Klímaszerelés és klímaberendezés árak - BudaKlíma

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Árképző tényezők a klímaszerelésben

Milyen tényezőket veszünk figyelembe árkalkulációink és szerelési költségeink során? Összefoglaltuk, hogy ne érje Ön se meglepetés az árajánlatunkat illetően klímaszerelés során.  

klíma árak

A klíma beszerelésekor jellemzően 70-80.000 Ft ártól indulnak az ajánlatok - a szezonalítás függvényében. Aki időben megrendeli a klímáját a szezonon kívül az bizony akár 30-40e is spórolhat, ilyenkor még alkuképes az ügyfél, kedvezőbbek az árak mint a nyári kánikulában amikor teljes kapacitással dolgoznak a cégek és nincsen szabad szerelő a piacon. 

. Gyakran látom a trükkös “plusz áfa” megjegyzést, ami gyakran jelenti a “ mehet számla nélkül is” megoldást egyes cégeknél, de ennek nem szabad bedőlni- a számla az garanciát is jelent! Mindig kérjen számlát az elvégzett munkáról mert aki megjavítja a készülékét amikor meghibásodik ha nincsen mögötte a garncia is.

 

A beszerelési ár hivatott fedezni a vállalkozás költségeit, aminek tartalmaznia kell a következőket egy klíma beüzemeléséhez:

Anyagok: vegytiszta klímatechnikai rézcsövek, elektromos kábelek, kábeltakaró műanyag csatorna, idomok, villásdugó, klímatartó konzol, gumibak, tömítő paszták a javításokhoz, elektromos kellékanyagok, cseppvízcső és idomok.

Egyéb költségek: két szakképzett kolléga bére + járulékai, autó + üzemanyag, parkolás, ipari szerszámok amortizációja, telefonköltség.

 

A szerelés során mindig több tényező befolyásolja az árat a fenti fix költségeinken felül. Az első és a legfontosabb a klíma felszerelése során felhasznált rézcső mennyisége a hozzá tartozó kiegészítőkkel. 

A második költségelem a szereléssel várhatóan eltöltött idő. Egy bonyolult munka akár két-háromszor több időt is igényel, mint egy egyszerű szerelés. Ide tartozik például a falazatba történő bevésés/javítás, vagy a nehezen megközelíthető, illetve veszélyes helyek, ahol akár ipari alpinistát is be kell vonni a szerelésbe.

 

A fentiek után apróságnak tűnik, de a helyszín megközelíthetősége is árképző tényező.  Egy Váci utcai munkánál akár több száz méterről kell megoldani a szerszámok és a klíma lakásba eljuttatását, nem is beszélve a parkolási nehézségekről. A parkolás költsége is komoly tétel lehet, például a Budai Várban, vagy a belváros egyes részeinél. Ezeket a költségeket is bele kell kalkulálni a szerelési árainkba.

 

Egy árajánlat elkészítése során rengeteg szempontot kell mérlegelnünk. Ezek összessége adja végül azt az árat, amiért a munkára ajánlatot adunk az ügyfeleinknek. Első ránézésre lehetnek benne olyan tételek, ami apróságnak tűnnek, de nagy tételben már komoly költségelemekké válnak.  Mivel a szerelési árak szinte 10 éve stagnálnak, miközben az üzemanyag és a szerelési anyagárak megduplázódtak, így sajnos már ezek a költségek is számítanak egy klímaszerelés alkalmával.

 

 

Kedvezmények a szerelési árból
 

Gyakran adok a szerelési árból egyedi kedvezményt amikor egy helyszínen egyszerre több berendezést is szerelünk egy időben. Azért fontos az egy időben történő szerelés, mert a mi munkánkban a fel-le pakolás és a parkolás ami egyszerűsödik ebben az esetben, így kímélem a fizikai dolgozóinkat, rövidül egy szerelés ideje. Sokkal előrébb nem vagyunk vele, mivel adott az egy napon belüli szerelési kapacitásunk, tehát nem lesz feltétlenül több munkánk ezáltal, főleg a csúcsidőszakban amikor amúgy sem győzzük a szerelési munkákat. A másik kedvezményt biztosító lehetőség amikor egy meglévő ügyfelünk, vagy családja kér tőlünk újra szerelési munkát és az ügyfélkapcsolatra való tekintettel, gesztusként, mindig kedvezőbb árat kapnak, az adott lehetőségekhez képest. Mivel a klímákon alapvetően minimális az árrés, illetve ezért cserébe mi szervizre, garanciális javításokra is kötelezettek vagyunk, így számszerűsítve 5-10.000Ft-os árengedményt jelent egy normál szerelés esetében. Inkább csak azért bevett gyakorlat ez, hogy jobban érezze magát az ügyfél és tudja, hogy számíthat a lojalitásunkra minden egyes alkalommal.

 Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ február 28-ig!

Bruttó 80.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

Sajnos sok esetben találkozunk az új építésű lakóparki proecteknél műanyagból készült előcsövezéssekkel, amiről talán érdemes pár gondolatot megosztani.  
Tovább
Szeretném azt gondolni, hogy minden esetben korrekt és megbízható cég módjára teljesítjük a felkéréseinket, ennek a visszajelzése számomra a nagyon sok visszatérő ügyfél vagy az ajánlásuk.
Tovább
Rendkívül érdekes téma és igyekszem ebben a cikkben több szempontból is körüljárni, hogy milyen kockázatai vannak a távoli szereléseknek és milyen hozadékai, ha egy távoli székhelyű cég végzi el a szerelést otthonunkban.  
Tovább