Mikor kell új klímaberendezést vennünk? Hibák, amelyek a klíma végét jelentik.

Kérjen ajánlatot!

×
phone 06 20 KATTINTSON
mail KATTINTSON

Jelek, amelyek a klímaberendezés végét jelentik

Sok apró jelből észrevehetjük, hogy a klímaberendezésünk a végét járja. A hűtési szezon közeledtével érdemes időben felkészülnünk, és tesztelnünk otthoni légkondicionálónkat, mielőtt valóban szükségünk lenne rá. Szerencsére a légkondicionálók általában figyelmeztető jeleket küldenek, mielőtt élettartamuk végére érnének. A váratlan zajoktól a teljesítményig tartó problémákig bármi jelentheti azt, hogy ideje új klímaberendezést vásárolni. 

klíma hibák

Szokatlan zajok


A megfelelően működő klíma egységek viszonylag csendesek, ezért fontos, hogy figyelmet fordítson arra, amikor a rendszer túl zajossá válik. Néhány hangot olyan problémák okoznak, amelyeket azonnali klíma javítással lehet csak kijavítani. Ha ezeket elhanyagoljuk, a problémák teljes rendszercserét eredményezhetnek:

  • Sípoló zajok: A piszkos vagy eltömődött szűrő megakadályozza a levegőáramlást, és kényszeríti a levegőt a rendszerbe való belépéskor. A gyakori szűrőcserék kiküszöbölhetik a sípoló zajokat, és megvédhetik a berendezést a káros szennyeződéstől.
  • Csörgő és dobogó hangok: A kopott öv vagy csapágy a légfúvó motorjának elcsúszását, csípését és csörgését teszi lehetővé. A laza vagy megszakadt alkatrészek helyrehozhatatlan kárt okozhatnak a motorban.
  • Éles hangok: A kültéri egységből érkező hirtelen rázkódások és éles hangok általában hibás kompresszort jeleznek. A kompresszor cseréjének költsége megegyezik egy új klíma beszerelési költségével, amely jobb megoldásnak is bizonyul. 
  • A csatornarendszerből származó furcsa hangokat is meg kell vizsgálni. A túlzott légáram, az alulméretezett csatornák és a nyomásváltozások a teljes rendszer elhasználódását okozzák.

 

 

Gyenge teljesítmény


A légkondicionáló rendszer alábbi teljesítményproblémái azt jelezhetik, hogy a klímaberendezés a végét járja: 

  • A rendszer gyakran be- és kikapcsol.
  • Az otthoni szobák némelyike hűvösebb, mint a többi.
  • A légáramlás gyenge és hatástalan.
  • Az klíma nem tartja meg a kívánt hőmérsékletet.
  • A nedvességgel kapcsolatos problémák a levegőt ragadóssá vagy zavarossá teszik.

 

 

Emelkedő villanyszámla


Bármely váltakozó áramú hiba befolyásolja az egész rendszer energiahatékonyságát. A hibás berendezés kényszeríti a légkondicionálót vagy a hőszivattyút, hogy hosszabb ideig működjön, és keményebben dolgozzon, és növelje a hűtési költségeket. Problémákat okoz, ha a kritikus részek, mint például az elpárologtató tekercsek, a kompresszor és a motor elkezdenek meghibásodni. Az élettartamának végét elérő klímaberendezés hihetetlenül megnövelheti a havi közüzemi számláit.

 

 

Gyakori klímaberendezés javítások


A jól karbantartott légkondicionáló rendszerek sok éven át működhetnek. Ha bármilyen probléma merül fel, a klíma fűtési és légkondicionáló szolgáltatások időben történő javítása meghosszabbíthatja a rendszer élettartamát. Bármilyen típusú berendezést is használjon, mindig érdemes a kisebb javításokat elvégezni, mint például az eltömődött vízelvezető vezeték rögzítését. Ha több mint két nagyjavítása van, az energiahatékony csere okosabb megoldást kínál. Nincs értelme továbbra is pénzt költeni a problémás berendezésekre.

 

 

A rendszer kora


Ha a meglévő klíma rendszer több mint 10 éves, egy új berendezés telepítése jelentős megtakarításokat kínál. A szigorúbb energiahatékonysági követelményeknek köszönhetően a mai high-tech klíma rendszerek sokkal kevésbé hibásodnak meg, mint régebbi társaik. Sok berendezés számos kényelemnövelő funkcióval rendelkezik, beleértve a többsebességű kompresszorokat, amelyek automatikusan beállítják a hűtési igényeket.
 
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Kérjen ingyenes helyszíni felmérést!

AKCIÓ! Kérje ingyenes helyszíni felmérésünket online június 1. éjfélig!

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

A nyári forróság hamarosan megérkezik, így időben fel kell készülnünk a megfelelő klimatizálásra otthonunkban. Sokan csak a hőség idejében döbbennek rá, hogy nem működik megfelelően klímájuk, azonban ilyenkor szinte lehetetlen időben elérni bármelyik klímaberendezésekkel...
Tovább
Szeretne Ön is energiatakarékos légkondicionálót otthonába? Ha éppen most vásárolt egy új klímaberendezést vagy most szeretne vásárolni, akkor valószínűleg a szezonális energiahatékonysági arány (SEER) döntésének egy részét képezte. Egy 13-18-as SEER számmal rendelkező...
Tovább
A legtöbb ember amikor levegőszennyezésre gondol, akkor gyárak füstjére, az autópálya kipufogógázára és más hasonló ipari légiszennyeződésekre gondol. De tudta, hogy otthonában is előfordulhat levegőszennyezés? Valójában nagyon gyakori, különösen a régebbi légkondicionáló rendszerek esetén. 
Tovább
Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient | Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft.