Hogyan tartsuk tisztán a beltéri levegőt? 5 egyszerű tipp a levegőszennyezés korlátozására

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

5 egyszerű módja a beltéri levegőszennyezés korlátozásának

A legtöbb ember amikor levegőszennyezésre gondol, akkor gyárak füstjére, az autópálya kipufogógázára és más hasonló ipari légiszennyeződésekre gondol. De tudta, hogy otthonában is előfordulhat levegőszennyezés? Valójában nagyon gyakori, különösen a régebbi légkondicionáló rendszerek esetén. 

Beltéri levegőszennyezés

Mi az a beltéri levegőszennyezés?

 

  • Sok dolog szennyezheti a levegőt otthonában. 
  • A beltéri levegőszennyezés néhány gyakori forrása:
  • A felesleges nedvesség - kitűnő tenyésztőhelyet teremt a penésznek / penész spóráknak és a baktériumok számára
  • Régi központi fűtési és hűtési rendszerek vagy párásító eszközök
  • Háztartási tisztító és karbantartási termékek
  • Építőanyagok - például az azbeszt-szigetelés 
  • A nem megfelelően beállított gáztűzhelyből származó szén-monoxid
  • Peszticidek, radon és más kültéri levegő szennyező anyagok

 

 

A levegőben levő allergének, a por, és a háziállatok tartása is hozzájárulhat a rossz levegő minőségéhez az otthonában. Ezeknek a problémáknak a kezelése, amelyek jelentős légzési problémákat okozhatnak – és akár még a krónikus és veszélyes egészségügyi feltételekhez is hozzájárulhatnak - segítenek Önnek és családjának jól lélegezni, és nyugalmat adni, hogy az otthoni levegő nem károsítja Önt.

 

Hogyan csökkenthető a beltéri levegőszennyezés?


Cserélje ki a légszűrőket 1-3 havonta


Ha allergiás, asztmás vagy háziállata van, akkor a legjobb, ha a klíma szűrőket 30 naponként tisztítja meg, nem pedig 90 naponta. Noha elfelejteni könnyű, mégis fontos a szűrő karbantartása. Ez nem csak a légtisztítást segíti, hanem a légkondicionáló egység élettartamát is meghosszabbítja, mert így a berendezésnek nem kell nagyobb teljesítményen dolgoznia. 

 

 

Tisztítsa rendszeresen a légcsatornákat 


A légcsatornák tisztítása számos okból jó ötlet. A forró, nedves, nyári hónapok különösen vonzók a penész és más csúnya biológiai szervezetek számára, amelyek a csatornákon belül felépülhetnek. A por, törmelék, kisállat szőr, szabadtéri szennyezés, beleértve a peszticideket, és más nemkívánatos elemek is megjelenhetnek. A professzionális csatornatisztítás nagy hatással van a belső levegőszennyezés csökkentésére.

 

 

Porszívózza a szellőzőnyílásokat gyakrabban


A klíma szellőzőnyílások tisztítása és porszívózása a levegőszűrők cseréjéhez párosítható. A szellőzőnyílások felületén és a csatornák belépésekor is felhalmozódhatnak por, kisállat szőrök és törmelékek. Ugyan csak egy-két percet vesz igénybe a porszívózás, mégis segít megnövelni a légszűrők élettartamát. Azok, akik gyakran takarítják meg a szellőzőnyílásokat, minimalizálhatják a felhalmozódó szennyeződéseket. 

 

 

Új UV-szűrő technológia telepítése a klímába


Az UV levegőtisztító rendszer hozzáadásával jelentősen csökkentheti a kórokozók számát a levegőben, amely betegséget okozhatnak. Az új UV-szűrő technológia ultraibolya fényt használ, hogy megölje a szűrővel párosított organizmusokat, amelyek a port kiszűrik. Tudtad, hogy a kórházak UV technológiát használnak, hogy elkerüljék a szennyeződéseket és tisztán tartsák a létesítményeiket? Most ez egy jóváhagyás!

 

 

Cserélje ki a régi légkondicionálót


A ma gyártott klímaberendezések még jobban is szűrhetik a levegőt, mint azok, amelyeket korábban gyártottak. Nemcsak sokkal hatékonyabbak, de segítenek megtakarítani egy csomó pénzt a közüzemi számláján. Sőt vannak olyan modellek is, amelyek korlátozzák a légszennyezést, például az allergiás szűréssel, a beépített UV-fény baktériumok elpusztító technológiájával és a klíma szellőztetéshez segítséget nyújtó egységekkel. 

 

Az Ön és családjának egészsége szempontjából elengedhetetlen a belső levegőszennyezés csökkentése. Az otthoni tiszta levegőnek minden lakástulajdonos számára elsőbbséget kell élveznie, és különösen fontos a kisgyermekek, idősek, vagy bárki, aki sérült immunrendszerrel vagy krónikus légzőszervi problémákkal rendelkezik.

 

A por és a törmelék, a penész, a baktériumok és más beltéri levegőszennyező anyagok károsak lehetnek az egészségre - és még szélsőséges körülmények között is életveszélyesek.

 

A BudaKlíma egy teljes körű szolgáltatást nyújtó javítási és telepítési vállalat. Megértjük, hogy fontos, hogy ne csak hűvös és kényelmes legyen otthonában, hanem azt is szeretné, hogy Ön és családja tiszta, egészséges levegőt lélegezzen be. Kérje szakértő kollégáink segítségét a megfelelő klímaberendezés kiválasztásához! 
 

 Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ július 31-ig!

Bruttó 90.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Kedves Megrendelő! 

Jelenleg 4-5 hét a várakozási idő!

Türelmét előre is köszönjük!

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

A zöldenergia elterjedésének és a kormányzati támogatásnak is köszönhetően egyre többen érdeklődnek a lakásuk/házuk fűtési rendszerének korszerűsítése és megújuló energiákkal történő fűtése/ hűtése iránt. Cikkükben szeretnénk segíteni a fűtési lehetőségek...
Tovább
Gyakori kérdés ügyfeleinktől, hogy hálószobába melyik a leghalkabb klíma, amire mindig azt válaszolom: amelyik ki van kapcsolva.
Tovább
Hőszivattyúról máshogyan. Kezdjük az elején, a cikk írójaként tizenéve fűtök levegő- víz hőszivattyúval otthon, tehát a korai felhasználók között szereztem tapasztalatokat és pro és kontra igyekszem felsorolni az előnyöket és hátrányokat mellette és ellene is egyaránt.
Tovább
Marketing tanácsadás, SEO, honlapkészítés: Marketing Professzorok