Légkondi tisztítás menete: BudaKlíma

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Légkondicionáló karbantartásának menete

A légkondicionáló tisztításának menete, lépései és a legfontosabb tudnivalók amikkel használóként érdemes tisztában lennie. Szakszerűen a légkondicionáló tisztításáról a BudaKlíma szakértő és felkészült csapatától.

Légkondi tisztítás menete: BudaKlíma

Miért fontos a légkondi tisztítása? 

A légkondi hőcserélőinek tisztítása rendkívül fontos, hiszen a klímaberendezés kültéri és beltéri egysége, illetve a teljes rendszer ki van téve az időjárásnak és a különböző szennyeződéseknek. A légkondicionáló hőcserélőjén a kül és beltéren is jelentős károkat okozhat a megtelepedett szennyeződés. A kültéri egységen rontja klímaberendezésünk hatásfokát, megakadályozza a klíma megfelelő hőleadásást és ezáltal a kompresszort megterhelve jelentősen lerövidíti a klíma élettartamát is. A szennyezett kültéri hőcserélő az áramfogyasztását is megnöveli a berendezésnek, hiszen sokkal több elektromos áramfelvétellel lesz képes a működését ellátni. A beltéri egységen a beszívott házipor, pollenek, lebegő részecskék a nem megfelelő karbantartás esetén lerakódnak és biofilmet hoznak létre, ami a klíma nedves közegében a penész és a spórák, gombák melegágya lehet. A bomlással járó szagok mellett folyamatosan allergiás reakciót okozhatnak, miközben keringtetik az otthonunk levegőjében az allergén részecskéket, így a legionella baktérium is megjelenhet, amely légúti problémákhoz vezet. Erről a jelenségről bővebben korábbi cikkünkben olvashat. 

Penészes klíma

Az egészségügyi kockázatok mellett a légkondi tisztításra a rendszer karbantartása miatt szükség van, hiszen így élettartamát is meghosszabbíthatjuk. A klímaberendezés szűrőjét és minden fontos alkatrészét szakszerűen ki kell tisztítani minden évben, még akkor is, ha a klímát nem használtuk gyakran. (Erről részletesebben: Klímatisztítás: alig használt klíma esetén) A légkondi tisztítás menete azonban otthoni eszközökkel nem végezhető el, hiszen a teljes rendszer megvizsgálásához szakértőre van szükség

 

A légkondi tisztítás menete – beltéri egység 

A beltéri egység egyik legfontosabb része tisztítás szempontjából a hőcserélők karbantartása. Kollégáink először a porszűrőket portalanítják, vízzel lemossák. Ezután következik a többi szűrőbetét lemosása. Ezután egy gőztisztítóval történő tisztítás, fertőtlenítés jön, amely során a hőcserélőt is alaposan áttisztítjuk, fémtisztára mossuk és ezüst kolloidos nanoszeptikus vegyszerrel kezeljük, csíramentesítjük. A nagyon elkoszolódott készülékek esetében az egész klímaberendezést szétszereljük és gondosan áttisztítjuk az összes alkatrészt. A legvégén egy vegyszeres kezeléssel, fertőtlenítéssel kezeljük le a klímaberendezést, hogy elkerülhessük és megelőzzük a baktérium-, penész-, és gombatelepek kialakulását és biztonságosan tudja használni az egész szezonban a klímaberendezést.

 

A légkondi tisztítás menete – kültéri egység

A kültéri egység tisztításának menete szintén nagy odafigyeléssel történik, hogy a légkondi élettartamát minél tovább meghosszabbíthassuk. A kültéri egységnél sűrített levegős tisztítást végzünk el, hogy az egységbe ragadt időjárás általi szennyeződések, falevelek, por, eltávolításra kerüljenek. A tisztítás során ellenőrizzük a csatlakozókat, hogy nem-e sérültek, megfelelően működnek, légtömören zárnak. A klíma kültéri egységében hőcserélőjét 3 bar nagynyomású ipari tisztítószerrel mossuk át, hogy megszabadítsuk az összes szennyeződéstől, ezzel biztosítva további kiváló működést. 

 

 

Milyen eszközökkel történik a légkondi tisztítása? 

A légkondi tisztítása során olyan ipari vegyszereket és tisztítószereket, fertőtlenítőket és eszközöket használunk, amelyek nem kaphatók bármely szupermarketben és kifejezetten klímatisztításra alkalmasak. Ezt figyelembe véve a klíma tisztítását nem szabad otthon magunktól elvégezni, hiszen többet árthatunk vele a berendezésnek és akár költségesebb lesz a javíttatás, mint, amit a klímatisztításon spóroltunk. Kollégáink tapasztaltak és rendkívül körültekintőek, így nyugodtan rájuk bízhatja a szakszerű légkondi tisztítást! 

Kérje ajánlatunkat online még a szezon kezdete előtt, és hosszabbítsa meg klímája élettartamát, akár évekkel, miközben a szakszerű átvizsgálással biztosíthatja, hogy nyáron üzemszeren működik majd a klíma otthonában.
 
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat előzetes helyszíni felméréssel! 

KLÍMASZERELÉSI AKCIÓ!

Október 1-ig  AKCIÓS 50 000 Forintos beszereléssel!

(2 méter csövezésig, felmérés alapján) 

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

A klíma karbantartása és szervizelése ugyanolyan fontos, ahogyan az autónkat is elvisszük olajcserére és vizsgáztatni, ha nem akarjuk, hogy bármikor lerobbanjunk vele.
Tovább
A klímaberendezések működtetése során tapasztalhattuk már, hogy folyik egy csőből valamilyen folyadék. Rosszabb esetben a belvárosban sétálva a nyakunkba, jobbik esetben zöld területre vagy nyaralásaink alkalmával egy gyűjtőedénybe folyt a klímából a víz.
Tovább
Az előcsövezéssel elkészült klímaszerelés esztétikai előnye a kábelcsatornával szemben, hogy a falfelületen csak a klímaberendezés beltéri egysége látszódik, egységes képet alkotva a lakással, nincsenek hozzá vezetők kábelek, kábelcsatorna amiben a vezetékezés van elrejtve. 
Tovább
Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft.