Klíma karbantartás: Hogyan történik?

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Mit csinál a klímaszerelő a klíma karbantartása során?

A klíma karbantartása és szervizelése ugyanolyan fontos, ahogyan az autónkat is elvisszük olajcserére és vizsgáztatni, ha nem akarjuk, hogy bármikor lerobbanjunk vele.

Klíma karbantartás a Budaklímánál

A klímaberendezéssel sincs ez másként, ha nem akarjuk, hogy pont a szezon közepén a nyári hónapokban hűtés nélkül maradjunk. 
Ezért érdemes megelőzésként elvégeztetni a karbantartási és ellenőrzési munkálatokat, mert a nyár kellős közepén sokkal nehezebben megoldható a klíma szervizelése, így érdemes időben felkészülni a startra.

 

Akár csak hűtésre használjuk az otthoni klímát, akár a téli időszakban fűtésre is, minden évben érdemes a klíma karbantartását kérni, hogy a berendezés élettartamát meghosszabbíthassuk, csökkentsük a villanyszámlánkat, megelőzzük a klíma elszennyeződését, illetve valóban ne legyen probléma a klíma működése során. De mit is csinál a klímaszerelő tényleges a klíma karbantartása alatt? A következőkben erről lesz szó!


Műszaki ellenőrzés a megfelelő működésért

Ez valószínűleg a klímarendszer karbantartásának egyik legfontosabb része. A karbantartási munka során műszaki szakembereink belülről és kívülről is ellenőrzik a rendszert, hogy megbizonyosodjon arról, minden valóban a megfelelő módon működik-e és nincs-e szükség sürgős javításra. Ha bármilyen javításra van szükség, akkor természetesen erről kollégánk minden esetben tájékoztatja és a javítási munkát akár a helyszínen el is tudja végezni, amennyiben Ön beleegyezik, hogy klímáját újra megfelelően tudja használni. 
Nagyon fontos a vízelvezetés ellenőrzése, mivel a szezonon kívüli időszakban eltömődhet a kivezető rendszer és így az első beindításkor nem kifelé, hanem a falon belül folyik majd a kondenzvíz. Tehát minden esetben kipróbálják a szakembereink, hogy eltávozik e rendesen a folyadék a klímából és egyúttal fertőtlenítik is a vízelvezető rendszer csöveit vegyszerrel.
Az első beindítás előtt nagyon fontos, hogy még a szezonon kívül kiderüljön egy műszaki hiba, ilyenkor még van időnk az alkatrészt megrendelni, kicserélni. A nyár kellős közepén ez akár több hétig is eltart, nagyon leterheltek a márkaképviseletek, előfordulhat hosszas várakozás az alkatrészre, de akár a cserére is.

 

Alaposan megtisztítjuk a klíma hőcserélőit, kívül és belül

Tudta, hogy az elkoszolódott hőcserélő negatív hatással lehet az egész klímarendszerre? Például, ha a klíma lamelláit egy porréteg blokkolja, akkor az azon lévő szennyeződések és baktériumok bejutnak a beltéri levegőbe, amely káros hatással lehet a lakásban élőkre. Emellett pedig akár a klíma működését is befolyásolja, ezzel rontva teljesítményét. Éppen ezért kollégáink alaposan kitisztítják a klímaberendezés belső és külső alkatrészeit egyaránt egy speciális fertőtlenítőszer segítségével, amelyik teljesíti a szabványok szerinti és biztonságos fertőtlenítést. A kültéri egység esetében egy ipari lemosó folyadékot használunk, amivel kitisztítjuk a hőcserélőre rakódott szennyeződést és javítjuk a hűtés hatékonyságát.


Apróbb javítások, igazítások

Előfordulhat, hogy a klímarendszer tartozékait, szigeteléseit javítani kell, mivel az évek folyamán meglazulnak vagy elöregedhetnek. Lehet, hogy van például egy laza csavar vagy esetleg pótoljuk a madarak által lecsipegett hőszigetelést a csöveken.
Noha ezek a problémák önmagukban viszonylag csekélyek, a megfelelő kiigazítások nélkül felgyorsulhat a klíma elhasználódása, és szükség esetén javításra lesz szükség, hiszen később meghibásodást okozhat.

 

Karbantartási szakembereink alaposak!

A BudaKlíma csapata között csakis profi szakemberek dolgoznak, így biztos lehet benne, hogy kollégáink a legjobb minőségben fognak dolgozni klímája karbantartása során. Minden esetben arra törekszünk, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek, így az összes szükséges ellenőrző és tisztító eszközzel rendelkezünk, amelyre a klíma karbantartása során szükség van.

Ha Ön is szeretné, hogy klímája megfelelően működjön és hosszú távon se kelljen lecserélnie, akkor kérje szakembereink segítségét! Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ március 31-ig!

Bruttó 80.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

A zöldenergia elterjedésének és a kormányzati támogatásnak is köszönhetően egyre többen érdeklődnek a lakásuk/házuk fűtési rendszerének korszerűsítése és megújuló energiákkal történő fűtése/ hűtése iránt. Cikkükben szeretnénk segíteni a fűtési lehetőségek...
Tovább
A folyamatosan növekvő energiaszámlák és növekvő rezsiköltségek mellett akár az ellátásbiztonság kérdése is felvetődik így egyre többen keresnek alternatívákat a ház/ lakás fűtésének kiváltására, korszerűsítésére.
Tovább
Gyakran tapasztaljuk a már felszerelt klímaberendezéseink karbantartása során, hogy a házikedvences lakásokban jelentősen gyorsabban elpiszkolódik a klíma beltéri egysége.
Tovább