Klímatisztítás szakszerűen ➜ a BudaKlíma segít

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

A klímaberendezések szakszerű tisztítása - mindent a klímatisztításról

A klímaberendezések tisztítása, helyesbítve a klímaberendezések szakszerű tisztítása nagyon fontos. Minden ügyfelünknek kiemelten felhívjuk rá a figyelmét, ugyanis erre nemcsak a klíma élettartamának növelése miatt, valamint az energiafelhasználás optimalizálása miatt van nagy szükség, hanem az egészség megóvása miatt is. De nézzük is, hogy mit takar a szakszerű klímatisztítás!

Klímatisztítás szakszerűen

Miért van szükség szakszerű klíma tisztításra?

Ahogy már a fentebb is írtuk a szakszerű klíma tisztítás nem elhanyagolható dolog.  A klímaberendezések kültéri egysége ki van téve az időjárás viszontagságainak, de a beltéri egység is sok szennyeződést kap. Az összegyűlt és el nem távolított szennyeződés jelentős károkat okozhat, ami a klíma élettartamának csökkenéséhez vezethet, arról nem beszélve, hogy energiafelhasználást tekintve is jobb teljesítményt nyújt egy rendszeresen tisztított klíma. A szennyeződés a kültéri megakadályozza a klíma megfelelő hőleadásást és ezáltal a kompresszort megterhelve jelentősen lerövidíti a klíma élettartamát is. De a nem szakszerűen tisztított klíma a beltéri egység esetében még ennél is nagyobb problémákat okoz, ugyanis a pollenek lerakódhatnak és biofilmet hozhatnak létre, ami a klíma nedves közegében a penész és a spórák, gombák melegágya lehet. A szakszerű klímatisztítás ezt az egészségügyi kockázatot teljesen megszünteti.

 

Mik a szakszerű klíma tisztítás lépései?

A BudaKlíma nagy hangsúlyt fektet a szakszerű klímatisztításra, pontosan a fentebb leírt kockázati tényezők miatt, éppen ezért minden klímatisztítás alkalmával kollégáink alapos munkát végeznek, melynek során csakis a legmodernebb eljárásokat, legbiztonságosabb, leghatékonyabb anyagokat használják, mind a külső, mind a belső egység esetében. A szakszerű klímatisztítás alapvetően két fő részből áll, a kültéri és a beltéri egység tisztításából, nézzük meg részletes, hogyan zajlik ez a folyamat!

 

A beltéri egység szakszerű tisztítása

A beltéri egység esetében a hőcserélők karbantartásával kell kezdeni, munkatársaink portalanítják a porszűrőket, majd vízzel lemossák, ezután a többi szűrőbetét következik. Ezután gőztisztítós takarítást végeznek, majd a fertőtlenítés következik, melynek során a részeket fémtisztára mossuk és ezüst kolloidos nanoszeptikus vegyszerrel kezeljük, csíramentesítjük. Az utolsó lépés egy vegyszeres kezeléssel, annak érdekében, hogy elkerülhessük és megelőzzük a baktérium-, penész-, és gombatelepek kialakulását.

 

A kültéri egység szakszerű tisztítása

A kültéri egységnél annak érdekében, hogy eltávolítsuk az egységbe ragadt időjárás általi szennyeződések, faleveleket, valamint a port, először sűrített levegős tisztítást végzünk, melynek során egy ellenőrzést is végzünk, hogy minden rendben van-e. Valamint a kültéri egység hőcserélőjét 3 bar nagynyomású ipari tisztítószerrel mossuk át.

 

A szakszerű klíma tisztítás házilag is elvégezhető?

Sokan azt gondolják, hogy a szakszerű klímatisztítás házilag is elvégezhető, de kérjük Ön ne próbálkozzon meg vele! Ha figyelmesen elolvasta a szakszerű klímatisztítás lépéseit, akkor láthatja, hogy nemcsak speciális szaktudásra, hanem olyan speciális eszközökre, ipari tisztítószerekre van hozzá szükség, amik az egyszerű háztartási szereket árusító boltokban nem kaphatóak. Egy rosszul kivitelezett tisztítással még akár kár is tehet a készülékben, amit aztán sokkal költségesebb helyrehozni, arról nem beszélve, hogy azzal, hogy spriccel egy kis tisztítószert egy-két helyre hamis biztonságérzetet adhat, miközben ez nem szünteti meg a szennyeződéseket, és az egészségügyi kockázatot. 

 

Milyen gyakran van szükség szakszerű klímatisztításra?

A klímatisztítást minden évben érdemes elvégezni, abban az esetben, ha nemcsak a nyári szezonban, hanem fűtésre is használja a klímát, akkor évente kétszer tanácsos a klímát tisztítani. Szakszerű klímatisztításhoz keresse bátran a BudaKlíma csapatát!
 Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ július 31-ig!

Bruttó 90.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Kedves Megrendelő! 

Jelenleg 4-5 hét a várakozási idő!

Türelmét előre is köszönjük!

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

A zöldenergia elterjedésének és a kormányzati támogatásnak is köszönhetően egyre többen érdeklődnek a lakásuk/házuk fűtési rendszerének korszerűsítése és megújuló energiákkal történő fűtése/ hűtése iránt. Cikkükben szeretnénk segíteni a fűtési lehetőségek...
Tovább
Gyakori kérdés ügyfeleinktől, hogy hálószobába melyik a leghalkabb klíma, amire mindig azt válaszolom: amelyik ki van kapcsolva.
Tovább
Hőszivattyúról máshogyan. Kezdjük az elején, a cikk írójaként tizenéve fűtök levegő- víz hőszivattyúval otthon, tehát a korai felhasználók között szereztem tapasztalatokat és pro és kontra igyekszem felsorolni az előnyöket és hátrányokat mellette és ellene is egyaránt.
Tovább
Marketing tanácsadás, SEO, honlapkészítés: Marketing Professzorok