2021 legjobban ajánlott klímái, Budaklíma, klímaszerelés

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

2021 legjobban ajánlott klímái

Szeretnénk a figyelmébe ajánlani pár konkrét márkát és típust a választékunkból, hogy segíthessük a kiválasztásban a döntését.

Cégünk abban a szerencsés helyzetben van, hogy nincsen kizárólagossági szerződése egyetlen típusra sem, így márkafüggetlenül és a valós tapasztalatok, sokezer felszerelt klímaberendezés szervizelése és karbantartása alapján adhatunk tanácsot.

klímaajánló Budaklíma

Mivel gyakran találkozunk a jelenséggel, hogy egyes beszerelők bizonytalan eredetű és minőségű , ismeretlen márkajelzésű klímákat sóznak rá az ügyfeleikre így megpróbálunk a hazai kínálatból olyan klímaberendezéseket ajánlani, amelyeket a saját lakásunkban is jóérzéssel felszerelnénk magunknak.

Kezdjük az elején, a belépő modellekkel.

A hagyományosan jó minőséget gyártó és hosszabb ideje hazánkban is képviselettel rendelkező Midea belépő klímája az  MDV (RAG026B és Rag035B)  sorozat, ami egy sallangmentes de megbízható és időtálló berendezés.  Idei modellnek még fejlesztettek is a kültéri egységen és teljesen rezgésmentes működést garantál a gyártó. A klíma wifivel is rendelhető, plusz 5.000Ft-os felárral.

 

 

 

 

 

 

A következő Midea klíma a Midea Blanc( MA09N8D és MA12N8D) sorozat, ami egy hosszabb ideje és folyamatos fejlesztésekkel futó, kiforrott modell. A Midea egyik zászlóshajója ebben a kategóriában, semmi túlzás vagy felesleges extra, megbízható és jól teljesítő klíma, gyárilag wifivel és 4 irányú légtereléssel, általános használatra a leginkább ajánlott modellek egyike.

A téli fűtésre a Midea Mission 2 (MB09 és MB12) a jó választás, gyári csepptálca és karter fűtéssel, mínusz 25 fokig tervezve, beépített wifivel, teljesértékű fűtőberendezés. Sokat szereltünk fel belőle kiegészítő fűtésnek, vagy akár kizárólagos alkalmazásnak is kiválóan teljesít.

Gree modellekből a Syen Bora Plusz a belépő modell, amit Syen néven forgalmaz a Gree és egy olcsóbb brandjének szánja, a Lomo Plusz alá árazva és paraméterezve. Wifivel, ifeel funkcióval (a távkapcsolónál is mérhető a szoba hőmérséklete) és mínusz 15 fokig fűtésre tervezve.

 

 

A Gree gyártmányok „komolyabb” modelljei a Gree Pulse, majd a már kifejezetten téli üzemre is tervezett Gree Comfort X, Gree Amber Grey (ezüst színű beltérivel) és a fűtések másik nagy ásza: Gree Amber Royal, amivel már mínusz 30 fokig is biztonságosan fűthetünk. Mindegyik klíma wifivel és 2021-től a magyarországi hivatalos kereskedésből vásároltak, tehát nem szürkeimport, nem Emag és netes társaik, gyári 10 éves teljes körű garanciával, évente 2db karbantartási feltétellel.

 

A kategória következő lépcsője az immár klasszikus gyártónak nevezhető Lg modellek. Kifinomult minőség, tartós és tényleg megbízható klímák. A leginkább keresett az Lg Silence sorozat (S12 és S12ET), illetve az Lg Silence Plus( Pc09 és Pc12-es) szériája, ezek már wifisek és dual inverter kompresszorral készültek a finomabb és egyenletes hőmérsékletszabályzás kedvéért.

A saját házamban immár 20 éve Lg klímák gondoskodnak az éjszakai alvásomról, immár a második generáció, semmiféle szervizelésre nem volt eddig szükség és emiatt is elkötelezett márkahívő vagyok. Az Lg Artcool sorozat a dizájn klímák egyik jeles és úttörő képviselője, mondhatni az Lg volt az első cég, aki nyitott a belsőépítészetileg is színvonalas és mutatós klímák irányába. Jó minőségű klímák és kiforrott technológia, erős hazai márkaképviselettel megtámogatva.

Tovább haladva a sorban elérkeztünk a Daikin klímákhoz, amelyek a hosszú ideje az iparág egyik legkomolyabb és leginkább megbízható berendezései. Gyakori kérdés az ügyfelektől, hogy ugyan mitől nevezhetünk időtállónak egy klímát, erre mindig az a válaszom, hogy az a jó klíma, ami 10 évesen is úgy működik mint a felszerelés napján, pont olyan csendesen és megbízhatóan.

A Daikin ezt a minőséget testesíti meg, egy olyan klíma márka, ami makulátlan japán precizitással készül és a felhasznált anyagok garantálják, hogy hosszú ideig megoldja a lakásunk komfortját.

A Daikin éppen 100 éve gyárt japánban klímákat és hűtéstechnikát, ezért a fogyasztók szeme előtt sokáig nem volt látható a márka a hétköznapokban, mivel sem kenyérsütő, sem turmixgép nincsen a kínálatukban, csak a klímatechnikában világelsők.

