elképzelésre is elküldjük árajánlatunkat, ami tartalmazza a garanciális feltételeket, a fizetési módozatokat, a felhasznált anyagok listáját.
Az árajánlat elkészítésénél kiemelten figyelünk rá, hogy laikusok számára is könnyen értelmezhető, egyszerűen áttekinthető és világos kommunikáció legyen a részünkről. Nincsen benne nettó tétel, nem játszunk az áfával, nincsenek külön és esetleges, később vitatható pontok, amivel az ügyfelet esetleg félretájékoztatjuk.
Nagyon fontos, hogy az árajánlatok nem csak klíma+ méter cső kalkulációval készülnek el, hanem olyan szempontok alapján is mint a parkolhatóság, megközelíthetőség, falvastagságok, a munka összetettsége és a felhasznált egyéb anyagok összessége. Az általunk szerelt klímákhoz minden esetben adunk egy ajándék karbantartást is a következő szezonban, hogy legyen alkalmunk bemutatni milyen egy szakszerű klímakarbantartás és érezze az ügyfél, hogy számunkra is fontos a minőségi munkavégzés.

 

A klímaszerelés menete az ügyfélnél

Árajánlat elfogadása esetén megtörténhet az időpont egyeztetése a szerelésre, társasházakban kizárólag hétköznap- nem zavarva munkavégzésünkkel hétvégén a többi lakót- családi-házas környezetben esetleg szombati napokon is elvégezzük a telepítést.

 

A klíma beszerelés időtartama

Az egyszerűbb klíma felszerelése 2-4 órás időtartamot vesznek igénybe, a komplikáltabbak akár több napos, több kiszállással vagy akár több brigád egy idejű munkájával készülnek el. Normál szerelés esetén reggel 9- es kezdéssel adjuk az első időpontot vagy 12-13 óra közötti kezdéssel lehet készülni a második címünkön a kollégáink érkezésére.

 

Klímaszerelés előtti készületek

A klímaszerelés megkezdése előtt minden alkalommal a munkaterület elpakolása a zavaró bútorok, növények áthelyezése az első lépés, majd a fúrás, létrázás helyének az előkészítése, takarása.
Minden esetben ipari porszívót használunk a fúrások alkalmával így szinte teljesen pormentes a szerelés, általában meglepődnek az ügyfelek mert nem számítanak ennyire steril munkára.
A kivétel a falban bevésett csövezés jelenti, lakott lakás esetében ezt csak feltételesen szoktuk ajánlani mivel az elszívás ellenére is jelentős mennyiségű a szálló por és a törmelék.
Érdemes tudni, hogy falban bevésni a klíma csövezését csak tégla, ytong falazat esetében lehetséges, a panelek betonfalai egyben statikai elemek is, szigorúan tilos keresztmetszetében gyengíteni a falazatot átvágással.

 

A klímaszerelés folyamata

A klíma beltéri egységnek pontos helyének meghatározása után a panel felfúrása és a kivezető csövek furatának előkészítése történik, ezzel párhuzamosan a klíma kültéri egységének konzolon vagy padlón álló talpazatának kialakítása is megtörténik. Az elektromos bekötés és tömítettség ellenőrzés, majd vákumolást követően a klíma beüzemelésre kerül és a próbajáratást is elvégezzük. 
Az ügyfélnek a szerelést végző kolléga bemutatja a klíma működését, a távkapcsoló kezelését és segít a gombok közötti eligazodásban. A szerszámok elpakolása után egy porszívós takarítással szinte az induló állapotra állítjuk vissza a lakás tisztaságát, majd kitöltik a kollégáink a számlát és a garanciafüzetet. Az általunk elkészített dokumentáció egy mappába kerül, ami tartalmazza elérhetőségeinket és átadjuk az ügyfélnek, megköszönve a megrendelést.
 

 

Kérje ingyenes helyszíni felmérésünket még MA!Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ március 31-ig!

Bruttó 80.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

A zöldenergia elterjedésének és a kormányzati támogatásnak is köszönhetően egyre többen érdeklődnek a lakásuk/házuk fűtési rendszerének korszerűsítése és megújuló energiákkal történő fűtése/ hűtése iránt. Cikkükben szeretnénk segíteni a fűtési lehetőségek...
Tovább
A folyamatosan növekvő energiaszámlák és növekvő rezsiköltségek mellett akár az ellátásbiztonság kérdése is felvetődik így egyre többen keresnek alternatívákat a ház/ lakás fűtésének kiváltására, korszerűsítésére.
Tovább
Gyakran tapasztaljuk a már felszerelt klímaberendezéseink karbantartása során, hogy a házikedvences lakásokban jelentősen gyorsabban elpiszkolódik a klíma beltéri egysége.
Tovább