Klímaszerelés és klímaberendezés árak - BudaKlíma

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Árképző tényezők a klímaszerelésben

Milyen tényezőket veszünk figyelembe árkalkulációink és szerelési költségeink során? Összefoglaltuk, hogy ne érje Ön se meglepetés az árajánlatunkat illetően klímaszerelés során.  

klíma árak

A klíma beszerelésekor jellemzően 70-80.000 Ft ártól indulnak az ajánlatok - a szezonalítás függvényében. Aki időben megrendeli a klímáját a szezonon kívül az bizony akár 30-40e is spórolhat, ilyenkor még alkuképes az ügyfél, kedvezőbbek az árak mint a nyári kánikulában amikor teljes kapacitással dolgoznak a cégek és nincsen szabad szerelő a piacon. 

. Gyakran látom a trükkös “plusz áfa” megjegyzést, ami gyakran jelenti a “ mehet számla nélkül is” megoldást egyes cégeknél, de ennek nem szabad bedőlni- a számla az garanciát is jelent! Mindig kérjen számlát az elvégzett munkáról mert aki megjavítja a készülékét amikor meghibásodik ha nincsen mögötte a garncia is.

 

A beszerelési ár hivatott fedezni a vállalkozás költségeit, aminek tartalmaznia kell a következőket egy klíma beüzemeléséhez:

Anyagok: vegytiszta klímatechnikai rézcsövek, elektromos kábelek, kábeltakaró műanyag csatorna, idomok, villásdugó, klímatartó konzol, gumibak, tömítő paszták a javításokhoz, elektromos kellékanyagok, cseppvízcső és idomok.

Egyéb költségek: két szakképzett kolléga bére + járulékai, autó + üzemanyag, parkolás, ipari szerszámok amortizációja, telefonköltség.

 

A szerelés során mindig több tényező befolyásolja az árat a fenti fix költségeinken felül. Az első és a legfontosabb a klíma felszerelése során felhasznált rézcső mennyisége a hozzá tartozó kiegészítőkkel. 

A második költségelem a szereléssel várhatóan eltöltött idő. Egy bonyolult munka akár két-háromszor több időt is igényel, mint egy egyszerű szerelés. Ide tartozik például a falazatba történő bevésés/javítás, vagy a nehezen megközelíthető, illetve veszélyes helyek, ahol akár ipari alpinistát is be kell vonni a szerelésbe.

 

A fentiek után apróságnak tűnik, de a helyszín megközelíthetősége is árképző tényező.  Egy Váci utcai munkánál akár több száz méterről kell megoldani a szerszámok és a klíma lakásba eljuttatását, nem is beszélve a parkolási nehézségekről. A parkolás költsége is komoly tétel lehet, például a Budai Várban, vagy a belváros egyes részeinél. Ezeket a költségeket is bele kell kalkulálni a szerelési árainkba.

 

Egy árajánlat elkészítése során rengeteg szempontot kell mérlegelnünk. Ezek összessége adja végül azt az árat, amiért a munkára ajánlatot adunk az ügyfeleinknek. Első ránézésre lehetnek benne olyan tételek, ami apróságnak tűnnek, de nagy tételben már komoly költségelemekké válnak.  Mivel a szerelési árak szinte 10 éve stagnálnak, miközben az üzemanyag és a szerelési anyagárak megduplázódtak, így sajnos már ezek a költségek is számítanak egy klímaszerelés alkalmával.

 

 

Kedvezmények a szerelési árból
 

Gyakran adok a szerelési árból egyedi kedvezményt amikor egy helyszínen egyszerre több berendezést is szerelünk egy időben. Azért fontos az egy időben történő szerelés, mert a mi munkánkban a fel-le pakolás és a parkolás ami egyszerűsödik ebben az esetben, így kímélem a fizikai dolgozóinkat, rövidül egy szerelés ideje. Sokkal előrébb nem vagyunk vele, mivel adott az egy napon belüli szerelési kapacitásunk, tehát nem lesz feltétlenül több munkánk ezáltal, főleg a csúcsidőszakban amikor amúgy sem győzzük a szerelési munkákat. A másik kedvezményt biztosító lehetőség amikor egy meglévő ügyfelünk, vagy családja kér tőlünk újra szerelési munkát és az ügyfélkapcsolatra való tekintettel, gesztusként, mindig kedvezőbb árat kapnak, az adott lehetőségekhez képest. Mivel a klímákon alapvetően minimális az árrés, illetve ezért cserébe mi szervizre, garanciális javításokra is kötelezettek vagyunk, így számszerűsítve 5-10.000Ft-os árengedményt jelent egy normál szerelés esetében. Inkább csak azért bevett gyakorlat ez, hogy jobban érezze magát az ügyfél és tudja, hogy számíthat a lojalitásunkra minden egyes alkalommal.

 Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ május 31-ig!

Bruttó 80.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

Új, csomagolás sérült Samsung termékek kiárusítása, féláron, harmadáron! Hőszivattyúk Légcsatornás klímák Multi klímák Mono klímák VRF rendszerek Érdeklődni: Bata Balázs +36209996999 ; bata.balazs@budaklima.hu
Tovább
A szezon közeledtével mindig élénkül a javítás- karbantartás utáni érdeklődés és főleg a legkomolyabb kánikulában napi szinten kapunk megkeresést, hogy vállalunk e nem általunk szerelt klímában gáztöltést. Általában hozzánk is már akkor jutnak el, amikor volt pár...
Tovább
Új érdeklődők részéről gyakran érkező kérdés, hogy miért szükséges a lakás személyes felmérése amikor volt cég, aki simán négyzetméter, vagy alaprajz alapján adott nekik árajánlatot és nekik tökéletesen megfelelne, ha mi is így készítenénk el árajánlatunkat. Régi...
Tovább