Multi split klíma, multi split klíma egységek, multi split klíma beszerelése, multi split klímarendszer otthonra, multi split klíma ára

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Multi split klíma

Multi split klímaberendezések a BudaKlímánál

Klímaszerelés kapcsán már biztosan Ön is találkozott a multi split klíma fogalmával. Érdekli, hogy mit jelent, mivel tud többet a multi split klíma, mint más készülékeke? Hogyan működik a multi split klíma, melyek az előnyei, hátrányai, melyik a legjobb multi split klíma készülék?  Most többek között ezekről olvashat.

 

A multi split klíma jelentése – milyen az a multi split klíma?

Milyen az a multi split klíma, mit lehet tudni erről a készülék típusról? A multi klíma azt jelenti, hogy egy kültéri egységhez több beltéri egység csatlakozik. A legtöbbször általában egy kültéri egységre 2, vagy 3 beltéri egységet csatlakoztatnak, amelyek a duál és a triál klíma elnevezést kapták. A klímák kültéri egységéhez variálhatóak a felhasználható beltéri egységek, amelyek elosztják több felé a kültéri egység teljesítményét egy műszaki méretezés alapján. Tehát egy lakáson belül eltérő teljesítményű, sőt, eltérő jellegű (parapetes, mennyezeti klíma), színű beltériket is csatlakoztathatunk a kültéri egységhez. Egy szóval, a multi split klíma kitűnő választás nagyobb házakhoz is, ahol több helyiség klimatizálására van szükség egy időben. Rengeteg iroda is multi split klíma berendezésekkel működik. 

 

A multi split klíma berendezések előnyei

A multi split klímák egyik előnye, hogy egy kültéri egység felszerelésével és alkalmazásával akár több helyiséget van lehetőségünk klimatizálni. A beltéri egységek pedig teljesen külön, egymástól függetlenül üzemeltethetők, így a lakás szobáiban teljesen másként állíthatjuk be a hőmérsékletet igényeinkhez mérten. Például lehet hűvösebbet csinálni a hálószobában a kellemes alváshoz a multi split klímaberendezésekkel, miközben a központi nappaliban melegebb a levegő, hogy senki ne fázzon a családi tv-zés közben. 

 

Mikor ideális a multi split klíma?

Általában akkor javasoljuk a multi split klíma megoldását, amikor spórolni kell a kültéri helyével, esetleg nincsen lehetőség több kültéri egység elhelyezésére, például a hely szűke vagy esztétikai szempontok miatt. Többek között előnyös lehet egy multi split klíma módszer kialakítás amikor egy teraszunk van a kültéri egység elhelyezésére és egymás melletti szobákat szeretnénk lehűteni nyáron, vagy felmelegíteni télen. A multi split klíma rendszert hűtő-fűtő klímákkal is ki lehet alakítani. 

 

Mikor nem éri meg a multi split klíma beszereltetése? 

A multis split klíma remek megoldást kínál, hely hiányában, azonban vannak esetek, amikor nem éri meg ezt a rendszert kiépíteni. Amennyiben van helyünk a házunk oldalán és esztétikailag sem zavaró akkor a külön álló klímák felszerelése nagyon sok szempontból kifizetendőbb, mint egy kültériből vezérelni az összes klímánkat.

 

Multi split klíma ára

Az egyik fontos szempont a berendezések ára. Két különálló klíma kb 30%-al olcsóbb, mint egy multi klíma két beltérivel! Meglepő, igaz? A gyártók azt a magasabb szintű tudást és vezérlést bizony drágábban mérik mintha két szóló klímát vásárolnánk. A BudaKlíma választéka között nagyon kedvezményes árakon is találhat klímaberendezéseket, illetve rendszerint vannak időszakos kedvezményink is. Szólóklímáink jellemzően alacsonyabb árakon érhetőek el, mint a multi split klímaberendezések.

 

Multi split klíma szerelhetősége

Amíg a szóló klíma tetszőlegesen szerelhető, addig a multi klíma esetében gyakori, hogy a lakás másik végében lévő szobát kell lehűteni és emiatt csak nagyon hosszú csövezéssel, vagy rendkívül körülményesen lehet átvezetékelni a távolabbi szobába. Nem is minden esetben oldható meg emiatt egy kültéri egységgel és gyakori megoldás, hogy egy dual klíma mellé felszerelünk még egy szólót, a távolabbi szoba hűtésére.

 

Multi split klíma karbantartása

Érdemes kalkulálni a jövőben felmerülő költségekkel is, egy szóló klíma vezérlőpanelje meghibásodás esetén 40-60.000Ft környékén található, míg ugyanez egy multi klíma esetén 120-160.000Ft-os tétel is könnyen lehet. Összességében a multi split klíma mindegyik alkatrésze jóval drágább mint egy sima klíma esetében.

 

Üzembiztonság multi split klíma esetében

Amikor a multi split klíma meghibásodik, akkor a teljes hűtés leáll, egyik beltéri egységünk sem működik majd a javítás végéig. Két szóló klíma esetén csak az egyik berendezés esik ki, a másik még használható marad. Éppen ezért például szerverekbe soha nem szerelünk multi klímát, csak szólót, hogy az üzembiztonságot maximalizáljuk.
 

A multi split klíma beszerelése

A multi split klíma beszerelése ugyanúgy zajlik, ahogyan egy hagyományos, azaz egy kültéri és egy beltéri egységgel rendelkező klíma szerelése. A klíma kültéri egységét úgy helyezzük el, hogy az a legközelebb legyen mindegyik beltéri egységhez, ezáltal a csövezés hosszúsága minél rövidebb legyen. A legideálisabb a multi split klímák csövezésénél, ahogyan minden klímánál, ha a csövezés általában 5 méter alatt van, így nincsen teljesítményvesztés a beltéri egységnél sem.

Multi split klíma besezerelése ingyenes felméréssel és tanácsadással

A multi split  klíma felszerelését minden alkalommal megelőzi egy ingyenes felmérés, itt pontosítjuk a szerelési feltéteket és az elektromos kiállás helyét, teljesítményszükségletet. A multi split klíma nagyon praktikus és kiforrott megoldás, amikor kevés a rendelkezésre álló helyünk, de érdemes a tanácsadóval átbeszélni, hogy milyen esetben előnyös egy ilyen rendszer kiépítése a hátrányai figyelembevételével.

Kérje helyszíni felmérésünket és kollégáink segítenek kiválasztani és beszerelni a megfelelő klímát otthonába vagy akár a munkahelyére, legyen az multi split klíma, vagy hagyományos klímaberendezés.

AJÁNLATOT KÉREK

 

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

Klímaszerelés AKCIÓ május 31-ig!

Bruttó 90.000Ft-ért

(2 méter csövezésig)

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Marketing tanácsadás, SEO, honlapkészítés: Marketing Professzorok