Klíma távirányító: Mit jelentenek a különböző szimbólumok?

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Mit jelentenek a klíma távirányítókon lévő szimbólumok?

Ön is fogta már meg a klíma távirányítót és kezdett el azon tűnődni, hogy mégis mi a csodát jelenthetnek a különböző szimbólumok? Azt hiszem a legtöbb klíma tulajdonos így van ezzel kivéve, ha a klímaszerelő elmagyarázta nekik, hogy mit jelentenek a különböző jelzések, és melyik funkció, mire való pontosan. Most szeretnénk ezt a munkát helyettük is elvégezni, és segíteni Önnek abban, hogy a klíma távirányító kis szimbólumait mire használhatja pontosan!

Klíma távirányító: Mit jelentenek a különböző szimbólumok?

Mielőtt belevágunk, szeretnénk felhívni rá a figyelmét, hogy több száz klíma márka, és ezen belül típus létezik, amik eltérő szimbólumokat használhatnak, megpróbáltuk összeszedni a legfontosabbakat, és a leggyakrabban előfordulókat, de előfordul, hogy kihagytunk valamit.

 

Általános klíma beállítás szimbólumok

A legfontosabb, és talán mindenki által ismert szimbólumokra univerzális jelzést alkalmaznak, a ki/bekapcsolás gomb, és a hőmérséklet szabályzására alkalmazott plusz-, és mínuszjeleket, azt hisszük különösen senkinek sem kell magyaráznunk.
Hópehely
Bármely hópehely szimbólum azt jelenti, hogy a légkondicionáló egység hideg üzemmódban fog működni (azaz hűvös levegőt dob ki).

 

Nap

Ez nyilvánvalóan azt jelenti, hogy a fordított ciklusú gépekben a légkapcsoló Heat üzemmódban működik, azaz nem hideg, hanem meleg levegőt fúj ki, vagyis fűt.

 

Vízcsepp

Ez egy trükkös jel, mert annak ellenére, hogy a vízcsepp alapján valamilyen vizes, nedves dologra asszociálna az ember, a vízcsepp szimbólum azt jelenti a klíma távirányítókon, hogy a klíma „Száraz” üzemmódban van. Hogy miért? Azért, mert ez a funkció eltávolítja a kellemetlen páratartalmat a környező levegőből, miközben mégis kidobja a hideg levegőt.

 

Ventilátor

A ventilátor szimbólum a klímák esetében azt jelenti, hogy légkondicionálója szellőző üzemmódban van; csak ventilátorként fog működni, és sem meleg, sem hűvös levegőt nem dob ki, csak környezeti levegőt.

 

Sávok

Az egymás melletti kis sávok, amik akár egyre szélesedhetnek is, jelzik a ventilátor belső sebességét. Minél több sávot lát, annál gyorsabban működik a ventilátor.

 

Automatikus funkció

A klímák esetében létezik automatikus funkció is, ami fenntartja a kívánt hőmérséklete, ez működik hűtési, valamint fűtési módban is. Ennek jele Lehet egy A betű, forgó nyilak között, vagy négy egymásba forduló nyíl A betű nélkül is. 

 

Csendes üzemmód

Ebben a beállításban az egység a lehető leghalkabban fog működni, minimálisra csökkentve a ventilátor sebességét. Jele lehet egy fülelő ember ikon, egy fenyő egy holddal, vagy egy kisgyerek szája előtt tartott kézzel.

 

Függőleges légmozgás

A klíma távirányítókon van egy szimbólum, ami a függőleges légmozgást jelöli. Ez egy olyan szimbólum, ami a sarkból indulva ábrázol vonalakat.

 

Vízszintes légmozgás

Az előbbi ellentétje, a vízszintes légáram rendszerint fentről indulnak a vonalak.

 

Turbó funkció

Ha több hűtésre vagy fűtésre van szüksége, akkor próbálja ki a turbó funkciót! Ez a funkció arra kényszeríti a gépet, hogy márkától függően 15 és 30 perc között megállás nélkül maximális teljesítménnyel működjön.

 

Ha bármilyen kérdése van klímájának beállításával kapcsolatban vegye fel velünk a kapcsolatot! 
 
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat előzetes helyszíni felméréssel! 

KLÍMASZERELÉSI AKCIÓ!

Február 1-ig  AKCIÓS 50 000 Forintos beszereléssel!

(2 méter csövezésig, felmérés alapján) 

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

Amennyiben 2021.01.01. – 2021.12.31. között vásárol új Gree magasoldalfali klímaberendezést, regisztrálja a Gree weboldalán a 10 év teljeskörű magyarországi jótállásért!
Tovább
Sokan kérdeznek minket, hogy mi ez a támogatás, mik a lehetőségek, hogyan lehet ezzel élni? Bővebben információkat itt  lehet olvasni, de segítségként összeszedtük a főbb információkat:
Tovább
A klímaberendezések tisztítása, helyesbítve a klímaberendezések szakszerű tisztítása nagyon fontos. Minden ügyfelünknek kiemelten felhívjuk rá a figyelmét, ugyanis erre nemcsak a klíma élettartamának növelése miatt, valamint az energiafelhasználás optimalizálása miatt van...
Tovább
Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft.