Kinek ajánljuk klímáinkat? Budaklima szakértelem

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Kinek ajánljuk klímáinkat?

Egy klímaszerelő vállalkozás vezetőjeként mindig érdemes tudni, hogy tulajdonképpen milyen korcsoportoknak és ügyfélkörnek dolgozunk, milyen megoldásokra van szükség és mit tanácsoljunk, amivel az ügyfélnek legjobban kiszolgáljuk az igényeit.

Bemutatnám ügyfeleinket az elvárásaik alapján és tanácsokat is szeretnék adni az igényeiknek megfelelően a klimatizálási elvárásaikról.

klíma ajánló

Kezdném a sort egy talán meglepően hangzó ügyfélcsoporttal: A várandós anyukák.

Azért velük kezdem mert nagyon kevesen gondolnak rá időben, hogy mennyire megterhelő egy jövendő édesanya számára az utolsó hónapokban elviselni egy lakásban, szinte szobafogságban a nyári meleget. Korlátozva már mozgásában és akár szűkre szabott lehetőségekkel, mert nagy pocakkal nem megyünk strandra, sétálni, az utolsó hetekben pedig akár sehová sem.

Ilyenkor bezárkózva egy 30-35 fokos lakásban szinte elviselhetetlen nyűgöt jelent a mindennapos életvitel, miközben a magzat befolyásolja a hőháztartást és extrán kellemetlen a kánikula.

Nyári melegben tömegesen kapunk hívásokat 7-8 hónapos anyukáktól, hogy mi a legkorábbi időpontunk egy klíma felszerelésére mert már nem bírja tovább a kimerültséget és a folyamatos kényelmetlenséget a lakásban, miközben még van a nyárból 1-2 hónap és a szülésig is.

Mondhatnánk, hogy miért volt ez meglepő, hiszen tudni lehetett, hogy ez nehéz időszak lesz majd, de nem mondjuk, mert tényleg nem tudhatja egy babás kismama mennyire megterhelő lesz a nyári meleg a terhesség utolsó szakaszában. Nagyon kimerítő időszak!

 Minden évben találkoztunk eddig ezzel a folyamattal így pontosan ismert előttünk, ezért igyekszünk megoldást adni soron kívül és pár napon belül.

Azért érzem én is szívügyemnek a gyors segítséget mert itt nem az elodázásáról beszélünk egy klímavásárlásnak amikor valaki januárban kér árajánlatot és július 16.-án a 40 fokban felháborodik, hogy miért nem megyünk a héten szerelni. Nem. Egyszerűen egy kismama nem tudja a terhesség korai szakaszában, hogy nyáron egy klíma nélküli lakásban egyszerűen szenvedés megmaradni és mennyire pluszt jelent a hőségben babásnak lenni a szülés előtt. Tehát tudjuk, jövünk, segítünk, nincsen felár, extra pótlék, jó helyre kerül az a klíma.

 

Folytassuk a sort időrendben, kisbabák, gyerkőcök.

A gyerekek és főleg a kisbabák részére a kánikulás nyár nagymértékben megterhelő mivel nem alakult még ki a hőháztartásuk, mint a felnőtteknek, az izzadás nem csökkenti kellően a testhőmérsékletet és mozgásukban, helyváltoztatásukban is jelentősen korlátozottak. Vagy akár csak melyik gyereknek jut eszébe nyáron a megfelelő folyadékpótlás, vagy árnyékba húzódás, napközbeni pihenés?

Gyakori klímaellenes érvként elhangzik, hogy „az én gyerekkoromban is volt meleg, mégis felnőttem”, valóban, e sorok írója is felcseperedett és megöregedett, de nem emlékszem rá, hogy gyerkőcként trópusi időjárás lett volna jellemző 40-50 éve. Mert nem volt. A nyáron volt 3-4 meleg nap, amikor 33-34 fokos maximumokkal izzadt mindenki, kicsit több sör fogyott az országban, sorban álltunk az 1 forintos fagyiért és ennyi. Nem 40 fokok és 90% -os páratartalom! Hetekig.

Főleg a városi környezet, amit egyszerűen nem lehet összehasonlítani a 40 évvel ezelőtti állapotokkal amikor sokkal enyhébben teltek a nyarak, több volt a zöldfelület és jelentősen rövidebb a kánikulai napok száma.

A másik érdekes változás a lakóterek terén történt, a családtámogatási rendszereknek köszönhetően százezer számra épültek be házak tetőterei és a gyarapodó családok gyerekszobái rendre a tetőtéri szobákban lettek praktikusan kialakítva. A tetőtér pedig sokszoros hőterhelést jelent nyáron amikor a több tonnányi tetőfedés elkezdi még éjszaka is forrósítani az alatta lévő lakótereket, itt már nem lehet megmaradni a klíma nélkül, ez nem gyerekkorunk kisszobája amire mi felnőttek emlékszünk.

