Wifi vezérlés alkalazása a klímaberendezés során

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Mire tudom használni a wifit a klímában?

A Wi-Fi képes a házi internetes rendszerünkhöz kapcsolni a klímaberendezést és így távolról, okostelefonnal, a világon bárhol is vagyunk vezérelhetjük a klímánkat, mintha otthon a fotelből nyomogatnánk egy távkapcsolót.

Wi-Fi vezérlés

Érdekes tény, hogy amíg a japán gyártók csak a prémium modelljeiket forgalmazzák Wi-Fi-vel, addig a kínai gyártók már az alapmodelleket is beépített Wi-Fi modemmel próbálják vonzóbbá tenni. A japán gyártási filozófia minden esetben azt jelenti, hogy mi gyártunk Önnek egy letisztult, modern klímát, hűtésre, kifogástalan minőségben és ennyi. A kínai márkák ezen a szűk piacon próbálnak akár hasznos, akár haszontalan extrákkal eladni berendezést, mivel csak így tudják a mozgásterüket növelni. 

Gyakori kérdés, hogy mire jó a Wi-Fi a klímában és mennyire jelent hasznos funkciót a használat során.

Általános használat mellett a Wi-Fi-s  bekapcsolás lehetősége inkább csak egy játékos kuriózum, annak, aki szereti az eszközeit távolról is alkalmilag vezérelni. Annyira gyorsan és hatékonyan hűtenek a mai klímák, hogy a bekapcsolás után percekkel már érezhetően csökkentik a lakás hőmérsékletét, illetve rendszeres használat esetén mindegyik típus rendelkezik időzítővel, amit felprogramozva mire a munkából megérkezünk otthonunkban már a kívánt hőmérséklet vár a lakásban.

A Wi-Fi funkció azoknak a felhasználóknak lesz igazán segítség, akik nem csak hűtésre, hanem inkább fűtésre használják a klímát és nincsen más fűtési megoldás a lakásban, a klíma a fő fűtési berendezés.

A Wi-Fi segítségével rugalmasan tudjuk az időbeosztásunknak megfelelően változtatni a lakás fűtését, akár előre kiadva az utasítást a klímának, hogy emeljen a lakás hőmérsékletén, amikor nem a szokásos időben érünk haza. A Wi-Fi adta rugalmasság azért lehet hasznos, mert jóval több idő komfortosra felfűteni egy hideg lakást, mint fordítva, a meleget lehűteni.

Hasznos lehet még a Wi-Fi, amikor egy hétvégi házat, nyaralót kell csak átmenetileg felfűteni és rugalmasan tudjuk érkezésünkhöz igazítani a kívánt hőmérsékletet, nem kell folyamatosan használni a klímát csak azokban az órákban működtetjük amíg valóban szükséges.

A Wi-Fi-vel vezérelhetőség az idegenforgalom területén, Airbnb-s lakások, panziók esetében is biztosítja a tulajdonos számára a klíma feletti kontrollt, így a vendégtől függetlenül szabályozhatjuk, ki és bekapcsolhatjuk a klímaberendezést, ezáltal költséget csökkenthetünk vagy megszüntethetjük a már üres lakás felesleges hűtését, fűtését.

Érdemes tudni, hogy Wi-Fi-s klíma felszerelésekor a szerelők csak installálási segédletet tudnak biztosítani, a Wi-Fi routerrel összehangolás, appok letöltése és csatlakoztatása nincsen a vállalásaink között. Mivel hálózat és hálózat, router és router is lehet különböző, mindegyik okozhat olyan kompatibilitási problémát, amit csak az internetes szolgáltató vagy pedig informatikus képes elhárítani.

Elviekben ez egy egyszerű, pár perces telepítését jelenti a Wi-Fi-nek, de előfordulhat olyan informatikai probléma, ami túlmutat a klímaszerelés munkálatain, így inkább előre jeleznénk a munkavállalási kereteit. Azért kell kiemelnem ezt a részt tételesen, mert csak Budapesten tucatnyi szolgáltató található és a szerelőink nem informatikai szakemberek, egy adott eszköz plusz funkciójának-jelesen a Wi-Fi- beállítása, összehangolása akár több idő lehet, mint maga az eszköz felszerelése, így csak informatikában jártas, vagy ilyen kapcsolattal is rendelkezőknek ajánljuk ezt az opciót.Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ május 31-ig!

Bruttó 90.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

A zöldenergia elterjedésének és a kormányzati támogatásnak is köszönhetően egyre többen érdeklődnek a lakásuk/házuk fűtési rendszerének korszerűsítése és megújuló energiákkal történő fűtése/ hűtése iránt. Cikkükben szeretnénk segíteni a fűtési lehetőségek...
Tovább
Hőszivattyúról máshogyan. Kezdjük az elején, a cikk írójaként tizenéve fűtök levegő- víz hőszivattyúval otthon, tehát a korai felhasználók között szereztem tapasztalatokat és pro és kontra igyekszem felsorolni az előnyöket és hátrányokat mellette és ellene is egyaránt.
Tovább
Általában évente egyszer tartjuk karban ügyfeleink klímáját, egy két speciális esettől eltekintve. Van olyan berendezés, amelyet a környék adottságai miatt évente kettő vagy akár több alkalommal is tisztítanunk kell mivel rendkívül gyorsan elszennyeződik a berendezés és...
Tovább
Marketing tanácsadás, SEO, honlapkészítés: Marketing Professzorok