Mitől más az inverteres klímaberendezés? A szakértő válaszol!

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Inverteres klíma

Inverteres klímaberendezés

Klímaszerelés kapcsán már biztosan Ön is találkozott az inverteres klíma fogalmával. Sokan nem tudják miben más ez a fajta klíma, mint a hagyományos. Most többek között erről olvashat, hogy miért jobb az inverteres klímaberendezés. 

 

Az inverteres klíma lényege


Az inverteres klíma abban különbözik legfőképpen, hogy a készülék önmagát szabályozza működése közben a belső hőmérséklethez mérten. Ez azt jelenti, hogy a kompresszor csak olyan szinten üzemel, amennyire szükség van az adott hőmérséklet szabályozásához. Ezáltal az inverteres klíma teljesítménye folyamatosan változik. A belső hőmérséklet változásakor a berendezés annyi hűtőközeget adagol az elpárologtatóba, amennyire éppen szükség van az adott hőmérséklet megtartásához vagy eléréséhez.

 

Energiahatékonyság az inverteres klímával 


Mivel az inverteres klíma figyeli a belső hőmérsékletet, és ehhez mérten változik teljesítménye, sokkal energiahatékonyabb, mint a hagyományos berendezések. Az inverteres klímák nem működnek folyamatosan magas teljesítménnyel, így a villanyszámlánkat sem fogja megemelni túlságosan a nyári időszakban. A hagyományos klímákhoz képest az inverteres klíma 40-50%-kal kevesebb energiát igényel, így biztosított, hogy valóban nem kell félnünk a magas energiaköltségektől. 

 

Az inverteres klíma halk 


Az előző előnyéből adódóan az inverteres klíma, mivel folyamatosan szabályozza önmagát, nem kell újra és újra elindulnia, ezáltal a kompresszornak sem kell pörögnie, ami halkabb üzemeltetést eredményez. Aki fél, hogy a klímaberendezés hangja miatt nem tudna aludni, annak tökéletes választás lesz az inverteres klíma. Ezek a berendezések az éjszakai csöndben is nagyon halk zúgással üzemelnek, amelytől nyugodtan tudunk aludni. 

 

Hosszabb élettartam 


Az inverteres klímák egyik nagy előnye ezen felül, hogy élettartamuk sokkal hosszabb. Ez a folyamatos hőszabályozásának köszönhető, hiszen a készülék 500-700-as szabályozott fordulatszámmal üzemel. Ezzel szemben a fixen üzemelő klímák kompresszora minden alkalommal 1500-1800-as fordulattal működik, amely jelentős különbség. Ez nagyban befolyásolja a klímaberendezések élettartamát, hiszen sokkal kisebb teljesítményen kell futnia a berendezésnek, mégis megfelelő hőmérsékletet nyújt otthonunkban. 

 

Fűtés az inverteres klímával


Az inverteres klímával akár fűthetünk is otthonunkban egészen mínusz 30 C° fokig. Így, ha szeretnénk olyan klímaberendezést, amellyel a későbbieknek akár fűtenénk, mindenképp inverteres klímát válasszunk.


Hogy pontosan milyen márkát és teljesítményű inverteres klímát válasszunk, abban segít szakképzett csapatunk! 


Kérje helyszíni felmérésünket és kollégáink segítenek kiválasztani és beszerelni a megfelelő klímát otthonába vagy az irodába! 
 

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

KLÍMASZERELÉSI AKCIÓ!

Március 15-ig  AKCIÓS 50 000 Forintos beszereléssel!

(2 méter csövezésig, felmérés alapján) 

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft.