Kutyus és cica a lakásban, Budaklíma szakértelem

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Kutyus és cica a lakásban

Gyakran tapasztaljuk a már felszerelt klímaberendezéseink karbantartása során, hogy a házikedvences lakásokban jelentősen gyorsabban elpiszkolódik a klíma beltéri egysége.

cicaklíma

A háziállatok szőre és a rátapadó por szinte észrevétlenül lebeg a lakás levegőjében és a légkondicionálók szűrőrendszerén egy idő után vastag lerakódást képez, akadályozva a klíma működését, akár teljesen meggátolva a levegő keringtetését. Előfordult, hogy egy két hónapja felszerelt klímához hívtak ki minket a tulajdonosok, észlelve a nem megfelelő működést és még a karbantartóink is meglepődtek mennyire szennyezett volt a berendezés.

Az állati szőrre tapadó por tartalmaz bio elemeket is, a kedvencünk nyála és a séták során a szőrre rakodó szennyeződés is a lakásban válik majd le és a klímába kerülve a nedves közegben egy biofilmet hozhat létre a hőcserélőn. A biofilm általában azért több éves elhanyagolás után okoz problémákat, mivel melegágyává válik a penésznek és spórákkal árasztja el a lakóteret, előbb csak dohos szagot árasztva magából, majd pedig allergiás megbetegedéseket, orrfolyás, tüsszögést.

Itt jegyezném meg, hogy egyszer egy irodában jártunk karbantartani, ahol elmondták, hogy „nem bírják a klímát” mivel bevörösödik a szemük és csak végszükségben használják. A gépet szétbontva centis penésztelepet találtunk, a szürke minden árnyalatában pompázva, szimplán soha nem volt karbantartva a klíma a megléte egy évtizede alatt. A teljes szétszedés, karbantartás után tejesen biztonságossá vált a klíma használata és megszűntek az addig látványos tünetek is a nyári klímázáskor, azóta is járunk oda minden évben karbantartani.

 

A jó hír ebben, hogy a klíma rengeteg port képes megszűrni és egy folyamatos tisztítást végez működés közben, a por pedig eltávozik a kondenzvízzel a lakásból. Ezáltal sokkal tisztább a lakás levegője és nem terheli a tüdő hörgőit a folyamatos porszennyezés.

A fentiek sajnos a főutak melletti lakásokra is érvényesek és 1-2 év karbantartási tapasztalat után alakul ki az a rendszerességi rutin, ami alapján javasoljuk a karbantartások elvégzését. A klíma fedőlapja mögötti porszűrű sajnos csak a nagyobb szennyeződések, porcicák kiszűrésére alkalmas, de a rendszeres, akár kétheti kimosása a lakók által segíti a klíma működését. A teljes karbantartás során a hűtőbordák közül és a gép belsőjéből is kimossuk a szennyeződést, a rárakódott vékony biofilmet és fertőtlenítjük.

Legalább ennyire fontos a vízelvezető rendszerek karbantartása, ahol kifolyik a kondenzvíz, mivel az ezekben felhalmozódó szennyeződés szagokkal árasztja el a lakást a klímán keresztül, szélsőséges esetben pedig eldugulhat a kifolyása a kondenzátumnak.

A kültéri egység éves tisztítása a megfelelő levegőzés, átjárhatóság miatt rendkívül fontos, de nyárfás helyeken a tavaszi időszakban akár több alkalommal is elvégzendő, mivel a nyárfa pollenjei akár teljesen képesek eltömni a klímaberendezés hőcserélőjét is így folyamatos működés mellett, jelentős áramszámlát generálva is határon dolgozik folyamatosan a klíma, amíg le nem ég a kompresszora a túlterheléstől.

A fentiek alapján érdemes a berendezést minden évben ellenőriztetni és kialakítani azt a rutint amit a saját élethelyzetünk indokol, akár házikedvenc, akár egy poros főút közelsége miatt, így minden nyáron biztonságosan használhatjuk majd klímaberendezésünket.Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ július 31-ig!

Bruttó 90.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Kedves Megrendelő! 

Jelenleg 4-5 hét a várakozási idő!

Türelmét előre is köszönjük!

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

A zöldenergia elterjedésének és a kormányzati támogatásnak is köszönhetően egyre többen érdeklődnek a lakásuk/házuk fűtési rendszerének korszerűsítése és megújuló energiákkal történő fűtése/ hűtése iránt. Cikkükben szeretnénk segíteni a fűtési lehetőségek...
Tovább
Gyakori kérdés ügyfeleinktől, hogy hálószobába melyik a leghalkabb klíma, amire mindig azt válaszolom: amelyik ki van kapcsolva.
Tovább
Hőszivattyúról máshogyan. Kezdjük az elején, a cikk írójaként tizenéve fűtök levegő- víz hőszivattyúval otthon, tehát a korai felhasználók között szereztem tapasztalatokat és pro és kontra igyekszem felsorolni az előnyöket és hátrányokat mellette és ellene is egyaránt.
Tovább
Marketing tanácsadás, SEO, honlapkészítés: Marketing Professzorok