A klíma bekötése

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Klíma bekötés – Miért kell szakemberre bízni?

Sokan belefutnak abba a hibába, hogy külön megrendelnek egy klímaberendezést, mert jó áron látták az interneten vagy az áruházban és utána keresnek egy szerelőt, aki olcsón felszereli a lakásban. Ezt azonban jobb, ha elkerülik. Miért? 

A klíma bekötése

Cégünk működése során számos esetben kaptunk olyan megkeresést, hogy webáruházból rendelt klímát felszereltették valakivel és a berendezés nem működik, több javítási kísérlet történt, a szerelő pedig elérhetetlen, segítsünk megoldani a problémát. A szezonban nincsen olyan szerelő, aki elvállal egy kontár módon felszerelt klíma beüzemelését, javítását, a költséges gáztöltögetésről nem is beszélve.

 

Ezért érdemes mindig olyan cégtől vásárolni a klímát és felszereltetni, akiket esetleg ajánlott egy ismerősünk, aki már dolgoztatott velük, több éve a piacon lévő, ismert vállalkozás. A szerelésről és a klímáról is mindig kérjünk számlát, hiszen a sokszor 5 éves garancia egyik fontos feltétele, hogy teljesen törvényes forrásból, hazai márkaképviseleten keresztül történjen a berendezés vásárlása. Csak és kizárólag ezekkel a feltételekkel érvényesek ugyanis a garanciák! 

 

Gyakran találkozunk hirdetésekben megtévesztő árakkal, ingyenes klímaszerelést hirdető vállalkozásokkal és becsapós akciókkal, a valós tartalom minden esetben átlátszó egy a szakmával foglalkozónak, de sajnos a laikusokat sokszor megtévesztik a „bombasztikus akciók, ajánlatok”. Nincsen ingyen ebéd, egy munka vagy gyors, vagy jó, vagy olcsó, de egyszerre nem megy kettő, pláne nem három feltétel.

 

Tanácsaim a követezőek: 

Kérjen árajánlatot és felmérést, ahol ezért a 20 perces folyamatért képesek pénzt kérni az máris legyen egy ok a bizalmatlanságra. Amelyik cég sajnálja, hogy rászánja a 20 percet ingyen egy potenciális ügyfélre az már tudja, hogy nem piacképes az ajánlata.

 

Számla

Az ajánlatok között lesz olyan, aki hajlandó számla nélkül, vagy fél áfával is elvégezni a munkát, Ön mit gondol erről? Évtizedekre tervez az a cég, aki számlanélküli munkákra alapozza a jövőjét? Milyen módon kérheti Ön számon a munkát vagy a garanciális javítást, ha nincsen a kezében egy számla, ami igazolja a jogviszonyt Ön és a kivitelező cég között?

 

Garancia

A legfontosabb feltétel. Ha nincsen számlánk és nincsen garanciánk sem, hiszen együtt jár a kettő, akkor Ön teljesen kiszolgáltatott lesz a szerelő cég jóindulatának és nem vonatkoznak Önre a fogyasztót védő szabályok és törvények sem. Amikor lesz kedvük kijönnek, annyit kérnek a javításért, még a garancia alatt is amennyit akarnak, ez a törvényen kívüli munka velejárója. Nagyon sok ügyféllel beszéltem már akinek „eltűnt” a beszerelője, megváltozott a száma, elérhetetlen. Lehet futni a pénzünk után.

 

Ismert márka legyen a klíma

Drágább lesz? Igen! Viszont nem sóznak az Ön nyakába egy teljesen ismeretlen, csak egy cég által egy nyárig forgalmazott klímát, aminek sem szervizháttere, sem garanciája, sem pótalkatrészei nincsenek. Sok idős és sok tájékozatlan embert becsapnak lelkiismeretlen szerelők és sóznak a nyakukba ócska, ismeretlen eredetű klímákat, ami szerencsés esetben működik csak pár szezont és utána javíthatatlanul várja amíg kicserélik egy megbízható készülékre.

 

Lokáció

Utolsónak pedig egy talán egészen meglepő, de mégis fontos szempont. Ne a világ másik végéről keressünk klímaszerelő céget, olyan céggel legyünk kapcsolatban, akiknek kifejezetten a működési területébe tartozik a lakhelyünk és nem csak nyáron jönnek fel vidékről munkát vállalni. Azért nagyon fontos, mert egy tízforintos hiba miatt nem fognak 200 kilométert újra autózni az Ön kedvéért, így ott áll majd a klíma és megoldhatatlan lesz a javítása. Mi már hosszú ideje nem vállalunk el vidéki szerelést, mert felelősen csak olyan munkára bólintunk rá, aminek később a szervizelését, karbantartását, javítását is kézben tudjuk tartani. A közeli klímaszerelő mindig a legjobb klímaszerelő, minden évben találkozunk karbantartáskor ügyfeleinkkel és bármilyen hiba esetén megoldható könnyen a szervizelés a legnagyobb nyári kánikulában is.

 

Éppen ezért válassza tapasztalt szakembereinket, akik nem csak a profi klímaszerelésben segítenek, de a garanciális javításban és a klíma karbantartásában is. Emellett a BudaKlíma csapata ingyenes helyszíni felmérést egyaránt biztosít ügyfelei részére, így személyre szabott ajánlatot fog kapni klímájára. 

 

Keresse kollégáinkat és kérjen ingyenes helyszíni felmérést online!
 Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ július 31-ig!

Bruttó 90.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Kedves Megrendelő! 

Jelenleg 4-5 hét a várakozási idő!

Türelmét előre is köszönjük!

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

A zöldenergia elterjedésének és a kormányzati támogatásnak is köszönhetően egyre többen érdeklődnek a lakásuk/házuk fűtési rendszerének korszerűsítése és megújuló energiákkal történő fűtése/ hűtése iránt. Cikkükben szeretnénk segíteni a fűtési lehetőségek...
Tovább
Gyakori kérdés ügyfeleinktől, hogy hálószobába melyik a leghalkabb klíma, amire mindig azt válaszolom: amelyik ki van kapcsolva.
Tovább
Hőszivattyúról máshogyan. Kezdjük az elején, a cikk írójaként tizenéve fűtök levegő- víz hőszivattyúval otthon, tehát a korai felhasználók között szereztem tapasztalatokat és pro és kontra igyekszem felsorolni az előnyöket és hátrányokat mellette és ellene is egyaránt.
Tovább
Marketing tanácsadás, SEO, honlapkészítés: Marketing Professzorok