Mikor kell új klímaberendezést vennünk? Hibák, amelyek a klíma végét jelentik.

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Jelek, amelyek a klímaberendezés végét jelentik

Sok apró jelből észrevehetjük, hogy a klímaberendezésünk a végét járja. A hűtési szezon közeledtével érdemes időben felkészülnünk, és tesztelnünk otthoni légkondicionálónkat, mielőtt valóban szükségünk lenne rá. Szerencsére a légkondicionálók általában figyelmeztető jeleket küldenek, mielőtt élettartamuk végére érnének. A váratlan zajoktól a teljesítményig tartó problémákig bármi jelentheti azt, hogy ideje új klímaberendezést vásárolni. 

klíma hibák

Szokatlan zajok


A megfelelően működő klíma egységek viszonylag csendesek, ezért fontos, hogy figyelmet fordítson arra, amikor a rendszer túl zajossá válik. Néhány hangot olyan problémák okoznak, amelyeket azonnali klíma javítással lehet csak kijavítani. Ha ezeket elhanyagoljuk, a problémák teljes rendszercserét eredményezhetnek:

  • Sípoló zajok: A piszkos vagy eltömődött szűrő megakadályozza a levegőáramlást, és kényszeríti a levegőt a rendszerbe való belépéskor. A gyakori szűrőcserék kiküszöbölhetik a sípoló zajokat, és megvédhetik a berendezést a káros szennyeződéstől.
  • Csörgő és dobogó hangok: A kopott öv vagy csapágy a légfúvó motorjának elcsúszását, csípését és csörgését teszi lehetővé. A laza vagy megszakadt alkatrészek helyrehozhatatlan kárt okozhatnak a motorban.
  • Éles hangok: A kültéri egységből érkező hirtelen rázkódások és éles hangok általában hibás kompresszort jeleznek. A kompresszor cseréjének költsége megegyezik egy új klíma beszerelési költségével, amely jobb megoldásnak is bizonyul. 
  • A csatornarendszerből származó furcsa hangokat is meg kell vizsgálni. A túlzott légáram, az alulméretezett csatornák és a nyomásváltozások a teljes rendszer elhasználódását okozzák.

 

 

Gyenge teljesítmény


A légkondicionáló rendszer alábbi teljesítményproblémái azt jelezhetik, hogy a klímaberendezés a végét járja: 

  • A rendszer gyakran be- és kikapcsol.
  • Az otthoni szobák némelyike hűvösebb, mint a többi.
  • A légáramlás gyenge és hatástalan.
  • Az klíma nem tartja meg a kívánt hőmérsékletet.
  • A nedvességgel kapcsolatos problémák a levegőt ragadóssá vagy zavarossá teszik.

 

 

Emelkedő villanyszámla


Bármely váltakozó áramú hiba befolyásolja az egész rendszer energiahatékonyságát. A hibás berendezés kényszeríti a légkondicionálót vagy a hőszivattyút, hogy hosszabb ideig működjön, és keményebben dolgozzon, és növelje a hűtési költségeket. Problémákat okoz, ha a kritikus részek, mint például az elpárologtató tekercsek, a kompresszor és a motor elkezdenek meghibásodni. Az élettartamának végét elérő klímaberendezés hihetetlenül megnövelheti a havi közüzemi számláit.

 

 

Gyakori klímaberendezés javítások


A jól karbantartott légkondicionáló rendszerek sok éven át működhetnek. Ha bármilyen probléma merül fel, a klíma fűtési és légkondicionáló szolgáltatások időben történő javítása meghosszabbíthatja a rendszer élettartamát. Bármilyen típusú berendezést is használjon, mindig érdemes a kisebb javításokat elvégezni, mint például az eltömődött vízelvezető vezeték rögzítését. Ha több mint két nagyjavítása van, az energiahatékony csere okosabb megoldást kínál. Nincs értelme továbbra is pénzt költeni a problémás berendezésekre.

 

 

A rendszer kora


Ha a meglévő klíma rendszer több mint 10 éves, egy új berendezés telepítése jelentős megtakarításokat kínál. A szigorúbb energiahatékonysági követelményeknek köszönhetően a mai high-tech klíma rendszerek sokkal kevésbé hibásodnak meg, mint régebbi társaik. Sok berendezés számos kényelemnövelő funkcióval rendelkezik, beleértve a többsebességű kompresszorokat, amelyek automatikusan beállítják a hűtési igényeket.
 
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

KLÍMASZERELÉSI AKCIÓ!

Május 15-ig  AKCIÓS 60 000 Forintos beszereléssel!

(2 méter csövezésig, felmérés alapján) 

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

Kedves Látogatónk! Szeretnék megosztani Önnel pár gondolatot a hőszivattyúról és a telepítésükről a gyakorlati tapasztalataink alapján. Cégünk már nem foglalkozik hőszivattyú szereléssel, így teljesen érdekektől mentesen elmondhatom azokat az anomáliákat, amit érdemes...
Tovább
Bevallom, nem gondoltam volna, hogy egyszer a légtisztítókról írok bemutató cikket, de a gyakorlati használatával elkötelezett felhasználóvá és lelkes bemutatójává váltam ennek a praktikus berendezésnek. Nem feltétlenül szakmai, inkább saját tapasztalatokon alapuló leírásnak...
Tovább
Az Otthonteremtési Támogatás keretében a családiházak tetőterének beépítése egy támogatott terület, amivel szeretnék lakhatásra hasznosítani ezeket a tereket. Cikkünkben a tetőterek fűtéséhez- hűtéséhez szeretnénk pár hasznos tanácsot adni.
Tovább
Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft.