Klíma távirányító: Mit jelentenek a különböző szimbólumok?

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Mit jelentenek a klíma távirányítókon lévő szimbólumok?

Ön is fogta már meg a klíma távirányítót és kezdett el azon tűnődni, hogy mégis mi a csodát jelenthetnek a különböző szimbólumok? Azt hiszem a legtöbb klíma tulajdonos így van ezzel kivéve, ha a klímaszerelő elmagyarázta nekik, hogy mit jelentenek a különböző jelzések, és melyik funkció, mire való pontosan. Most szeretnénk ezt a munkát helyettük is elvégezni, és segíteni Önnek abban, hogy a klíma távirányító kis szimbólumait mire használhatja pontosan!

Klíma távirányító: Mit jelentenek a különböző szimbólumok?

Mielőtt belevágunk, szeretnénk felhívni rá a figyelmét, hogy több száz klíma márka, és ezen belül típus létezik, amik eltérő szimbólumokat használhatnak, megpróbáltuk összeszedni a legfontosabbakat, és a leggyakrabban előfordulókat, de előfordul, hogy kihagytunk valamit.

 

Általános klíma beállítás szimbólumok

A legfontosabb, és talán mindenki által ismert szimbólumokra univerzális jelzést alkalmaznak, a ki/bekapcsolás gomb, és a hőmérséklet szabályzására alkalmazott plusz-, és mínuszjeleket, azt hisszük különösen senkinek sem kell magyaráznunk.
Hópehely
Bármely hópehely szimbólum azt jelenti, hogy a légkondicionáló egység hideg üzemmódban fog működni (azaz hűvös levegőt dob ki).

 

Nap

Ez nyilvánvalóan azt jelenti, hogy a fordított ciklusú gépekben a légkapcsoló Heat üzemmódban működik, azaz nem hideg, hanem meleg levegőt fúj ki, vagyis fűt.

 

Vízcsepp

Ez egy trükkös jel, mert annak ellenére, hogy a vízcsepp alapján valamilyen vizes, nedves dologra asszociálna az ember, a vízcsepp szimbólum azt jelenti a klíma távirányítókon, hogy a klíma „Száraz” üzemmódban van. Hogy miért? Azért, mert ez a funkció eltávolítja a kellemetlen páratartalmat a környező levegőből, miközben mégis kidobja a hideg levegőt.

 

Ventilátor

A ventilátor szimbólum a klímák esetében azt jelenti, hogy légkondicionálója szellőző üzemmódban van; csak ventilátorként fog működni, és sem meleg, sem hűvös levegőt nem dob ki, csak környezeti levegőt.

 

Sávok

Az egymás melletti kis sávok, amik akár egyre szélesedhetnek is, jelzik a ventilátor belső sebességét. Minél több sávot lát, annál gyorsabban működik a ventilátor.

 

Automatikus funkció

A klímák esetében létezik automatikus funkció is, ami fenntartja a kívánt hőmérséklete, ez működik hűtési, valamint fűtési módban is. Ennek jele Lehet egy A betű, forgó nyilak között, vagy négy egymásba forduló nyíl A betű nélkül is. 

 

Csendes üzemmód

Ebben a beállításban az egység a lehető leghalkabban fog működni, minimálisra csökkentve a ventilátor sebességét. Jele lehet egy fülelő ember ikon, egy fenyő egy holddal, vagy egy kisgyerek szája előtt tartott kézzel.

 

Függőleges légmozgás

A klíma távirányítókon van egy szimbólum, ami a függőleges légmozgást jelöli. Ez egy olyan szimbólum, ami a sarkból indulva ábrázol vonalakat.

 

Vízszintes légmozgás

Az előbbi ellentétje, a vízszintes légáram rendszerint fentről indulnak a vonalak.

 

Turbó funkció

Ha több hűtésre vagy fűtésre van szüksége, akkor próbálja ki a turbó funkciót! Ez a funkció arra kényszeríti a gépet, hogy márkától függően 15 és 30 perc között megállás nélkül maximális teljesítménnyel működjön.

 

Ha bármilyen kérdése van klímájának beállításával kapcsolatban vegye fel velünk a kapcsolatot! 
 Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ március 31-ig!

Bruttó 80.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

A zöldenergia elterjedésének és a kormányzati támogatásnak is köszönhetően egyre többen érdeklődnek a lakásuk/házuk fűtési rendszerének korszerűsítése és megújuló energiákkal történő fűtése/ hűtése iránt. Cikkükben szeretnénk segíteni a fűtési lehetőségek...
Tovább
A folyamatosan növekvő energiaszámlák és növekvő rezsiköltségek mellett akár az ellátásbiztonság kérdése is felvetődik így egyre többen keresnek alternatívákat a ház/ lakás fűtésének kiváltására, korszerűsítésére.
Tovább
Gyakran tapasztaljuk a már felszerelt klímaberendezéseink karbantartása során, hogy a házikedvences lakásokban jelentősen gyorsabban elpiszkolódik a klíma beltéri egysége.
Tovább