Klíma karbantartás: Hogyan történik?

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Mit csinál a klímaszerelő a klíma karbantartása során?

A klíma karbantartása és szervizelése ugyanolyan fontos, ahogyan az autónkat is elvisszük olajcserére és vizsgáztatni, ha nem akarjuk, hogy bármikor lerobbanjunk vele.

Klíma karbantartás a Budaklímánál

A klímaberendezéssel sincs ez másként, ha nem akarjuk, hogy pont a szezon közepén a nyári hónapokban hűtés nélkül maradjunk. 
Ezért érdemes megelőzésként elvégeztetni a karbantartási és ellenőrzési munkálatokat, mert a nyár kellős közepén sokkal nehezebben megoldható a klíma szervizelése, így érdemes időben felkészülni a startra.

 

Akár csak hűtésre használjuk az otthoni klímát, akár a téli időszakban fűtésre is, minden évben érdemes a klíma karbantartását kérni, hogy a berendezés élettartamát meghosszabbíthassuk, csökkentsük a villanyszámlánkat, megelőzzük a klíma elszennyeződését, illetve valóban ne legyen probléma a klíma működése során. De mit is csinál a klímaszerelő tényleges a klíma karbantartása alatt? A következőkben erről lesz szó!


Műszaki ellenőrzés a megfelelő működésért

Ez valószínűleg a klímarendszer karbantartásának egyik legfontosabb része. A karbantartási munka során műszaki szakembereink belülről és kívülről is ellenőrzik a rendszert, hogy megbizonyosodjon arról, minden valóban a megfelelő módon működik-e és nincs-e szükség sürgős javításra. Ha bármilyen javításra van szükség, akkor természetesen erről kollégánk minden esetben tájékoztatja és a javítási munkát akár a helyszínen el is tudja végezni, amennyiben Ön beleegyezik, hogy klímáját újra megfelelően tudja használni. 
Nagyon fontos a vízelvezetés ellenőrzése, mivel a szezonon kívüli időszakban eltömődhet a kivezető rendszer és így az első beindításkor nem kifelé, hanem a falon belül folyik majd a kondenzvíz. Tehát minden esetben kipróbálják a szakembereink, hogy eltávozik e rendesen a folyadék a klímából és egyúttal fertőtlenítik is a vízelvezető rendszer csöveit vegyszerrel.
Az első beindítás előtt nagyon fontos, hogy még a szezonon kívül kiderüljön egy műszaki hiba, ilyenkor még van időnk az alkatrészt megrendelni, kicserélni. A nyár kellős közepén ez akár több hétig is eltart, nagyon leterheltek a márkaképviseletek, előfordulhat hosszas várakozás az alkatrészre, de akár a cserére is.

 

Alaposan megtisztítjuk a klíma hőcserélőit, kívül és belül

Tudta, hogy az elkoszolódott hőcserélő negatív hatással lehet az egész klímarendszerre? Például, ha a klíma lamelláit egy porréteg blokkolja, akkor az azon lévő szennyeződések és baktériumok bejutnak a beltéri levegőbe, amely káros hatással lehet a lakásban élőkre. Emellett pedig akár a klíma működését is befolyásolja, ezzel rontva teljesítményét. Éppen ezért kollégáink alaposan kitisztítják a klímaberendezés belső és külső alkatrészeit egyaránt egy speciális fertőtlenítőszer segítségével, amelyik teljesíti a szabványok szerinti és biztonságos fertőtlenítést. A kültéri egység esetében egy ipari lemosó folyadékot használunk, amivel kitisztítjuk a hőcserélőre rakódott szennyeződést és javítjuk a hűtés hatékonyságát.


Apróbb javítások, igazítások

Előfordulhat, hogy a klímarendszer tartozékait, szigeteléseit javítani kell, mivel az évek folyamán meglazulnak vagy elöregedhetnek. Lehet, hogy van például egy laza csavar vagy esetleg pótoljuk a madarak által lecsipegett hőszigetelést a csöveken.
Noha ezek a problémák önmagukban viszonylag csekélyek, a megfelelő kiigazítások nélkül felgyorsulhat a klíma elhasználódása, és szükség esetén javításra lesz szükség, hiszen később meghibásodást okozhat.

 

Karbantartási szakembereink alaposak!

A BudaKlíma csapata között csakis profi szakemberek dolgoznak, így biztos lehet benne, hogy kollégáink a legjobb minőségben fognak dolgozni klímája karbantartása során. Minden esetben arra törekszünk, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek, így az összes szükséges ellenőrző és tisztító eszközzel rendelkezünk, amelyre a klíma karbantartása során szükség van.

Ha Ön is szeretné, hogy klímája megfelelően működjön és hosszú távon se kelljen lecserélnie, akkor kérje szakembereink segítségét! Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ április 30-ig!

Bruttó 90.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

A zöldenergia elterjedésének és a kormányzati támogatásnak is köszönhetően egyre többen érdeklődnek a lakásuk/házuk fűtési rendszerének korszerűsítése és megújuló energiákkal történő fűtése/ hűtése iránt. Cikkükben szeretnénk segíteni a fűtési lehetőségek...
Tovább
Hőszivattyúról máshogyan. Kezdjük az elején, a cikk írójaként tizenéve fűtök levegő- víz hőszivattyúval otthon, tehát a korai felhasználók között szereztem tapasztalatokat és pro és kontra igyekszem felsorolni az előnyöket és hátrányokat mellette és ellene is egyaránt.
Tovább
Általában évente egyszer tartjuk karban ügyfeleink klímáját, egy két speciális esettől eltekintve. Van olyan berendezés, amelyet a környék adottságai miatt évente kettő vagy akár több alkalommal is tisztítanunk kell mivel rendkívül gyorsan elszennyeződik a berendezés és...
Tovább