BudaKlíma ➜ A klíma beszerelés menete

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Hogyan zajlik a klíma beszerelése?

A klíma beszerelés menete már az ügyfél megkeresésétől kezdődik, egészen a készülék beüzemeléséig. De hogyan néz ki ez a gyakorlatban? Nézzük át közösen azokat a lépéseket aminek a végén elégedetten bekapcsolja klímáját a lakásában.

klíma beszerelés menete

Az első megkereséstől 

Az ügyfélszolgálatunkon vagy weboldalunkon meghagyott értesítési címen még a megkeresés napján visszajelezzük az ügyfélnek, hogy megkaptuk a megkeresést és továbbították a kollégáink a felmérést végző tanácsadónak a címet, elérhetőséget.

 

A helyszíni felmérés és az ajánlat

A tanácsadó kolléga egy megbeszélt időpontban felkeresi az ügyfelet és a személyes konzultáció alkalmával az ügyfél elvárásait és a lehetséges műszaki adottságok figyelembevételével ajánlást tesz a klíma típusára, teljesítményére a telepítés helyére, elektromos becsatlakozására és a használat során keletkező kondenzvíz elvezetésére. A felmérés során fényképeket készítünk a falnézetekről, így akár később is tudunk módosítani egy elképzelésen, nem kell újra kimenni, felmérni, ha változás történne az eredeti elképzelésekhez képest a klímaszerelésben.

 

A cseppvíz elvezetése

A klíma cseppvizének megfelelő elvezetése rendkívül fontos és az erősödő hatósági szabályozás miatt semmiképpen sem javasolt az utcára kiengedni a járókelők nyakába. Itt több megoldásban is gondolkozhatunk, a legkényelmesebb amikor esőcsatorna megy el a lakás mellett és beköthetjük a cseppvízet vagy családi ház esetében bárhová kivezethetjük. Arról, hogy mit javaslunk és hogyan történik a kivitelezés egyes lakások esetén bővebb információt ITT találhat. 

 

Az árajánlat elkészítése

A felmérés alapján a következő nap során e-mailben egy részletes, több típusra és akár több szerelési elképzelésre is elküldjük árajánlatunkat, ami tartalmazza a garanciális feltételeket, a fizetési módozatokat, a felhasznált anyagok listáját.
Az árajánlat elkészítésénél kiemelten figyelünk rá, hogy laikusok számára is könnyen értelmezhető, egyszerűen áttekinthető és világos kommunikáció legyen a részünkről. Nincsen benne nettó tétel, nem játszunk az áfával, nincsenek külön és esetleges, később vitatható pontok, amivel az ügyfelet esetleg félretájékoztatjuk.
Nagyon fontos, hogy az árajánlatok nem csak klíma+ méter cső kalkulációval készülnek el, hanem olyan szempontok alapján is mint a parkolhatóság, megközelíthetőség, falvastagságok, a munka összetettsége és a felhasznált egyéb anyagok összessége. Az általunk szerelt klímákhoz minden esetben adunk egy ajándék karbantartást is a következő szezonban, hogy legyen alkalmunk bemutatni milyen egy szakszerű klímakarbantartás és érezze az ügyfél, hogy számunkra is fontos a minőségi munkavégzés.

 

A klímaszerelés menete az ügyfélnél

Árajánlat elfogadása esetén megtörténhet az időpont egyeztetése a szerelésre, társasházakban kizárólag hétköznap- nem zavarva munkavégzésünkkel hétvégén a többi lakót- családi-házas környezetben esetleg szombati napokon is elvégezzük a telepítést.

 

A klíma beszerelés időtartama

Az egyszerűbb klíma felszerelése 2-4 órás időtartamot vesznek igénybe, a komplikáltabbak akár több napos, több kiszállással vagy akár több brigád egy idejű munkájával készülnek el. Normál szerelés esetén reggel 9- es kezdéssel adjuk az első időpontot vagy 12-13 óra közötti kezdéssel lehet készülni a második címünkön a kollégáink érkezésére.

 

Klímaszerelés előtti készületek

A klímaszerelés megkezdése előtt minden alkalommal a munkaterület elpakolása a zavaró bútorok, növények áthelyezése az első lépés, majd a fúrás, létrázás helyének az előkészítése, takarása.
Minden esetben ipari porszívót használunk a fúrások alkalmával így szinte teljesen pormentes a szerelés, általában meglepődnek az ügyfelek mert nem számítanak ennyire steril munkára.
A kivétel a falban bevésett csövezés jelenti, lakott lakás esetében ezt csak feltételesen szoktuk ajánlani mivel az elszívás ellenére is jelentős mennyiségű a szálló por és a törmelék.
Érdemes tudni, hogy falban bevésni a klíma csövezését csak tégla, ytong falazat esetében lehetséges, a panelek betonfalai egyben statikai elemek is, szigorúan tilos keresztmetszetében gyengíteni a falazatot átvágással.

 

A klímaszerelés folyamata

A klíma beltéri egységnek pontos helyének meghatározása után a panel felfúrása és a kivezető csövek furatának előkészítése történik, ezzel párhuzamosan a klíma kültéri egységének konzolon vagy padlón álló talpazatának kialakítása is megtörténik. Az elektromos bekötés és tömítettség ellenőrzés, majd vákumolást követően a klíma beüzemelésre kerül és a próbajáratást is elvégezzük. 
Az ügyfélnek a szerelést végző kolléga bemutatja a klíma működését, a távkapcsoló kezelését és segít a gombok közötti eligazodásban. A szerszámok elpakolása után egy porszívós takarítással szinte az induló állapotra állítjuk vissza a lakás tisztaságát, majd kitöltik a kollégáink a számlát és a garanciafüzetet. Az általunk elkészített dokumentáció egy mappába kerül, ami tartalmazza elérhetőségeinket és átadjuk az ügyfélnek, megköszönve a megrendelést.
 

 

Kérje ingyenes helyszíni felmérésünket még MA!Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ április 30-ig!

Bruttó 90.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

A zöldenergia elterjedésének és a kormányzati támogatásnak is köszönhetően egyre többen érdeklődnek a lakásuk/házuk fűtési rendszerének korszerűsítése és megújuló energiákkal történő fűtése/ hűtése iránt. Cikkükben szeretnénk segíteni a fűtési lehetőségek...
Tovább
Hőszivattyúról máshogyan. Kezdjük az elején, a cikk írójaként tizenéve fűtök levegő- víz hőszivattyúval otthon, tehát a korai felhasználók között szereztem tapasztalatokat és pro és kontra igyekszem felsorolni az előnyöket és hátrányokat mellette és ellene is egyaránt.
Tovább
Általában évente egyszer tartjuk karban ügyfeleink klímáját, egy két speciális esettől eltekintve. Van olyan berendezés, amelyet a környék adottságai miatt évente kettő vagy akár több alkalommal is tisztítanunk kell mivel rendkívül gyorsan elszennyeződik a berendezés és...
Tovább