Wifi vezérlés alkalazása a klímaberendezés során

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Mire tudom használni a wifit a klímában?

A wifi képes a házi internetes rendszerünkhöz kapcsolni a klímaberendezést és így távolról, okostelefonnal, a világon bárhol is vagyunk vezérelhetjük a klímánkat, mintha otthon a fotelből nyomogatnánk egy távkapcsolót.

wifi vezérlés

Érdekes tény, hogy amíg a japán gyártók csak a prémium modelljeiket forgalmazzák wifivel, addig a kínai gyártók már az alapmodelleket is beépített wifi modemmel próbálják vonzóbbá tenni. A japán gyártási filozófia minden esetben azt jelenti, hogy mi gyártunk Önnek egy letisztult, modern klímát, hűtésre, kifogástalan minőségben és ennyi. A kínai márkák ezen a szűk piacon próbálnak akár hasznos, akár haszontalan extrákkal eladni berendezést, mivel csak így tudják a mozgásterüket növelni. 

Gyakori kérdés, hogy mire jó a wifi a klímában és mennyire jelent hasznos funkciót a használat során.

Általános használat mellett a wifis bekapcsolás lehetősége inkább csak egy játékos kuriózum, annak, aki szereti az eszközeit távolról is alkalmilag vezérelni. Annyira gyorsan és hatékonyan hűtenek a mai klímák, hogy a bekapcsolás után percekkel már érezhetően csökkentik a lakás hőmérsékletét, illetve rendszeres használat esetén mindegyik típus rendelkezik időzítővel, amit felprogramozva mire a munkából megérkezünk otthonunkban már a kívánt hőmérséklet vár a lakásban.

A wifi funkció azoknak a felhasználóknak lesz igazán segítség, akik nem csak hűtésre, hanem inkább fűtésre használják a klímát és nincsen más fűtési megoldás a lakásban, a klíma a fő fűtési berendezés.

A wifi segítségével rugalmasan tudjuk az időbeosztásunknak megfelelően változtatni a lakás fűtését, akár előre kiadva az utasítást a klímának, hogy emeljen a lakás hőmérsékletén, amikor nem a szokásos időben érünk haza. A wifi adta rugalmasság azért lehet hasznos, mert jóval több idő komfortosra felfűteni egy hideg lakást, mint fordítva, a meleget lehűteni.

Hasznos lehet még a wifi amikor egy hétvégi házat, nyaralót kell csak átmenetileg felfűteni és rugalmasan tudjuk érkezésünkhöz igazítani a kívánt hőmérsékletet, nem kell folyamatosan használni a klímát csak azokban az órákban működtetjük amíg valóban szükséges.

A wifivel vezérelhetőség az idegenforgalom területén, airbnb-s lakások, panziók esetében is biztosítja a tulajdonos számára a klíma feletti kontrollt, így a vendégtől függetlenül szabályozhatjuk, ki és bekapcsolhatjuk a klímaberendezést, ezáltal költséget csökkenthetünk vagy megszüntethetjük a már üres lakás felesleges hűtését, fűtését.

Érdemes tudni, hogy wifis klíma felszerelésekor a szerelők csak installálási segédletet tudnak biztosítani, a wifi routerrel összehangolás, appok letöltése és csatlakoztatása nincsen a vállalásaink között. Mivel hálózat és hálózat, router és router is lehet különböző, mindegyik okozhat olyan kompatibilitási problémát, amit csak az internetes szolgáltató vagy pedig informatikus képes elhárítani.

Elviekben ez egy egyszerű, pár perces telepítését jelenti a wifinek de előfordulhat olyan informatikai probléma, ami túlmutat a klímaszerelés munkálatain, így inkább előre jeleznénk a munka vállalási kereteit. Azért kell kiemelnem ezt a részt tételesen, mert csak Budapesten tucatnyi szolgáltató található és a szerelőink nem informatikai szakemberek, egy adott eszköz plusz funkciójának-jelesen a wifi- beállítása, összehangolása akár több idő lehet, mint maga az eszköz felszerelése, így csak informatikában jártas, vagy ilyen kapcsolattal is rendelkezőknek ajánljuk ezt az opciót.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat előzetes helyszíni felméréssel! 

KLÍMASZERELÉSI AKCIÓ!

Október 1-ig  AKCIÓS 50 000 Forintos beszereléssel!

(2 méter csövezésig, felmérés alapján) 

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

A klíma karbantartása és szervizelése ugyanolyan fontos, ahogyan az autónkat is elvisszük olajcserére és vizsgáztatni, ha nem akarjuk, hogy bármikor lerobbanjunk vele.
Tovább
A klímaberendezések működtetése során tapasztalhattuk már, hogy folyik egy csőből valamilyen folyadék. Rosszabb esetben a belvárosban sétálva a nyakunkba, jobbik esetben zöld területre vagy nyaralásaink alkalmával egy gyűjtőedénybe folyt a klímából a víz.
Tovább
Az előcsövezéssel elkészült klímaszerelés esztétikai előnye a kábelcsatornával szemben, hogy a falfelületen csak a klímaberendezés beltéri egysége látszódik, egységes képet alkotva a lakással, nincsenek hozzá vezetők kábelek, kábelcsatorna amiben a vezetékezés van elrejtve. 
Tovább
Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft.