Multi spli klíma, klíma egységek

Kérjen ajánlatot!

×
phone KATTINTSON
mail KATTINTSON

Multi split klíma

Multi split klímaberendezések a BudaKlímánál

Klímaszerelés kapcsán már biztosan Ön is találkozott a multisplit klíma fogalmával. Sokan nem tudják miben más ez a fajta klíma. Most többek között erről olvashat, hogy mivel másabb a multisplit klímaberendezés, mint a hagyományos klímák, melyek az előnyei és a hátrányai.

 

A multi split klíma jelentése

A multi klíma azt jelenti, hogy egy kültéri egységhez több beltéri egység csatlakozik. A legtöbbször általában egy kültéri egységre 2, vagy 3 beltéri egységet csatlakoztatnak, amelyek a duál és a triál klíma elnevezést kapták. A klímák kültéri egységéhez variálhatóak a felhasználható beltéri egységek, amelyek elosztják több felé a kültéri egység teljesítményét egy műszaki méretezés alapján. Tehát egy lakáson belül eltérő teljesítményű, sőt, eltérő jellegű (parapetes, mennyezeti klíma), színű beltériket is csatlakoztathatunk a kültéri egységhez.

 

A multi split klímák előnyei. 

A multi split klímák egyik előnye, hogy egy kültéri egység felszerelésével és alkalmazásával akár több helyiséget van lehetőségünk klimatizálni. A beltéri egységek pedig teljesen külön, egymástól függetlenül üzemeltethetők, így a lakás szobáiban teljesen másként állíthatjuk be a hőmérsékletet igényeinkhez mérten. Általában akkor javasoljuk ezt a megoldást amikor spórolni kell a kültéri helyével, esetleg nincsen lehetőség több kültéri egységet a helyszűke vagy esztétikai szempontok miatt. Például előnyös lehet egy multi klímás kialakítás amikor egy teraszunk van a kültéri egység elhelyezésére és egymás melletti szobákat szeretnénk lehűteni nyáron.

Mikor nem éri meg a multi split klíma beszereltetése? 

Amennyiben van helyünk a házunk oldalán és esztétikailag sem zavaró akkor a külön álló klímák felszerelése nagyon sok szempontból kifizetendőbb, mint egy kültériből vezérelni az összes klímánkat.
 

Az egyik fontos szempont a berendezések ára. Két különálló klíma kb 30%-al olcsóbb, mint egy multi klíma két beltérivel? Meglepő, igaz? A gyártók azt a magasabb szintű tudást és vezérlést bizony drágábban mérik mintha két szóló klímát vásárolnánk.
 

Szerelhetőség. Amíg a szóló klíma tetszőlegesen szerelhető, addig a multi klíma esetében gyakori, hogy a lakás másik végében lévő szobát kell lehűteni és emiatt csak nagyon hosszú csövezéssel, vagy rendkívül körülményesen lehet átvezetékelni a távolabbi szobába. Nem is minden esetben oldható meg emiatt egy kültéri egységgel és gyakori megoldás, hogy egy dual klíma mellé felszerelünk még egy szólót, a távolabbi szoba hűtésére.

Karbantartás. Érdemes kalkulálni a jövőben felmerülő költségekkel is, egy szóló klíma vezérlőpanelje meghibásodás esetén 40-60.000Ft környékén található, míg ugyanez egy multi klíma esetén 120-160.000Ft-os tétel is könnyen lehet. Összességében mindegyik alkatrésze jóval drágább mint egy sima klíma esetében.
 

Üzembiztonság. Amikor a multi klíma meghibásodik akkor a teljes hűtés leáll, egyik beltéri egységünk sem működik majd a javítás végéig. Két szóló klíma esetén csak az egyik berendezés esik ki, a másik még használható marad. Éppen ezért például szerverekbe soha nem szerelünk multi klímát, csak szólót, hogy az üzembiztonságot maximalizáljuk.

A multi split klíma beszerelése

A multi split klíma beszerelése ugyanúgy zajlik, ahogyan egy hagyományos, azaz egy kültéri és egy beltéri egységgel rendelkező klíma szerelése. A klíma kültéri egységét úgy helyezzük el, hogy az a legközelebb legyen mindegyik beltéri egységhez, ezáltal a csövezés hosszúsága minél rövidebb legyen. A legideálisabb a multi split klímák csövezésénél, ahogyan minden klímánál, ha a csövezés általában 5 méter alatt van, így nincsen teljesítményvesztés a beltéri egységnél sem.

A multi klíma felszerelését minden alkalommal megelőzi egy ingyenes felmérés, itt pontosítjuk a szerelési feltéteket és az elektromos kiállás helyét, teljesítményszükségletet.

A multi klíma nagyon praktikus és kiforrott megoldás, amikor kevés a rendelkezésre álló helyünk, de érdemes a tanácsadóval átbeszélni, hogy milyen esetben előnyös egy ilyen rendszer kiépítése a hátrányai figyelembevételével.

 

Kérje helyszíni felmérésünket és kollégáink segítenek kiválasztani és beszerelni a megfelelő klímát otthonába vagy akár a munkahelyére! 
 

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat  INGYENES előzetes helyszíni felméréssel! 

KLÍMASZERELÉSI AKCIÓ!

Március 15-ig  AKCIÓS 50 000 Forintos beszereléssel!

(2 méter csövezésig, felmérés alapján) 

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

 
A legfontosabbal kezdeném: soha ne vásároljon ismeretlen márkát! Akkor sem ha klímaszerelő ajánlja Önnek! Miért? Sokszor tapasztalom, hogy kizárólag üzleti érdekből ajánlanak olyan klímákat az érdeklődőnek amelyek teljesen...
Bővebben
Szeretnék segítséget és konkrét támpontokat adni Önnek a klímaberendezés beszerzése, felszerelése kapcsán felmerülő gyakori kérdésekre, hogy elég információval rendelkezzen a vásárlás előtt. Ha még nem volt klímaberendezése...
Bővebben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft.