Mikor kell új klímaberendezést vennünk? Hibák, amelyek a klíma végét jelentik.

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Jelek, amelyek a klímaberendezés végét jelentik

Sok apró jelből észrevehetjük, hogy a klímaberendezésünk a végét járja. A hűtési szezon közeledtével érdemes időben felkészülnünk, és tesztelnünk otthoni légkondicionálónkat, mielőtt valóban szükségünk lenne rá. Szerencsére a légkondicionálók általában figyelmeztető jeleket küldenek, mielőtt élettartamuk végére érnének. A váratlan zajoktól a teljesítményig tartó problémákig bármi jelentheti azt, hogy ideje új klímaberendezést vásárolni. 

klíma hibák

Szokatlan zajok


A megfelelően működő klíma egységek viszonylag csendesek, ezért fontos, hogy figyelmet fordítson arra, amikor a rendszer túl zajossá válik. Néhány hangot olyan problémák okoznak, amelyeket azonnali klíma javítással lehet csak kijavítani. Ha ezeket elhanyagoljuk, a problémák teljes rendszercserét eredményezhetnek:

  • Sípoló zajok: A piszkos vagy eltömődött szűrő megakadályozza a levegőáramlást, és kényszeríti a levegőt a rendszerbe való belépéskor. A gyakori szűrőcserék kiküszöbölhetik a sípoló zajokat, és megvédhetik a berendezést a káros szennyeződéstől.
  • Csörgő és dobogó hangok: A kopott öv vagy csapágy a légfúvó motorjának elcsúszását, csípését és csörgését teszi lehetővé. A laza vagy megszakadt alkatrészek helyrehozhatatlan kárt okozhatnak a motorban.
  • Éles hangok: A kültéri egységből érkező hirtelen rázkódások és éles hangok általában hibás kompresszort jeleznek. A kompresszor cseréjének költsége megegyezik egy új klíma beszerelési költségével, amely jobb megoldásnak is bizonyul. 
  • A csatornarendszerből származó furcsa hangokat is meg kell vizsgálni. A túlzott légáram, az alulméretezett csatornák és a nyomásváltozások a teljes rendszer elhasználódását okozzák.

 

 

Gyenge teljesítmény


A légkondicionáló rendszer alábbi teljesítményproblémái azt jelezhetik, hogy a klímaberendezés a végét járja: 

  • A rendszer gyakran be- és kikapcsol.
  • Az otthoni szobák némelyike hűvösebb, mint a többi.
  • A légáramlás gyenge és hatástalan.
  • Az klíma nem tartja meg a kívánt hőmérsékletet.
  • A nedvességgel kapcsolatos problémák a levegőt ragadóssá vagy zavarossá teszik.

 

 

Emelkedő villanyszámla


Bármely váltakozó áramú hiba befolyásolja az egész rendszer energiahatékonyságát. A hibás berendezés kényszeríti a légkondicionálót vagy a hőszivattyút, hogy hosszabb ideig működjön, és keményebben dolgozzon, és növelje a hűtési költségeket. Problémákat okoz, ha a kritikus részek, mint például az elpárologtató tekercsek, a kompresszor és a motor elkezdenek meghibásodni. Az élettartamának végét elérő klímaberendezés hihetetlenül megnövelheti a havi közüzemi számláit.

 

 

Gyakori klímaberendezés javítások


A jól karbantartott légkondicionáló rendszerek sok éven át működhetnek. Ha bármilyen probléma merül fel, a klíma fűtési és légkondicionáló szolgáltatások időben történő javítása meghosszabbíthatja a rendszer élettartamát. Bármilyen típusú berendezést is használjon, mindig érdemes a kisebb javításokat elvégezni, mint például az eltömődött vízelvezető vezeték rögzítését. Ha több mint két nagyjavítása van, az energiahatékony csere okosabb megoldást kínál. Nincs értelme továbbra is pénzt költeni a problémás berendezésekre.

 

 

A rendszer kora


Ha a meglévő klíma rendszer több mint 10 éves, egy új berendezés telepítése jelentős megtakarításokat kínál. A szigorúbb energiahatékonysági követelményeknek köszönhetően a mai high-tech klíma rendszerek sokkal kevésbé hibásodnak meg, mint régebbi társaik. Sok berendezés számos kényelemnövelő funkcióval rendelkezik, beleértve a többsebességű kompresszorokat, amelyek automatikusan beállítják a hűtési igényeket.
 Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ május 31-ig!

Bruttó 80.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

A zöldenergia elterjedésének és a kormányzati támogatásnak is köszönhetően egyre többen érdeklődnek a lakásuk/házuk fűtési rendszerének korszerűsítése és megújuló energiákkal történő fűtése/ hűtése iránt. Cikkükben szeretnénk segíteni a fűtési lehetőségek...
Tovább
Új, csomagolás sérült Samsung termékek kiárusítása, féláron, harmadáron! Hőszivattyúk Légcsatornás klímák Multi klímák Mono klímák VRF rendszerek Érdeklődni: Bata Balázs +36209996999 ; bata.balazs@budaklima.hu
Tovább
A szezon közeledtével mindig élénkül a javítás- karbantartás utáni érdeklődés és főleg a legkomolyabb kánikulában napi szinten kapunk megkeresést, hogy vállalunk e nem általunk szerelt klímában gáztöltést. Általában hozzánk is már akkor jutnak el, amikor volt pár...
Tovább