Az érdeklődők részéről gyakran érkező kérdések Budaklima szakértelem, felmérés, telepítés

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Miért szükséges a felmérés?

Új érdeklődők részéről gyakran érkező kérdés, hogy miért szükséges a lakás személyes felmérése amikor volt cég, aki simán négyzetméter, vagy alaprajz alapján adott nekik árajánlatot és nekik tökéletesen megfelelne, ha mi is így készítenénk el árajánlatunkat. Régi ügyfeleink esetében viszont nem is kérdés, hogy egy új berendezés beszerelése, vagy másik lakás vásárlása esetén kérik a személyes konzultációt mert ők már tudják mennyivel pontosabb és körültekintőbb szolgáltatást kapnak cégünktől.

Felmérés

A hazai klímaszerelői piac rendkívül felhígult az utóbbi időkben, a 3-6 hónapos tanfolyamok ontják magukból az új vállalkozókat, akik a talpon maradás reményében mindent és mindenhogyan igyekeznek elvállalni az ügyfélszerzés reményében, ennek a folyamatnak pedig sajnos vannak vadhajtásai és sokszor elképesztő kivitelezésekkel találkozhatunk.

Két új trend figyelhető meg és az egyik a felmérés nélküli szerelés, a cég telefonos kikérdezés (?) alapján készít egy árajánlatot, amit, ha elfogad a megbízó akkor érkezik egy csapat és „majd megoldják valahogyan”. Megkérdeztem az egyik ilyen cég főnökét, hogy mégis mi a helyzet azokkal a címekkel, amit nem tudtak végül felszerelni? Hát semmi, mentünk a másik címre. Ennyi. Az ügyfél kivett egy nap szabit a csapatnak pedig elbukott a fél napja. A „megspórolt” felmérés ára.

A másik vonal már okosabb, ők pénzt kérnek a felméréskor, de legalább kimennek megnézni mire is adnak majd árat, 5-10.000Ft a tarifa, amit később, ha lesz belőle munka akkor jóváírnak a végösszegből. Itt legalább van annyi szakmaiság bennük, hogy nem mennek ki szerelni látatlanul, de egy sokszor csak 5 perces körülnézésért elkérni ennyi pénzt a mai világban szerintem elég pofátlanság. Legyen egy cégben annyi kockázatvállalási hajlandóság, hogy elfogadjuk esetlegesen amikor másik cég, vagy másik megoldás viszi el a munkát.

 A fentiek miatt mérünk fel minden esetben ingyen, a kollégák túrajáratban mennek körben a városban és egyszerűen egyeztetnek egy időpontot, ezért nem kérünk pénzt egy felmérésért és ez mindig így is marad a Budaklímánál.

 

Miért fontos a felmérés?

A felmérés alkalmával még azonos lakástípusok esetében, akár emeletenként is lehetnek apró változtatások egy társasházban, pontosan tájékozódhatunk a lakás bútorozottságáról, ami nagymértékben meghatározza a lehetséges műszaki megoldásokat, a csövek elvezetését, az elektromos betáplálást és legfőképpen a berendezések ideális helyének kialakítását.

A személyes felmérés másik előnye, hogy a használóval- tulajdonossal elbeszélgetve és elvárásait meghallgatva a jövőbeni használattal szemben fogunk ajánlást tenni, konkrét típusokat javasolni a klimatizálásra mivel jelentős eltérés lehet a berendezések működése és bizony ára között.

A megbeszélés során minden esetben átbeszéljük a helyi szabályozást a klíma elhelyezhetőségével és a kondenzvíz kezelésével kapcsolatban, akár a szükséges engedélyek beszerzését is elindíttatva, a közös képviselővel konzultáltatva a házban kialakult szokásjogról és önkormányzati rendelkezésekről egyaránt.

 

Milyen szempontokat veszünk figyelembe a mi munkánkhoz egy felmérés alkalmával?

Megközelíthetőség, hogyan tudjuk az épületet megközelíteni, milyenek a parkolási, bepakolási lehetőségek és a gépek szerszámok eljuttatása a lakásba a klímaberendezéssel együtt.

