Klíma, klímaszerelés árak - Mennyibe kerül a klimatizálás a BudaKlímánál?

Kérjen ajánlatot!

×
phone 06 20 KATTINTSON
mail KATTINTSON

Milyen költségekre számíthatok klímavásárlásnál?

A rengeteg hirdetés, klíma, szerelési ár között nem egyszerű eligazodni és megtalálni egy szolgáltatás valós árát, amiért reálisan jó minőségű munkát fognak kapni garanciával és egy jól működő, szervizháttérrel is rendelkező klímaberendezést.

Klíma árak

Amikor orvosi rendelésre megy az ember, akkor azokat fogja választani akik a legolcsóbbak, nincsen sor az ajtó előtt és nem kell várni egy percet sem, vagy pedig azokat akik a legjobban elvégzik a feladatot, de várni kell 1-2 hetet?

 

Aki megvárja a nyarat  a klímaszereléssel és a kánikuláig halogatja a döntést az bizony dillemázhat a fentieken, dönthet a most azonnal "bárki" vagy pedig ki kell várni a hetes sorbaállást egy jól foglalkoztatott, minőségi munkát végző cégnél.

 

A klímaszerelésben sincsen olyan, hogy "olcsó" és jó! Mi az olcsó? A szakképzett munkaerő? A minőségi anyagok? A klíma? Egyik sem lesz az, néha talán kedvezőbb az ára, a szezonalítás függvényében, de nem láttam még a piaci árnál olcsóbban és jól is dolgozó céget, a minőségi munkának ára van, ezt pedig érdemes kifizetni, mert így olyan céggel kerülnek kapcsolatba akik később is felveszik a telefont, intézik a garanciális javítást, ez pedig sokkal többet számít mint spórolni párezer forintot egy Fusi Misi vállalkozóval.

 

Általános szabályként elmondanám, hogy a klimatizálás valós költsége szobánként nagyságrendileg br. 150-200 ezer Ft-ot jelent majd egy átlagos lakás esetében, a kivitelezési megoldás és a klímatípus függvényében (tehát egy szoba 200 ezer, kettő szoba 400 ezer és így tovább).

 

 

Ez az ár tartalmazza a szerelést, az anyagokat és egy közepes árfekvésű klímaberendezést. Előzetes tervezés esetén ezzel az összeggel érdemes kalkulálni!

 

Ettől lefelé eltérni már csak kompromisszumokkal lehet, a kínálatból kifutó és műszakilag elavult C-D energiaosztályos klímával, illetve a szerelés során felhasznált nem megfelelő minőségű anyagokkal.

 

Gyakori trükközés a számla nélkül dolgozó szerelők részéről, hogy nem a vegytiszta vörösréz klímatechnikai csővel, hanem a jóval olcsóbb alumíniummal vezetékelik a klímát, ami a legtöbb típus esetében a garancia automatikus elvesztését is jelenti. Az aluminimum cső felismerhető arról is, hogy más csövek fehér színű borításával szemben az alucsövet ezüst színű szigeteléssel hozzák forgalomba, így könnyen megkülönböztethető a szabványos klímatechnikai csövezéstől. Érdemes figyelni a kivitelező kiválasztásánál a referenciákra és a garancia érvényesíthetőségére, mivel komoly kiadást jelenthet egy nem megfelelően elvégzett rendszer újraépítése, javítása. Minden évben tucatszám keresnek meg ügyfelek frissen felszerelt és meghibásodott klímák javításával, mivel eltűnt a beszerelő vállalkozó, vagy szimplán csak nem hajlandó a javítást elvállalni, folyamatosan csak hitegeti az ügyfelet.

 

 

Gyakori kérés, hogy kettő vagy több szobát is hűtsünk-e egyszerre egy kültéri és több beltéri egység felszerelésével? ( Multi klímák)

 

Ennek a megoldásnak a várható költsége több lesz, mint kettő vagy több különálló klíma felszerelése, mivel a gyártók ezt a műszaki tudást egy kültéri egységbe sűrítik és ennek nagyságrendileg 20-30%-kal is magasabb lehet az ára, mint a különálló berendezéseké.

 

A multi klíma minden esetben drágább, mint ha ugyanazt a klímát külön-külön egységenként szerelnénk fel, ezért ezt a kivitelezési megoldást főleg ott érdemes használni, ahol nincsen hely a különálló kültéri egységek felszerelésére vagy nem lenne esztétikus a több kültéri egység látványa.

 

A szóló klíma olcsóbb és praktikusabb, ha van helyünk, mivel egy meghibásodás nem érinti a komplett rendszert, illetve a garanciális időszak lejárta után az alkatrészek is jóval kedvezőbben beszerezhetőek, mint egy nagy multi klíma esetében.

 

A felmérés minden esetben rendkívül fontos, ha multi klímát kell felszerelni, mivel ahhoz, hogy a szobákhoz eljuthassunk, olyan nyomvonalat kell találni, amivel a lehető legkevesebb átalakításra, vezetékelésre van szükség.