Belépő modell a Daikin FTXC25 és FTXC35B, illetve a zászlóshajó a Daikin Sensira sorozat (FTXF25B és TXF35B). Prémium modellek pedig a Dakin Comfora és a Daikin Perfera.

 

 

A gyári wifi brt 14.000Ft-ba kerül az alapmodellekbe, érdekes, hogy a japán gyártók ritkán adják ajándékba, gondolom úgy vannak vele, hogy klímát adnak el nem tévéjátékot, viszont klímából elsőosztályút.

Összefoglalva: jók a Daikin klímák, rendkívül ritka a meghibásodás és azok is jellemzően rossz elektromos hálózat, túlfeszültség áldozatai, tehát nem rossz konstrukció vagy meghibásod eredményei.

 

Pontosan ilyen jó véleménnyel vagyok a másik nagy japán gyártó, a Mitsubishi termékeiről.

Időtálló és megbízható klímák (Mitsubishi HR25 és HR35 az aktuális modell), csendesek és igazából kutattam az emlékeimben, de nem igazán tudtam meghibásodást felidézni. Szereljük pedig már vagy 10 éve a Mitsubishi-t és ennyi idő alatt csak jó tapasztalatokat, elégedett vevőket köszönhetünk a márkának. Sallangmentes és letisztult klímák, igaz nem is próbálnak mindenféle marketinges innovációval feltűnni, még a wifi is csak opciós a modellekhez. Szívesen ajánlom a márkát!

 

Elérkeztünk a Panasonichoz, ami nagyon sokáig a Daikin versenytársa volt, viszont az utóbbi évek sajnos megtépázták a márka megbízhatóságát. A Panasonic FZ széria kifejezetten híres a zörgésre hajlamos kültéri egységekről és ha valaki kifejezetten a Panasonichoz ragaszkodik úgy inkább a TZ, illetve az Etherea sorozat, amit ajánlani szoktunk helyette. A tapasztalataink alapján jelentősen romlott a márka hazai presztízse, illetve a háttértámogatása is hagy kívánnivalót maga után. Nagy kár érte, mert ha valaki 10 éve megkérdezte tőlem, hogy milyen klímát vásároljon, akkor egyértelműen a Panasonic-ot javasoltam.

 

 

Fujitsu, őt hagytam utolsónak, mint a régi nagy királyt, akit leköröztek a fiatalabb trónkövetelők. A Fujitsu sokáig egyet jelentett a klímatizálásban az örök minőséggel, míg ma már kell némi szerencse is hozzá, mint anno a dácsiákhoz. Néha jobb, néha rosszabb sorozatokba futunk bele, egy kicsit problémás gyári szervízzel megtámogatva. Várjuk a nagy visszatérést, hogy újra makulátlan és elismerhető modellekkel rukkoljon elő a cég, mert a régi minőség és megbízhatóság azért sokunkban nosztalgiát ébreszt.

 

Összefoglalás, kis túlzással amelyik márka nem került bele az összefoglalásba annak megvolt az oka, vagy feltörekvő ismeretlen vagy pedig már levitézlett, esetleg megbízható márkaképviselet nélküli és kétséges garanciával rendelkező modellek.

Minden alkalommal elmondom és most is csak ismételni tudom magam: csak jónevű, ismert márkát szabad felszereltetni, bejáratott SZÁMLAKÉPES szerelővel, igen, tudom, lesz az áfás és a „ persze megy nettóban is” ajánlat, de nem szabad engedni a csábításnak! Az 5-10 éves garanciák csak legális, hazai képviselettől és számlásan felszerelt klímákra érvényesíthetőek és nem ér annyit a párezer forint spórolás, hogy a levegőben legyen a garancia, esetleg egy eltűnő kisvállalkozás ( mennyi, de mennyi ilyenről tudunk) kegyének legyen az ügyfél kiszolgáltatva.

Tehát: ismert márka, ismert cég és számlás szerelés, garanciajeggyel! Csak így tudjuk gondtalanul és hosszú ideig élvezni a megvásárolt berendezésünket!



Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ április 30-ig!

Bruttó 90.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben

Kapcsolódó cikkek:

A zöldenergia elterjedésének és a kormányzati támogatásnak is köszönhetően egyre többen érdeklődnek a lakásuk/házuk fűtési rendszerének korszerűsítése és megújuló energiákkal történő fűtése/ hűtése iránt. Cikkükben szeretnénk segíteni a fűtési lehetőségek...
Tovább
Hőszivattyúról máshogyan. Kezdjük az elején, a cikk írójaként tizenéve fűtök levegő- víz hőszivattyúval otthon, tehát a korai felhasználók között szereztem tapasztalatokat és pro és kontra igyekszem felsorolni az előnyöket és hátrányokat mellette és ellene is egyaránt.
Tovább
Általában évente egyszer tartjuk karban ügyfeleink klímáját, egy két speciális esettől eltekintve. Van olyan berendezés, amelyet a környék adottságai miatt évente kettő vagy akár több alkalommal is tisztítanunk kell mivel rendkívül gyorsan elszennyeződik a berendezés és...
Tovább