A munka mennyire veszélyes, extrém helyszínre szerelhető csak a klíma és ipari alpinista bevonására lesz szükség vagy a hagyományos szerelési megoldások is elegendőek lesznek. Talán banálisnak tűnik, de a körfolyosós, magas belső teres lakások klímaszerelése ez egyik legveszélyesebb műfaj, mivel a szűk folyosón nem lehet biztonságosan létráról szerelni és minden esetben alpintechnikai beülőre, köteles biztosításra van szükség ebben az esetben, ez is csak felméréskor derül ki, nem lehet fényképekről vagy elmondásból kideríteni.

A szerelés alkalmával a nyomvonalon milyen műszaki megoldást kell alkalmazni, esetleg hornyot vésni és falat fúrni, illetve ami nagyon fontos, milyen kábelek, kémények, cirkóelvezetés, gázcső, vízcső keresztezi a szerelés útját és hogyan tudjuk elkerülni őket. A kollégáink minden alkalommal falscennerrel feltérképezik a szerelési nyomvonalat mert gyakran találkozunk a szabványtól eltérő villanyszerelési nyomvonalakat, barkácsolt megoldásokkal, amit simán elfúrnánk, ha nem történne meg a helyszín feltárása, vezetékek detektálása.

Nagyon fontos kérdés a klíma- klímák elektromos betáplálása és átbeszélése, hogy milyen megoldást szeretne az ügyfél, akár külsős villanyszerelő bevonásával, vagy csak szimplán a konnektoros bekötéssel. Ebben a fázisban még akár bővíthető a lakás elektromos hálózata, megszakítót lehet bekötni a klímának és amennyiben szükséges elektromos kábelcsere is történhet, a felmérő kolléga ezt mind elmondja majd a helyszínen, még a felmérés alkalmával.

A keletkező kondenzvíz egy olyan sarkalatos kérdés, ami akár a teljes telepítést keresztülhúzhatja, ha nem tudunk rá megfelelő megoldást kitalálni vagy nagyban befolyásolja a felszerelés helyét

Mivel már vagy 10 éve jogszabály tiltja- helyesen- az utcára, járókelők nyakába- történő kivezetést így egyedileg kell minden egyes lakásban megtervezni és átbeszélni a lehetséges alternatívákat. Előfordult, hogy csak annyira komplikáltan lehetett a vizet elvezetni, amihez már vízvezetékes szakemberre és komolyabb átalakításra volt szükség a lakás lefolyórendszerében történő bekötéshez.

Cégünkben három mérnök kolléga végzi a felméréseket, nem tudok róla, hogy van még ilyen vállalkozás az országban, aki ilyen szolgáltatást nyújt. A kollégáim mindegyike szerelések ezreit vezényelte le, mert ide bizony kell a tapasztalat, nincsen két egyforma munkánk, nincsen két egyforma lakás és ügyfél.

Kérje nyugodtan ingyenes felmérésünket és szívesen segítünk megtalálni a legjobb megoldást a lakása- otthona klimatizálására!Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ április 30-ig!

Bruttó 90.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

A zöldenergia elterjedésének és a kormányzati támogatásnak is köszönhetően egyre többen érdeklődnek a lakásuk/házuk fűtési rendszerének korszerűsítése és megújuló energiákkal történő fűtése/ hűtése iránt. Cikkükben szeretnénk segíteni a fűtési lehetőségek...
Tovább
Hőszivattyúról máshogyan. Kezdjük az elején, a cikk írójaként tizenéve fűtök levegő- víz hőszivattyúval otthon, tehát a korai felhasználók között szereztem tapasztalatokat és pro és kontra igyekszem felsorolni az előnyöket és hátrányokat mellette és ellene is egyaránt.
Tovább
Általában évente egyszer tartjuk karban ügyfeleink klímáját, egy két speciális esettől eltekintve. Van olyan berendezés, amelyet a környék adottságai miatt évente kettő vagy akár több alkalommal is tisztítanunk kell mivel rendkívül gyorsan elszennyeződik a berendezés és...
Tovább