Légkondi tisztítás menete: BudaKlíma

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Légkondicionáló karbantartásának menete

A légkondicionáló tisztításának menete, lépései és a legfontosabb tudnivalók amikkel használóként érdemes tisztában lennie. Szakszerűen a légkondicionáló tisztításáról a BudaKlíma szakértő és felkészült csapatától.

Légkondi tisztítás menete: BudaKlíma

Miért fontos a légkondi tisztítása? 

A légkondi hőcserélőinek tisztítása rendkívül fontos, hiszen a klímaberendezés kültéri és beltéri egysége, illetve a teljes rendszer ki van téve az időjárásnak és a különböző szennyeződéseknek. A légkondicionáló hőcserélőjén a kül és beltéren is jelentős károkat okozhat a megtelepedett szennyeződés. A kültéri egységen rontja klímaberendezésünk hatásfokát, megakadályozza a klíma megfelelő hőleadásást és ezáltal a kompresszort megterhelve jelentősen lerövidíti a klíma élettartamát is. A szennyezett kültéri hőcserélő az áramfogyasztását is megnöveli a berendezésnek, hiszen sokkal több elektromos áramfelvétellel lesz képes a működését ellátni. A beltéri egységen a beszívott házipor, pollenek, lebegő részecskék a nem megfelelő karbantartás esetén lerakódnak és biofilmet hoznak létre, ami a klíma nedves közegében a penész és a spórák, gombák melegágya lehet. A bomlással járó szagok mellett folyamatosan allergiás reakciót okozhatnak, miközben keringtetik az otthonunk levegőjében az allergén részecskéket, így a legionella baktérium is megjelenhet, amely légúti problémákhoz vezet. Erről a jelenségről bővebben korábbi cikkünkben olvashat. 

Penészes klíma

Az egészségügyi kockázatok mellett a légkondi tisztításra a rendszer karbantartása miatt szükség van, hiszen így élettartamát is meghosszabbíthatjuk. A klímaberendezés szűrőjét és minden fontos alkatrészét szakszerűen ki kell tisztítani minden évben, még akkor is, ha a klímát nem használtuk gyakran. (Erről részletesebben: Klímatisztítás: alig használt klíma esetén) A légkondi tisztítás menete azonban otthoni eszközökkel nem végezhető el, hiszen a teljes rendszer megvizsgálásához szakértőre van szükség

 

A légkondi tisztítás menete – beltéri egység 

A beltéri egység egyik legfontosabb része tisztítás szempontjából a hőcserélők karbantartása. Kollégáink először a porszűrőket portalanítják, vízzel lemossák. Ezután következik a többi szűrőbetét lemosása. Ezután egy gőztisztítóval történő tisztítás, fertőtlenítés jön, amely során a hőcserélőt is alaposan áttisztítjuk, fémtisztára mossuk és ezüst kolloidos nanoszeptikus vegyszerrel kezeljük, csíramentesítjük. A nagyon elkoszolódott készülékek esetében az egész klímaberendezést szétszereljük és gondosan áttisztítjuk az összes alkatrészt. A legvégén egy vegyszeres kezeléssel, fertőtlenítéssel kezeljük le a klímaberendezést, hogy elkerülhessük és megelőzzük a baktérium-, penész-, és gombatelepek kialakulását és biztonságosan tudja használni az egész szezonban a klímaberendezést.

 

A légkondi tisztítás menete – kültéri egység

A kültéri egység tisztításának menete szintén nagy odafigyeléssel történik, hogy a légkondi élettartamát minél tovább meghosszabbíthassuk. A kültéri egységnél sűrített levegős tisztítást végzünk el, hogy az egységbe ragadt időjárás általi szennyeződések, falevelek, por, eltávolításra kerüljenek. A tisztítás során ellenőrizzük a csatlakozókat, hogy nem-e sérültek, megfelelően működnek, légtömören zárnak. A klíma kültéri egységében hőcserélőjét 3 bar nagynyomású ipari tisztítószerrel mossuk át, hogy megszabadítsuk az összes szennyeződéstől, ezzel biztosítva további kiváló működést. 

 

 

Milyen eszközökkel történik a légkondi tisztítása? 

A légkondi tisztítása során olyan ipari vegyszereket és tisztítószereket, fertőtlenítőket és eszközöket használunk, amelyek nem kaphatók bármely szupermarketben és kifejezetten klímatisztításra alkalmasak. Ezt figyelembe véve a klíma tisztítását nem szabad otthon magunktól elvégezni, hiszen többet árthatunk vele a berendezésnek és akár költségesebb lesz a javíttatás, mint, amit a klímatisztításon spóroltunk. Kollégáink tapasztaltak és rendkívül körültekintőek, így nyugodtan rájuk bízhatja a szakszerű légkondi tisztítást! 

Kérje ajánlatunkat online még a szezon kezdete előtt, és hosszabbítsa meg klímája élettartamát, akár évekkel, miközben a szakszerű átvizsgálással biztosíthatja, hogy nyáron üzemszeren működik majd a klíma otthonában.
 Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ július 31-ig!

Bruttó 90.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Kedves Megrendelő! 

Jelenleg 4-5 hét a várakozási idő!

Türelmét előre is köszönjük!

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

A zöldenergia elterjedésének és a kormányzati támogatásnak is köszönhetően egyre többen érdeklődnek a lakásuk/házuk fűtési rendszerének korszerűsítése és megújuló energiákkal történő fűtése/ hűtése iránt. Cikkükben szeretnénk segíteni a fűtési lehetőségek...
Tovább
Gyakori kérdés ügyfeleinktől, hogy hálószobába melyik a leghalkabb klíma, amire mindig azt válaszolom: amelyik ki van kapcsolva.
Tovább
Hőszivattyúról máshogyan. Kezdjük az elején, a cikk írójaként tizenéve fűtök levegő- víz hőszivattyúval otthon, tehát a korai felhasználók között szereztem tapasztalatokat és pro és kontra igyekszem felsorolni az előnyöket és hátrányokat mellette és ellene is egyaránt.
Tovább
Marketing tanácsadás, SEO, honlapkészítés: Marketing Professzorok