„A klímától megfázhatnak a gyerekek.” Miért fáznának meg? Van egy távkapcsolónk, amivel beállítjuk 25 fokra és ez nem a sarkvidék! A gyerek jön megy a házban, játszik, éli az életét és közben kint tombolhat a 40 fokos nyár, győztünk.

A klíma plusz funkciója, amit a kisgyerekesek nagyon értékelnek, az a lokális fűtési képesség. Fürdetéskor, lefektetéskor, vagy az átmeneti időben amikor még nem indítjuk el a komplett fűtési rendszert, de a gyereknek bizony jó érzést adhat az esti lefekvéskor, ha ráfűtünk egy kicsit a szobájára, valóban egy nagyon hasznos funkciója ez a klímának.

Ne feledkezzünk el a nagy dicséretek közepén a légszűrő képességről sem, a légminőség jelentősen romlott az elmúlt években és a szálló por koncentrációja gyakran a határértékek fölé emelkedik sajnos. A klíma légszűrése nagyon jó szolgálatot tehet a por megkötésével és a kondenzvízzel történő kivezetésével a lakótérből amire legjobban a fejlődő gyerekek szervezete és az allergiás felnőttek reagálnak, sokkal kevesebb lesz az allergiás panasz, náthaszerű tünetek.

 

 

 

Itt már meg is érkeztünk a következő vásárlói csoportunkhoz: Allergiások

Allergiásnak lenni önmagában egy életforma, papirzsepi hegyek készenlétben, orrspray minden zugban, a különböző már bevált vagy remélt csodaszerek szedése és várni a végét, ami sokszor október- november lesz majd- egyszer. A tavasz kezdetén már jönnek a tünetek a „mogyorósoknál” és a nyár vége, ősz eleje a legkeményebb hónapok a „parlagfűs” társaságnak, miközben egész nyáron vörös szemmel mászkálnak a „pázsitosok”.

Egyszer szereltünk klímát a Törökbálinti Tüdőgondozó egyik főorvosánál, aki szépen elmagyarázta nekem is, mint szintén gyakorló allergiásnak, hogy a legjobb gyógymód a tenger mellett- ahová persze nem hónapokra jutunk el nyáron- a hűtött és szűrt levegő a szobában. Igen, itt megérkeztünk a légkondicionáláshoz.

A klíma ugyanis a kondenzációs során- hideg hőcserélő találkozása a benti párás, meleg levegővel- rengeteg kondenzvizet termel és ez a kondenzvíz telis tele van porral, pollenekkel, ugyanis ezen részecskét megtapadnak a pára molekuláin és lecsapódnak a hideg hőcserélőn, majd pedig kifolynak szépen a szabadba! Jól hangzik, ugye?

Tehát nem kell extra hiperszuper klímaszűrőben és méregdrága klímában gondolkodni, a hűtés folyamata magától elvégzi ezt az extra szívességet, jelentősen csökken a lakásban a porok és pollenek koncentrációja.

A klíma hűtött és szűrt levegője enyhülést nyújt a legkomolyabb allergiás időszakban is, érezhetően javulnak a tünetek, lehet éjjel aludni és pihenten ébredni reggel.

 

Egyúttal elmesélnék még egy apró tanmesét az „allergiások vagyunk a klímára” című gyakran idézet strófára. Egy irodában szereltünk klímát amikor a dolgozó hölgyek jelezték, hogy az ő szobájukban csak végső esetben kapcsolják be a nyáron mert abban a pillanatban mindenkinek vörös a szeme, fújja az orrát, mert ugye hát nem bírják a klímát. Csókolom, ha már itt vagyunk megnézhetjük azt a berendezést is? Természetesen. A falon tizenéves, elsárgult klíma és felnyitva egy borzasztóan elhanyagolt, fekete penészes gépet láttunk. Hát mikor volt ez karbantartva, tisztítva? Soha…A kolléga szétszedte darabokra, átmostuk a fél kiló penészt és lerakódást majd csodák csodája utána minden évben megrendelték tőlünk a karbantartást.

A klíma allergia azt jelenti, hogy a berendezés fertőtlenítése nem történt meg, vagy csak házilagosan elfedték a problémát valami befújkálós csodaszerrel és legbelül szépen egy új kolónia kezdte életét a Föld nevű bolygón, miközben a spóráik vígan tovaszálltak a klíma bekapcsolásakor. Érdemes minden évben kérni a tisztítást, olcsóbb, mint a pulmonológiára járni és hasznosabb is.

 

 

Kinek ajánljuk még a klímát a legjobb szándékkal? Idősek, krónikus betegségek.