 

Gyakori megoldásunk, például 3 szoba esetében, amikor egy duál klíma mellé még felszerelünk egy szóló klímát is, ha az egyik hűtendő szoba éppen a lakás túlsó végében található és csak nagyon körülményesen vagy drágán lehetne a csövezést a kialakítani. Sokkal praktikusabban kialakítható így a csövezés, mintha egy triál klímát kellene felszerelni ( ami ráadásul elég nagy darab gép) ill átcsövezni az egész lakáson keresztül.

 

Az árajánlatban kiadott költségvetés célja, hogy pontosan meghatározza a munka nagyságát, bonyolultságát, a felhasznált anyagokat és az időt amit a szerelésre fordítunk. Teljesen más a kalkuláció egy tükör erkélyes szerelésnél és egy tetőre konzolokra felszerelt klíma esetében, hiába stimmel esetleg méterre a felszerelt csövezés. Az egyik munka 3 óra alatt elkészül a másiknak 10 órás szerelésre lesz szükségünk a befejezéséhez, ez a különbség látható az árajánlatban, ezért megyünk mi minden egyes alkalommal felmérni a munkákat.

 

Nagyon fontos költségelem az utóbbi időben a megközelíthetőség, pakolhatóság, parkolás. Amennyiben ezek a feltltelek nem biztosítottak úgy csak szezonon kívül és munkaszüneti napon vállaljuk el a szerelést, hogy a kollégáink erőforrásait ne pazaroljuk el egy kimerítő gyalogolos, szerszámokat utcahosszat cipelő napra.

 

 

Miért érdemes minőségi klímaberendezést vásárolni?

 

A klímák sok műszaki terméktől eltérően olyan berendezések amelyek öszetett rendszerekből állnak, forgó-mozgó, elektromos és hűtőgázzal feltöltött, tömített egységek. A működésük során számos hibalehetőség előfordulhat amelyek általában a legrosszabb pillanatban mondanak csődöt- kánikula idején- illetve jelentős költséggel javíthatóak. A minőségi klímák sajátossága, hogy rendkívül üzembiztosan és évtizedes távlatokban is megbízhatóan képesek ellátni a feladatukat, a szervizelésük megoldott, az alkatrészek beszerezhetőek. Az egyik legfontosabb szempont, amennyiben fogyasztóként tekintünk a klíma megvásárlására, a folyamatos biztonságérzet, hogy minőségi terméket vásároltunk ami értékállónak bizonyul a későbbiekben is.

 

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a klíma megvásárlásakor? Az egyik legfontosabb, hogy a klíma működési paraméterei ne változzanak, ne romoljanak az idő haladtával, ne legyen hangosabb a kültéri egység, ne emelkedjen meg az áramfogyasztás és ne változzon a komfortérzet, amiért az egész beruházás végülis megtörtént! A jó klíma az évek múlásával is pontosan azon a műszaki színvonalon működik mint a  felszerelés napján, nem zúg, nem kapcsol ki és be, megbízhatóan működik. Érdemes tudni, hogy az alsóbb árkategóriás klímák általában olcsóbb polímerekből készülnek és 4-5 éves használat után már egy uv-től besárgult beltéri egységet láthatunk majd a lakás közepén, ami nem egy esztétikus látvány. A noname klímák szervízhátteréről csak egy rövid mondat: az első kérdésem ha hibás klímával keresnek meg az a típusa, mert ismeretlen gyártó esetében nem lesz klímás Budapesten aki elvállal egy javítást.

 

A fentiek tükrében javasolnám, hogy mindig biztos szervízháttérrel rendelkező és a klímatechnikában ismert gyártó termékét szabad csak megvásárolni, hogy ne legyen az olcsó választás végül egy nagyon drága döntés.

 

Egyik legfontosabb érv a minőségi klíma mellett az a szervizelés. A noname klímák javítását SENKI sem vállalja, mert sem alkatrésze nincsen sem tipusismerete, senki sem szeret kísérletezni és barkácsolgatni a drága idejében. Nyáron tucatjával kapok telefonokat ismeretlen márkák meghibásodásáról és tudom, hogy nem lesz szakember aki hozzányúl ezekhez a klímákhoz a nyáron.

 
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Kérjen ingyenes helyszíni felmérést!

AKCIÓ! Kérje ingyenes helyszíni felmérésünket online június 1. éjfélig!

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

A legjobban előkészített munka során is előfordulhatnak kényes szituációk, félreértések és hibák, erről is szeretnék pár gondolatot megosztani Önnel.
Tovább
Milyen tényezőket veszünk figyelembe árkalkulációink és szerelési költségeink során? Összefoglaltuk, hogy ne érje Ön se meglepetés az árajánlatunkat illetően klímaszerelés során.  
Tovább
A garancia az a tétel, ami nem látszik kívülről egy klíma megvásárlása során és csak akkor kerül a reflektorfénybe amikor meghibásodott a berendezés. A lelkiismertes forgalmazó cégeknek nagyon fontos, hogy az ügyfélnek felszerelt klímaberendezés mögött rendben legyen a...
Tovább
Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient | Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft.