Otthonfelújítási támogatás kisokos Budaklíma

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Otthonfelújítási támogatás kisokos

Sokan fordulnak hozzánk, hogy milyen feltételekel vehetik igénybe a támogatást ezért készítettük ezt a rövid összefoglalót.

Otthonfelújítás

A támogatás igénybevételének feltételei:

  • Ahhoz, hogy valaki igénybe tudja venni az otthonfelújítási támogatást, legalább egy, vele együtt lakó gyermek megléte szükséges. Ide számítanak a 12 hetesnél idősebb magzatok, illetve azok a nagykorú gyerekek, akik még nem töltötték be a 25. életévüket.
  • Otthoni gondozási díjra (GYOD) jogosult gyermekek esetében nincs életkorhoz kötve a támogatás.
  • A támogatást igényelheti házaspárok és élettársak, de nem kizáró ok a házasság hiánya. Elváltak, különélők és gyermeket egyedül nevelők is jogosultak lehetnek a támogatás igénybevételére. Ha a szülők külön élnek, akkor az a szülő jogosult igényelni a támogatást, aki neveli a gyermeket. Amennyiben egy gyermeket nevelnek, de külön élnek, akkor megoszthatják a támogatás mértékét, illetve le is mondhatnak róla a másik fél javára.
  • Fontos szempont, hogy az igénybe vevő szülőnek legalább egy év folyamatos TB jogviszonnyal kell rendelkeznie, ami maximum 30 napra szakadhat meg. Elfogadható a hallgatói jogviszony, az álláskeresési járadék, illetve a nyugdíj melletti munkavégzés is. Azok, akik az igénylést megelőző 180 napban közfoglalkoztatottak voltak, nem jogosultak a támogatásra. Azok, akik önmaguk fizetik maguk után a járulékot, nem jogosultak a támogatás igénybevételére. Az igénylőnek nem lehet köztartozása.
  • Sok családot érint, hogy az egyik fél külföldön dolgozik. Jó hír, hogy a támogatás ebben az esetben is igénybe vehető. Ha egyedül neveli a szülő a gyermeket és korábban külföldön dolgozott, akkor ebben az esetben akkor élhet a támogatással, ha az igénylés napján hazai TB jogviszonnyal rendelkezik.
  • Az igénylővel vagy házastársával/élettársával a felújítási munkák elvégzésére szerződött vállalkozó nem lehet sem az igénylőnek, együttes igénylés esetén pedig sem a házastársának vagy élettársának a közeli hozzátartozója, illetve sem ők, sem a közeli hozzátartozóik nem rendelkezhetnek tulajdoni részesedéssel vagy nem tölthetnek be tisztséget ezen vállalkozásban.

 

Milyen lakásra/otthonra vehető igénybe az otthonfelújítási támogatás?

  • Az igénylőnek vagy a kiskorú gyermeknek az érintett lakásban minimum 50%os tulajdonrésszel kell rendelkeznie, és ennek az ingatlan-nyilvántartásban is szerepelnie kell.
  • Legalább 1 éve a felújítani kívánt lakásban/házban kell élnie az igénylőnek és a gyermeknek (kivéve akkor, ha új lakás vásárlása, építése a cél, ha még csak várják a gyermeket, illetve a gyermek 1 évnél fiatalabb).
  • Lakóhelynek a lakcímet igazoló hatósági igazolványon lakóhelyként feltüntetett cím fogadható el, a tartózkodási hely címén lévő lakás felújítására a támogatás nem vehető igénybe.

 

Milyen nyilatkozatok szükségesek a kérelemhez?

A kérelemhez szükséges legfontosabb nyilatkozatok elérhetők és letölthetők a Kincstár honlapjáról az alábbi linken

 

Hány alkalommal vehető igénybe a támogatás? 


A támogatás ugyanazon igénylő által – együttes igénylők esetében is – csak egyetlen alkalommal vehető igénybe. Ha a kérelem elutasításra kerül, akkor a jogszabályban nyitva álló időszakban 2022. december 31-éig az utolsó felújítási számla kiegyenlítését követő 60 napon belül ismételten igényelhető a támogatás. 


Hogyan történik a kérelmek elbírálása? 


A felújítási munkákat 2021. január 1-je után kiállított és teljesített számlák másolatával kell igazolni. A számláknak az igénylő nevére és címére kell szólniuk. 
A Kincstár a támogatás elbírálását a kérelmek beérkezésének sorrendjében dolgozza fel. A kérelmek elbírálására a Kincstárhoz történő beérkezést követően 30 nap áll a Kincstár rendelkezésére. Az eljárási folyamatban egyetlen alkalommal van mód hiánypótlásra, amelynek teljesítésére 30 napja van az igénylőnek. Ez a 30 nap a teljes ügyintézési folyamatot meghosszabbítja. Amennyiben a Kincstár a beérkezett adatok alapján az elbírálást követően jóváhagy támogatási összeget, akkor erről az ügyfelet egy támogatói okiratban tájékoztatja, míg a támogatás összegét az igénylő belföldi – kérelemben megadott – bankszámlájára utalja 5 napon belül. 


Az alábbi linken elérheti az Államkincstár kalkulátorát, amellyel előzetesen tájékozódhat a támogatás mértékéről.

Kérdés esetén hol lehet segítséget kérni?

Magyar Államkincstár

Email: otthonfelujitas@allamkincstar.gov.hu

Telefon: 06 1 4522910 / 06 30 344 0045/ 06 70 460 9005/ 06 20 881 9535

 

 Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ május 31-ig!

Bruttó 80.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

A zöldenergia elterjedésének és a kormányzati támogatásnak is köszönhetően egyre többen érdeklődnek a lakásuk/házuk fűtési rendszerének korszerűsítése és megújuló energiákkal történő fűtése/ hűtése iránt. Cikkükben szeretnénk segíteni a fűtési lehetőségek...
Tovább
Új, csomagolás sérült Samsung termékek kiárusítása, féláron, harmadáron! Hőszivattyúk Légcsatornás klímák Multi klímák Mono klímák VRF rendszerek Érdeklődni: Bata Balázs +36209996999 ; bata.balazs@budaklima.hu
Tovább
A szezon közeledtével mindig élénkül a javítás- karbantartás utáni érdeklődés és főleg a legkomolyabb kánikulában napi szinten kapunk megkeresést, hogy vállalunk e nem általunk szerelt klímában gáztöltést. Általában hozzánk is már akkor jutnak el, amikor volt pár...
Tovább