Idős vásárlónktól kapjuk a legtöbb pozitív visszajelzést, az ő életminőségükön javít talán legtöbbet egy klímaberendezés de azt is elárulom, hogy ők a legnagyobb ellenállók is eleinte a beszereléssel szemben. Pedig idős és főleg mozgásban korlátozott vagy keringési problémákkal küzdő emberek esetén a klíma már nem a kényelem vagy komfort, hanem akár a túlélést is jelentheti a nyári kánikulás időszakban. Igen, a túlélést. Nem teátrális jelző ebben az esetben, hanem a szervezetünk működéséről írok, amit az extrém hőség a végletekig kimerít, statisztikailag is kimutatható halálozással kísérve ebben az időszakban. Amikor azt olvassuk, hogy egyes európai országokban a napi halálozás mennyivel emelkedett az soha nem arról szól, hogy a napon kint megfőttek az emberek, hanem arról, hogy az idősek, krónikus betegek, szívesek egyszerűen nem tolerálják az ennyire szélsőséges felmelegedést, az alvás, pihenés hiányát, a kiszáradást és a túlzott ingereket.

Mivel én magam is szedek szívgyógyszereket így pontosan tudom mit jelent egy fullasztóan meleg nap, hét és mennyire megvisel az időjárás változása ahogyan a vérnyomás ingadozik, rettenetes bizonytalanság érzéssel.

Ezt az állapotot tökéletesen megelőzhetjük, ha csak a lakás akár egyetlen szobáját berendezzük a nyári túlélésre és komfortos hőmérsékletben vészelhetjük át a kánikulás napokat.

A másik fele- és erre kevesen gondolnak- nem kell folyamatosan elsötétíteni, nem a függönyök mögött árnyékolva zajlanak majd napjaink, simán jöhet a fény és kint marad a meleg, ennyire egyszerű ez. Sokan félnek a megemelkedő költségektől pedig elenyésző a villanyszámla emelkedése, még a mostani rezsi csúcsokban is- egy működő klíma nyáron nagyjából 5-10.000Ft/ hónap áron folyamatosan üzemeltethető. Ez sok pénz? Talán nem annyira, ha megnézzük mit kapunk cserébe, a biztonságot és otthonunkat is újra élvezhetjük, nem kell besötétítve várni a fullasztó lakásban a nyári időszak végét.

Sajnos tipikusan a legmelegebb időszakban jelentkeznek be szerelésre idős vásárlóink (vagy leginkább a felnőtt gyerekeik rendelik már meg), akár úgy, hogy még ők maguk sem tudják mert egy műtét vagy orvosi beavatkozást követően kell otthon maradniuk tartósan. Higgyék el nekem, minden esetben soron kívül próbálunk kimenni az idős, beteg emberekhez klímát szerelni, a legnagyobb csúcsban is, de sokat segítene nekünk, ha átgondolva a fentieket legalább a tavaszi időszakban eljuta a szerelésig az, akinek a tapasztalatai szerint eddig is meleg volt nyáron a lakása. Hidegebb már nem lesz és a tűrőképesség sem javul az idővel.

 

A végére pedig: Dolgozók

A végére hagytam mert ők- mi vagyunk legtöbben, aktív munkába járók, dolgozók. Az hiszem nem kell sokat győzködni azokat, akik a fárasztó munkanap végén a pihentető alvást egy komfortos lakásban és normális hőmérséklet mellett szeretnék megejteni. Sokan vagyunk, akik képtelenek aludni 25 fok éjszakai hőmérséklet fölött és szépen végig is forgolódjuk az éjszakát, majd reggel indul újra a mókuskerék, egyre fáradtabban. Itt is kell pár erős nyári éjszaka mire megérik, hogy mégis csak kell az a klíma, kerül, amibe kerül, mert nem akarunk még egy éjszakát így eltölteni.

 Nem érdemes megvárni a kánikulás időszakot, mindig jobb árat és jobb minőségű munkát kapnak azok, jobb cégekkel szerződve, akik időben gondoltak a meleg nyárra és felvették a kapcsolatot a klímaszerelő cégekkel.

 

Remélem, hogy hasznosnak találta írásomat és hamarosan ügyfeleink között köszönthetjük Önt is.

Üdvözlettel,

Bata József

cégvezetőHa tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ május 31-ig!

Bruttó 90.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

A zöldenergia elterjedésének és a kormányzati támogatásnak is köszönhetően egyre többen érdeklődnek a lakásuk/házuk fűtési rendszerének korszerűsítése és megújuló energiákkal történő fűtése/ hűtése iránt. Cikkükben szeretnénk segíteni a fűtési lehetőségek...
Tovább
Hőszivattyúról máshogyan. Kezdjük az elején, a cikk írójaként tizenéve fűtök levegő- víz hőszivattyúval otthon, tehát a korai felhasználók között szereztem tapasztalatokat és pro és kontra igyekszem felsorolni az előnyöket és hátrányokat mellette és ellene is egyaránt.
Tovább
Általában évente egyszer tartjuk karban ügyfeleink klímáját, egy két speciális esettől eltekintve. Van olyan berendezés, amelyet a környék adottságai miatt évente kettő vagy akár több alkalommal is tisztítanunk kell mivel rendkívül gyorsan elszennyeződik a berendezés és...
Tovább