Mi a teendő a klímával télen? Hasznos tippek, tanácsok a BudaKlímától

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

A klíma téli használata, állagmegóvása: Hasznos tanácsok

Mindig nagyszerű ötlet, hogy ősszel, átgondolja a klímájával kapcsolatos igényeket. Volt-e olyan eset a nyár folyamán, amikor a klíma nem működött megfelelően, de nem volt ideje megnézetni szakemberrel? Kimaradt az idei karbantartás? Akkor itt az idő, hogy képzett szakembereink segítségét kérje. De mikor lehet szükség munkatársainkra? 

A klíma téli használata, állagmegóvása: Hasznos tanácsok

Valóban csak szezonális a klímahasználat?

Tudjuk, hogy az időjárás és az évszakok változása miatt a klíma egy szezonális dolog lehet a lakásban, azonban ma már télen is lehet szerepe a lakás temperálásában, fűtésében. Az átmeneti időszakban használva egy gyors és olcsón üzemelő fűtési megoldást kapunk, ami akár a gázfűtés árának a 60%-ért is melegítheti otthonunkat, lokálisan, akár szobánként szabályozható módon.
Az ügyfeleink többsége viszont csak a nyári kánikulában használja a készülékét és télire kikapcsolva várja a klíma a következő nyarat. Nekik szeretnénk pár hasznos tanácsot adni a klíma téli tárolásával kapcsolatban.

 

Jobb, nem túlgondolni

Gyakran látok házak oldalán fóliával gondosan becsomagolt klíma kültéri egységet, amivel a gondos tulajdonos próbálja megóvni a klímát az időjárás viszontagságaitól. Ez a gondoskodás viszont a legbiztosabb útja a klíma tönkretételének, mivel a pára beszorul a fólia alá és az elektromos egységeket tönkreteszi, akár már egyetlen hónap alatt és a komplett kültéri egység cseréjét eredményezheti! Tehát semmiképpen sem szabad lefóliázni az egységet, mivel pontosan ezzel tesszük a legrosszabbat majd a klímaberendezéssel.

A klímák kültéri egysége korróziómentes és vízzáró dobozolás, ami direkt arra készült, hogy a szabad ég alatt hóban, fagyban, napsütésben tizenévig problémamentesen működjön. Mivel nyitott az egység így kiszárad minden eső után, illetve átszellőzteti a levegő, ezért nem szabad megakadályozni a kiszáradást beburkolással.

 

Mi a teendő a téli időszakban a klímával?

A téli tárolás remek alkalom, hogy megtörténjen a klíma karbantartása, átnézése a következő beindítás előtt. Miért van erre szükség? A nyári használat során a klíma külső és belső hőcserélője több ezer köbméternyi levegőt forgat át a berendezésen és a levegőben lebegő pollenek, porszemcsék, virágok, növények termései, a házipor szemcséi fennakadnak a lamellák felületén és nagymértékben rontják a berendezés hatékonyságát, növelik az elektromos felhasználást. A kültéri egységek felületét szinte teljesen képes eltömni a nyárfa szálló termése és akár a kompresszor leégését is okozhatja ezáltal, így minden évben speciális zsírtalanító folyadékkal átmossuk a hőcserélőt, megtisztítjuk a klímát a szennyeződéstől.

A belső egység lamelláin és ventillátorán idővel egy baktériumok számára ideális táptalaj alakulhat ki, a szálló por és a nedvesség hatására. Ezt a biofilmet minden évben meg kell szüntetni és csírátlanítani a klíma belsejét, hogy szagtalan és egészségünkre nem ártalmas módon üzemeljen majd a követező nyáron.

Penészes klímaKlíma belső egység koszos

Fontos feladat a szigetelések pótlása, ellenőrzése, mivel a klíma kül- és beltéri egységét összekötő csöveken a szigetelés segít a hőveszteség megszüntetésében és ennek hiánya nagymértékben rontja a klíma hatásfokát. A madarak előszeretettel csipegetik le azt az anyagot és minimális ráfordítással könnyen és gyorsan javítható a szigetelés, érdemes átvizsgálni minden évben.

 

Télen a megfelelő döntés a klíma karbantartása

A téli szezonban történő átvizsgálás további fontos részlete a működés ellenőrzése, a mechanikai funkciók, lamellák, motorok, terelőlapátok átvizsgálása, hogy rendellenes zajok nélkül működjön majd a klíma az első bekapcsoláskor. Ne pedig a tömeges használat napjaiban kelljen alkatrészt rendelni, szervízelni, amikor hetekre minden perce beosztva a klímaszereléssel foglalkozó cégeknek. A szezonon kívüli szervizelés az ügyfélnek és cégünknek is nagy segítséget jelent, mivel így rendelkezünk a javításhoz szükséges idővel, nem kell napokra a kánikulában kikapcsolni a berendezést egy alkatrészre várva.

 

Remélem, tudtunk segíteni Önnek tanácsainkkal és bármilyen észrevétele volna a klímájával kapcsolatban kérem, keresse meg bizalommal cégünket, szívesen segítünk Önnek!
 Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ július 31-ig!

Bruttó 90.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Kedves Megrendelő! 

Jelenleg 4-5 hét a várakozási idő!

Türelmét előre is köszönjük!

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

A zöldenergia elterjedésének és a kormányzati támogatásnak is köszönhetően egyre többen érdeklődnek a lakásuk/házuk fűtési rendszerének korszerűsítése és megújuló energiákkal történő fűtése/ hűtése iránt. Cikkükben szeretnénk segíteni a fűtési lehetőségek...
Tovább
Gyakori kérdés ügyfeleinktől, hogy hálószobába melyik a leghalkabb klíma, amire mindig azt válaszolom: amelyik ki van kapcsolva.
Tovább
Hőszivattyúról máshogyan. Kezdjük az elején, a cikk írójaként tizenéve fűtök levegő- víz hőszivattyúval otthon, tehát a korai felhasználók között szereztem tapasztalatokat és pro és kontra igyekszem felsorolni az előnyöket és hátrányokat mellette és ellene is egyaránt.
Tovább
Marketing tanácsadás, SEO, honlapkészítés: Marketing Professzorok