Hőszigetelés: homlokzati hőszigetelés a BudaKlímánál

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Hőszigetelés

A folyamatosan növekvő energiaszámlák és növekvő rezsiköltségek mellett akár az ellátásbiztonság kérdése is felvetődik így egyre többen keresnek alternatívákat a ház/ lakás fűtésének kiváltására, korszerűsítésére.

hőszigetelés

Érdemes tájékozódni egy ilyen komoly beruházás előtt, hogy a költségcsökkentő megoldások közül (házszigetelés, napelem, klímás fűtés, hőszivattyú, nyílászárócsere) melyiknek van valós megtérülése, milyen időtávon és amiről most írni fogok, hogy milyen sorrendben érdemes nekiállni a házunk, lakásunk korszerűsítésének. Számos esetben látunk példát a felméréseink alkalmával arra, hogy nem megfelelően hasznosul a befektetett összeg mert egy másik megoldással sokkal többet nyerhetne az ügyfél a műszaki megoldások közül.

Például napelemet szerelni több millióért egy szigeteletlen házba, gázfűtés mellett, a komfortban sem érezhető és a pénztárcánkon sem érdemileg, miközben ebből az összegből egy komplett minőségi hőszigetelés kihozható és már az első télen, nyáron jelentős költségmegtakarítást eredményezne.

Gyakran szerelünk kiegészítő fűtésként klímákat, vagy drága hőszivattyús rendszert a gázfűtés kiegészítésére vagy átmeneti használatra a rezsi optimalizálására. Ezek a korszerű fűtési rendszerek egy gázfűtéses, főleg konvektoros fűtéshez képest akár 40-50%-os megtakarítást jelenthetnek, viszont jelentős a beruházási igény és bonyolult a műszaki tartalom, a későbbi működtetés és szervizelés egyaránt.

A köztudatban is egyre jobban elterjedt a hőszivattyús rendszerek, mint jóval takarékosabb fűtési megoldások és felmérés közben gyakran tapasztaljuk, hogy nem a megfelelő sorrendben történne egy ház vagy lakás energetikai korszerűsítése.

Érdemes átgondolni az energetikai átalakítást és egy korszerűtlen, szigeteletlen házba teljesen felesleges a 4-6 milliós hőszivattyút betelepíteni, az első körben a hőszigetelés, amivel csökkenthetjük a házunk hőveszteségét és a nyári felmelegedését egyaránt. Az esztétikusabb megjelenésről nem is beszélve, hiszen új köntösbe öltözhet házunk, az aktuálisan divatos színekkel és az eddig zavaró esztétikai megoldások eltakarásával együtt.

 

 

Egy hőszivattyús rendszer bekerülési ára jóval magasabb mintha a házunkat kompletten leszigeteljük és egy hosszútávú megoldást nyerünk ezáltal, ami később már sokkal olcsóbban- a kisebb hőigény miatt- gépészetileg is korszerűsíthető lesz, sokkal kevesebb ráfordítással.

Nagyon fontos és sajnos erről is beszélni kell, hogy a rezsi emelkedésére sokan a fűtés csökkentésével reagáltak- érthető módon- viszont rengeteg lakásban a rossz szigetelés és lekondenzálódott pára miatt felütötte a fejét a penészesedés, főleg a vizes helységekben és környékén. A hőhidakat és lehűlő falakat a szigeteléssel lehet a legjobban a penészesedéstől megóvni, mivel a befújkálós penészírtók csak elfedik a problémát, de nem oldják meg, a jelentős hőveszteségről nem is beszélve.

A legnagyobb fogyasztó egy ház esetében a rosszul szigetelt födém, ahol akár a benti meleg 60-70% is eltávozik, illetve az oldalfalak 30-40%-ban felelősek a lehűlésért.

 

 

Mivel felméréseink során gyakran találkozunk azzal a helyzettel, hogy ugyan eladhatnánk egy méregdrága hőszivattyút, de a jó érzés mégis inkább azt kívánja, hogy elmondjuk mit nyernének vele, ha ebből az árból leszigeteltetnék a házat, így mi magunk is beléptünk erre a piacra és vállalunk az ügyfeleink részére hőszigetelést. A már szigetelt házba egyszerűen beépítjük a kiegészítő fűtést- klímát/ hőszivattyút és így valóban és gyorsan érezhető lesz a havi költségek csökkenése.

A célunk a teljes spektrum lefedése és komplex energetikai megoldás, ahol valós tapasztalatok alapján és hitelesen tudjuk elmondani a megfelelő sorrendet, gépészeti megoldást, a várható megtérülést. Nagyon ritka ezen a piacon, hogy rendszerekben lehet gondolkodni és egy kézben tartva a munkálatokat akár előkészíthetjük a következő fázist, nem kell több szakmának egymás ismerete nélkül kitalálni milyen sorrendben következzenek a munkák.

Konkrétan: a szigetelés során már előre kialakítjuk a később beépítésre kerülő klímacsöveket, vízelvezetést, elektromos betápokat így amikor elkészülünk a munkával már csak a helyére kell szerelni a gépészetet, nem mennek keresztbe hosszába vezetékek a frissen vakolt falon, minden a helyére kerül.

Szigetelési munkáink során a cégünktől megszokott magas műszaki színvonalat igyekszünk tovább vinni és mivel gépészek vagyunk így a saját munkánkkal szembeni elvárás is sokkal magasabb, mint az általánosan ismert építőiparban megszokott. Ahol mások centiméterben mérnek ott mi milliméterben, ahogyan a gépészet megkívánja.

A felhasznált anyagokban a hazai gyártású Masterplast mellett kizárólag minőségi alapanyagokat és német szigetelési technológiát használunk, garanciával és számlásan, ami szintén elég ritka ebben a szegmensben.

A Budaklíma cégcsoport új tagja a Fűtésmester Kft végzi a kivitelezést, hazai szerelőcsapattal, előzetes felmérés és árajánlat alapján.

Célcsoportunk a meglévő ügyfélkörünk mellett Budapest és környéke, családi házak, otthonok szigetelése és a későbbi klimatizálása, fűtős klíma és hőszivattyú beépítése, karbantartása.

Kérem forduljanak hozzánk bizalommal és kérjék ingyenes felmérésünket, árajánlatunkat szakértőnktől:

 

Szarvas Gábor

gszarvas@budaklima.hu

06-30-437-0870

 Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ április 30-ig!

Bruttó 90.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

A zöldenergia elterjedésének és a kormányzati támogatásnak is köszönhetően egyre többen érdeklődnek a lakásuk/házuk fűtési rendszerének korszerűsítése és megújuló energiákkal történő fűtése/ hűtése iránt. Cikkükben szeretnénk segíteni a fűtési lehetőségek...
Tovább
Hőszivattyúról máshogyan. Kezdjük az elején, a cikk írójaként tizenéve fűtök levegő- víz hőszivattyúval otthon, tehát a korai felhasználók között szereztem tapasztalatokat és pro és kontra igyekszem felsorolni az előnyöket és hátrányokat mellette és ellene is egyaránt.
Tovább
Általában évente egyszer tartjuk karban ügyfeleink klímáját, egy két speciális esettől eltekintve. Van olyan berendezés, amelyet a környék adottságai miatt évente kettő vagy akár több alkalommal is tisztítanunk kell mivel rendkívül gyorsan elszennyeződik a berendezés és...
Tovább