Minden, amit a légtisztítókról tudnia kell

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Légtisztítók a lakásban

Bevallom, nem gondoltam volna, hogy egyszer a légtisztítókról írok bemutató cikket, de a gyakorlati használatával elkötelezett felhasználóvá és lelkes bemutatójává váltam ennek a praktikus berendezésnek. Nem feltétlenül szakmai, inkább saját tapasztalatokon alapuló leírásnak szánom az alábbi cikket, ami a lakáson belül légtisztításról és légtisztítási módszerekről szól.

Légtisztító Budaklíma

Sajnos a pollen szezonban nagyon megvisel az allergia és eddig is tudtam, hogy a klímás, szűrt levegős lakás, iroda jelentősen enyhíti a tüneteket, mivel a klíma által lekondenzált pára kivezeti a lakás levegőjéből a polleneket is. Így a hűtött és pollenmentes levegőben szinte tünetmentesen átvészelem a rosszabb időszakokat. Viszont a klímázás csak pár hónap egy évben és a többi hónapban is rengeteg házipor, pollen, atkák keveregnek egy lakás levegőjében, de eddig ez nem volt számomra látható, így nem is éreztem problémásnak, eddig.

A kialakult vírushelyzet miatt több partnerünk is ajánlott cégünknek légtisztító berendezéseket, sima porszűréssel de akár UV lámpás katalizátorokkal, vagy titán apatit szűrőrendszerekkel. A járvány első hullámának csúcsán rendeltünk belőlük, otthoni és irodai felhasználásra és szeretnénk megosztani a tapasztalatainkat.

 

 

Az otthoni berendezés egy Daikin MC70 LVM légtisztító cserélhető titán apatit porszűrőbetétekkel. Az első meglepetés 3 hetes használat után következett, amikor a gép előlapját leszedve láthatóvá vált a szinte feketére elkoszolódott porszűrő, télen, kertvárosi környezetben, köves járólapokkal borított lakásban! Egészen döbbenetes volt számomra, hogy ilyen rövid idő alatt a szűrőkön vastag, fekete porréteg rakódott le és a készülék belső részén is látható volt a nagymértékű szennyeződés, amit kiszűrt a szobai levegőből.

 

 

A csatolt képeken láható az új és az elhasználódott szűrő közötti különbség, ami egészen rendkívüli ilyen rövid időszak alatt is. Ez a rengeteg apró porszemcse a tüdőnkben landolna minden egyes be és kilégzés alkalmával. Nem voltam eddig nagy hirdetője a légszűrőknek, de mivel saját lakásomban láttam, hogy mennyire hatékonyan dolgozik és mennyi a szabad szemmel nem látható por, ami lebeg a lakásban, azóta minden ismerősömnek ajánlottam a szobai légszűrők használatát.

 

 

A készüléket azóta is havi rendszerességgel tisztítom, elmosva a műanyag porszűrőt és kicserélve a szűrőbetétet a gépben. Láthatóan megszűnt a lakásban az apró finom por, ami rárakódik a műszaki berendezésekre a takarítás után és érzékelhetünk a kezünket végig húzva a felületen.

A fentieket összegezve ajánlok mindenkinek egy légtisztító berendezés beszerzését a lakásban és érdemes havonta kitakarítva rácsodálkozni, hogy mennyi portól sikerült a tüdőnket megkímélni a használatával.Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ március 31-ig!

Bruttó 80.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

A zöldenergia elterjedésének és a kormányzati támogatásnak is köszönhetően egyre többen érdeklődnek a lakásuk/házuk fűtési rendszerének korszerűsítése és megújuló energiákkal történő fűtése/ hűtése iránt. Cikkükben szeretnénk segíteni a fűtési lehetőségek...
Tovább
A folyamatosan növekvő energiaszámlák és növekvő rezsiköltségek mellett akár az ellátásbiztonság kérdése is felvetődik így egyre többen keresnek alternatívákat a ház/ lakás fűtésének kiváltására, korszerűsítésére.
Tovább
Gyakran tapasztaljuk a már felszerelt klímaberendezéseink karbantartása során, hogy a házikedvences lakásokban jelentősen gyorsabban elpiszkolódik a klíma beltéri egysége.
Tovább