Melyek a legjobb klíma márkák? ➜ BudaKlíma

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

A legjobb klíma márkák – Mit ajánlunk?

Gyakran felteszik a kérdést ügyfeleink a felmérés során, hogy melyik az a típus, amit a „legjobb klímának, legjobb klíma márkának” tartunk a kínálatból. 

Mivel nincs ilyen kategória és nincs ilyen, hogy „legjobb klíma márka”, ezért minden alkalommal elmondom, hogy különböző szempontok vannak, ami alapján egy klímát az adott helyre a leginkább javasoljuk.

Legjobb klíma márkák

A szempontok között nagyon fontos helyen van az ár/érték arány, az ügyfél által elképzelt anyagi kerete, amibe bele kell férnünk, illetve a műszaki paraméterek.

A legfontosabb szempont a mi szemünkben - ami az ügyfélnek is tökéletesen érdekében áll -, hogy lehetőleg soha ne kelljen javítani a klímát, problémamentesen tegye a dolgát 15-20 évig! Ez a cél, és ez a kitétel máris jelentősen szűkíti, hogy a klímapiacról milyen márkákat fogunk ajánlani beszerelésre.

Miért? Nagyon egyszerű a magyarázat: minden klímát mi szervizelünk, amit felszerelünk. Az alkatrészt a garanciális időszak végéig biztosítja a hazai forgalmazó, de a mi költségünk és időnk az, amikor meghibásodik egy berendezés és ki kell javítanunk a hibát. Egy ilyen javításnak a ráfordított időt tekintetében jelentős többletköltségei vannak. Egy javítás az alkatrész beszerzésével, beépítésével lehet akár több kiszállás, és mivel jellemzően ez nyáron a legnagyobb kánikulában történik, így a szerelési időtől vonja el az erőforrásainkat. Tehát a klímának jónak kell lennie, nem ajánlhatunk olyan típusokat, ami ismeretlen és nem kipróbált márka a piacon. Nem ajánlunk alsó árkategóriás, olcsó alkatrészekből készült gépeket, nem ajánlunk rendezetlen alkatrészháttérrel rendelkező márkákat, nem ajánlhatunk olyan berendezést, amiről 100%-ban nem győződtünk meg a gyakorlatban, hogy igen ez egy jó klíma!

 

Ne dőljön be a „legjobb klíma márka” szlogennek

Nagyon ritka a kereskedelemben, hogy egy eladó-beszerelő cég ennyire érdekelt legyen a minőségi eladásban, mint a becsületes klímaszerelő cégek. A becsületest azért emeltem ki, mert gyakran találkozunk vele, hogy feltűnnek egyes kisvállalkozások, akik rásóznak valami ismeretlen és rossz minőségű klímát egy ügyfélre, azután számot cserélnek és eddig tartott a garancia. Éppen ezért minden esetben azt szoktam javasolni, hogy kizárólag bejáratott, ismert márkát szabad csak vásárolni, megbízható, ismert cégtől, ahol tudjuk a garanciális igényeinket is érvényesíteni!

 

Akkor melyik a legjobb klíma márka?

A klímákról is elmondanék azért pár műszaki jellemzőt, hogy miért jó klíma a jó klíma. A legfontosabb, ami nem látszik, ez pedig az alkatrészek minősége, hiszen 20 évre kell megoldani a lakás hűtését. Itt csak a márkanév adhat kiindulási pontot. Egy 100 éve piacon lévő japán cég nem állít elő silány berendezést; a gyártástechnológiájuk a végletekig kiforrott, csak elvétve hibáznak. Ami viszont látványos egy kívülálló számára is az a műanyagok, polimerek minősége, a beltéri egység, ami végül a lakásba kerül. Egy japán gép esetében ezek UV álló polimerek, éppen azért, hogy a 10 éves klíma is úgy nézzen ki mintha tegnap szerelték volna és ne egy megsárgult, napszítta beltéri lógjon bent a falon, elcsúfítva a lakást. 

A másik fontos paraméter a nem változó műszaki állandó. Magyarán nem lesz hangosabb a kültéri vagy a beltéri egység a használattól, nem csörög-zörög a 2-3 éves klíma, mint a sok névtelen márka esetében. 

A harmadik pedig az innovációk, azok a szempontok, amit nem látunk, de emeli a klíma használhatóságát, például a légszűrés és a használat utáni leszárítása a hőcserélőnek. Ezek a nagyon fontos kiegészítők, valamint a fentiek összessége, ami miatt ajánlunk, vagy nem ajánlunk egy klímát az ügyfeleinknek. 

 

Tehát számunkra nincs olyan, hogy „legjobb klíma vagy legjobb klíma márka”. Ez minden esetben az ügyféltől és a lakás körülményeitől is nagyban függ. Amit mindenképpen fontosnak tartunk az az, hogy a legjobb klíma márkák azok, amelyek olyan műszaki paraméterekkel rendelkeznek, amelyek 10 év után tökéletesen használhatóak és esztétikusan lesznek. 

Válasszon olyan készüléket, ami már bejáratott márka, így biztosan nem fog csalódni. 
 Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ május 31-ig!

Bruttó 90.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

A zöldenergia elterjedésének és a kormányzati támogatásnak is köszönhetően egyre többen érdeklődnek a lakásuk/házuk fűtési rendszerének korszerűsítése és megújuló energiákkal történő fűtése/ hűtése iránt. Cikkükben szeretnénk segíteni a fűtési lehetőségek...
Tovább
Hőszivattyúról máshogyan. Kezdjük az elején, a cikk írójaként tizenéve fűtök levegő- víz hőszivattyúval otthon, tehát a korai felhasználók között szereztem tapasztalatokat és pro és kontra igyekszem felsorolni az előnyöket és hátrányokat mellette és ellene is egyaránt.
Tovább
Általában évente egyszer tartjuk karban ügyfeleink klímáját, egy két speciális esettől eltekintve. Van olyan berendezés, amelyet a környék adottságai miatt évente kettő vagy akár több alkalommal is tisztítanunk kell mivel rendkívül gyorsan elszennyeződik a berendezés és...
Tovább