Minden, amit a légtisztítókról tudnia kell

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Légtisztítók a lakásban

Bevallom, nem gondoltam volna, hogy egyszer a légtisztítókról írok bemutató cikket, de a gyakorlati használatával elkötelezett felhasználóvá és lelkes bemutatójává váltam ennek a praktikus berendezésnek. Nem feltétlenül szakmai, inkább saját tapasztalatokon alapuló leírásnak szánom az alábbi cikket, ami a lakáson belül légtisztításról és légtisztítási módszerekről szól.

Légtisztító Budaklíma

Sajnos a pollen szezonban nagyon megvisel az allergia és eddig is tudtam, hogy a klímás, szűrt levegős lakás, iroda jelentősen enyhíti a tüneteket, mivel a klíma által lekondenzált pára kivezeti a lakás levegőjéből a polleneket is. Így a hűtött és pollenmentes levegőben szinte tünetmentesen átvészelem a rosszabb időszakokat. Viszont a klímázás csak pár hónap egy évben és a többi hónapban is rengeteg házipor, pollen, atkák keveregnek egy lakás levegőjében, de eddig ez nem volt számomra látható, így nem is éreztem problémásnak, eddig.

A kialakult vírushelyzet miatt több partnerünk is ajánlott cégünknek légtisztító berendezéseket, sima porszűréssel de akár UV lámpás katalizátorokkal, vagy titán apatit szűrőrendszerekkel. A járvány első hullámának csúcsán rendeltünk belőlük, otthoni és irodai felhasználásra és szeretnénk megosztani a tapasztalatainkat.

 

 

Az otthoni berendezés egy Daikin MC70 LVM légtisztító cserélhető titán apatit porszűrőbetétekkel. Az első meglepetés 3 hetes használat után következett, amikor a gép előlapját leszedve láthatóvá vált a szinte feketére elkoszolódott porszűrő, télen, kertvárosi környezetben, köves járólapokkal borított lakásban! Egészen döbbenetes volt számomra, hogy ilyen rövid idő alatt a szűrőkön vastag, fekete porréteg rakódott le és a készülék belső részén is látható volt a nagymértékű szennyeződés, amit kiszűrt a szobai levegőből.

 

 

A csatolt képeken láható az új és az elhasználódott szűrő közötti különbség, ami egészen rendkívüli ilyen rövid időszak alatt is. Ez a rengeteg apró porszemcse a tüdőnkben landolna minden egyes be és kilégzés alkalmával. Nem voltam eddig nagy hirdetője a légszűrőknek, de mivel saját lakásomban láttam, hogy mennyire hatékonyan dolgozik és mennyi a szabad szemmel nem látható por, ami lebeg a lakásban, azóta minden ismerősömnek ajánlottam a szobai légszűrők használatát.

 

 

A készüléket azóta is havi rendszerességgel tisztítom, elmosva a műanyag porszűrőt és kicserélve a szűrőbetétet a gépben. Láthatóan megszűnt a lakásban az apró finom por, ami rárakódik a műszaki berendezésekre a takarítás után és érzékelhetünk a kezünket végig húzva a felületen.

A fentieket összegezve ajánlok mindenkinek egy légtisztító berendezés beszerzését a lakásban és érdemes havonta kitakarítva rácsodálkozni, hogy mennyi portól sikerült a tüdőnket megkímélni a használatával.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ július 15-ig!

Bruttó 80.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

Sokan fordulnak hozzánk, hogy milyen feltételekel vehetik igénybe a támogatást ezért készítettük ezt a rövid összefoglalót.
Tovább
Sajnos sok esetben találkozunk az új építésű lakóparki proecteknél műanyagból készült előcsövezéssekkel, amiről talán érdemes pár gondolatot megosztani.  
Tovább
Szeretném azt gondolni, hogy minden esetben korrekt és megbízható cég módjára teljesítjük a felkéréseinket, ennek a visszajelzése számomra a nagyon sok visszatérő ügyfél vagy az ajánlásuk.
Tovább